FH2

Soms bedenken mensen een grap. Grappen die in theorie heel geslaagd lijken, maar in de praktijk minder goed uitvallen. Zo ook de mensen van FH2. Na wat geginnegap heen en weer, besloten ze een grapje uit te halen met FOK! en te posten dat Jarno was overleden. Was het een auto-ongeluk? Grafcholera? Agressieve Chlamydia? Of had Jarno een hartstilstand gekregen tijdens ranzige wurgseks?

Gezamenlijk werd er besloten voor het auto-ongeluk te gaan. Razend benieuwd waren ze naar de reacties die zouden komen. Zou het niet té ongeloofwaardig zijn? Och, zelfs al geloofde niemand ze meteen, dan nog was de saaie dinsdagavond weer opgeleukt.

Na nog wat gegrap en gegrol over en weer, hakte iemand de knoop door en werd er een topic geplaatst tot ieders grote verbazing werd er bloedserieus op het bericht gereageerd. Heel FOK! was in rep en roer. Het lachen verstomde en snel werd er naar forum@fok gemailed met excuses.

In plaats van opluchting, overheersde er woede Waar mensen eerst werden verteerd door verdriet, werden ze nu verteerd door intense haat. Iedereen stond te trappelen om hun walging over deze zieke, zieke grap uit te spreken.

Was het misplaatst? Ja. Is het nodig om er een gigantisch drama van te maken? Nee. Zoals hier te lezen is, reageert men niet eensgezind. De een keurt het af en weet het daarna te relativeren, de ander blijft in een allesomvattende woedeaanval hangen. Zo zie je maar weer, dat humor relatief is.

Wij hebben in elk geval eerst gehuild om het verlies van Jarno en daarna gelachen om alle heisa. Jarno, gefeliciteerd met je niet doodheid!