Femseksueel

Snotverdomme man! Na jaren van ageren tegen de zalfjessmerende, zichzelf ontharende, met vrouwen meelullende, maar ondertussen flink buiten de deur neukende metroseksueel, is dit vervelende stuk verdriet in onmin geraakt. De nieuwe man is een uberseksueel! 'Eindelijk!' dacht ik in mijn onschuld, 'eindelijk kunnen we weer normaal gaan doen met z'n allen,' maar niets blijkt minder waar.

Want wat blijkt een uberseksueel? Een man met zelfvertrouwen, kracht en klasse. Een man die sociaal geëngageerd is, zodat hij over een breed scala aan onderwerpen kan discussiëren. Een mannelijke, knappe, goedgebouwde man die eerlijk is en niet alleen over zijn gevoelens durft te praten met vrouwen, maar ook op een heteroseksuele manier op gevoelige wijze kan omgaan met zijn vrienden.

Sorry? Dit is potverdriedubbeltjes nog erger dan de metroseksueel, alleen hebben ze bij deze omschrijving alvast een hele groep mannen buiten de deur gezet die bij de geboorte niet gezegend zijn met een kop als George Clooney of Pierce Brosnan. Dus als je eruitziet als Balkenende met een slechte haardag: berg je zalfjes en crèmetjes maar op, het wordt nooit meer wat met je.

Nou zat ik mij na dit verbijsterende pakket aan eisen voor de moderne man af te vragen wie dit soort trends zit te bedenken. Het blijkt een groep van Amerikaanse invloedrijke vrouwen te zijn. Volgens mij is er een wereldwijd komplot gaande om de mannen zo bezig te houden met zichzelf dat binnenkort de vrouwen een greep kunnen doen naar de macht. Gelukkig zijn we tegen die tijd waarschijnlijk allemaal zo gehersenspoeld dat onze gevoelige kant dit helemaal niet erg meer vindt.

Voordat het zover is lijkt het mij echter handig om alvast met een eigen lijstje eisen te komen waar de moderne vrouw die met beide benen in de maatschappij staat, aan moet voldoen. We noemen haar 'de Femseksueel' en dit zijn haar kenmerken:

Ze verzorgt zich goed en is sportief. Ze kan koken en is niet vies van wat werk in de huishouding. Ze werkt, maar is niet zo carrièregericht dat alles hiervoor moet wijken, want ze wil kinderen en wil er ook voor zorgen. Ze kan met mannen praten over onderwerpen die hen na aan het hart staan, maar weet ook wanneer ze haar mond moet houden. Ze heeft een gezonde sekslust, houdt van pijpen en is niet vies van een triootje met een andere vrouw op zijn tijd. Ze is trouw en begripsvol. En als laatste: ze weet hoe mannen in elkaar zitten en dat zij af en toe een misstapje begaan en kan hier op een rustige en beheerste wijze mee omgaan.

Dit zijn de eisen. Voldoe je er niet aan? Ook best, maar kom dan niet aan met gewauwel over uberseksuelen en hoe geweldig ze zijn. Ik zou me sowieso niet zo druk maken om te voldoen aan het ideaalbeeld, want ga er maar vanuit dat zodra Sjors en Piers even lekker van wippenstein gaan met een of ander snolletje dat niet hun partner is, de uberseksueel weer snel heeft afgedaan. Misschien wordt dan wel 'de Egoseksueel', oftewel de bankhangende, sportkijkende, bierzuipende, luidboerende, niet over zijn gevoelens ouwehoerende man, het ideaalbeeld. Zo hé, zijn we dan ineens hip met zijn allen of niet?