Ik heb gezien... Loeki

Ja, ondanks de afschaf van het kuiken staat bij mij 3 FM nog wel eens aan. Zoals bijvoorbeeld nu. En dan hoor je soms heel trieste berichten:


Ons aller Loeki de leeuw verdwijnt van de TV

Nu is onze Loeki dus niet meer. Er zou teveel zendtijd aan reclame worden verkocht dat Loeki er niet meer tussen past en ook zou hij niet passen tussen serieuze programma's. Loeki was te humoristisch

Loeki is geboren op de tekentafel van poppenfilmproducent Joop Geesink, die vond dat de saaie watergolfjes waarmee destijds de reclames gescheiden werden, net zo goed door iets aardigers vervangen konden worden.

Jammer, maar ik kan niet tegen verandering soms. We hebben nu een idiote ruit met STER erin. Achterlijke hippe overgedesignde stukjes film met zo goed als geen inhoud. Waarom moeten dingen die goed lopen toch altijd ten onder gaan in een vernieuwingsslag.

Loeki-online is eigenlijk ookal niet 'de' Loeki meer. Ook hier is hij in een verwoede poging om hip te worden omgezet van een coole pop naar een plat saai achterlijk tekeningetje.

Ik stel voor om een afgedankte mediadieren dierentuin te openen. Naast Loeki huis voor het stoere 3FM-kuiken en uiteraard Lara omdat Bassie en Adriaan er mee gaan stoppen Ook zet ik er vast een plekje apart voor de hond van Radio 2 want die zal langzamerhand ook wel eens te oud worden