FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 3 oktober 2003

Weber: Schumi gaat door

Forrestx en biertapper wisten ons vandaag het volgende te melden:

Willy Weber, de manager van Michael Schumacher, zegt dat de Duitser na seizoen 2006 "vrijwel zeker stopt." Het contract dat Schumacher heeft gaat tot en met dat seizoen.

De geruchten dat de vijfvoudig wereldkampioen al aan het eind van dit seizoen stopt worden door Weber afgedaan als "sprookjes". Schumacher is vlakbij zijn zesde wereldtitel, hij hoeft op Suzuka slechts één punt te behalen.

Vreemd vliegtuig succesvol getest


(Foto: Aurora Flight Science)

Een vreemd nieuw type vliegtuig heeft succesvol testvluchten gemaakt bij de Manassas Regional Airport in Virginia, VS. Het vliegtuig, genaamd Goldeneye 100 kan zweven als een helikopter en vliegen als een vliegtuig.

Het apparaat is ontwikkeld door Aurora Flight Science, en kan vanaf de grond bestuurd worden, maar kan ook autonoom vliegen. Jean Charles-Ledé, systems engineer bij Aurora Flight Sciences zegt dat Goldeneye dienst kan doen als een manouvreerbare UAV, een onbemand luchtvaartuig.

Het apparaat weegt 68kg en is 1,7 meter hoog. Het heeft een maximumsnelheid van 300km/u en een bereik van 800km. Het wordt voortgedreven door een rotor-systeem.

ME begint met ontruiming Haags kraakpand

Melch, chris, 1750GTV en JB80 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Mobiele Eenheid (ME) is vrijdag omstreeks 18.00 overgegaan tot ontruiming van het kraakpand de Blauwe Aanslag in Den Haag. Tien man van de ME zijn binnengedrongen via een container die aan een hijskraan hing. Het gebouw was de gehele dag al omsingeld door ME teams uit Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.

De gemeente heeft geëist dat de krakers vrijdag weg moesten zijn op straffe van een boete van 750.000 euro. De rechtbank in Den Haag heeft zowel vrijdagochtend als vrijdagmiddag een verzoek om uitstel van de krakers afgewezen. Rond 15:00 gaf de burgemeester Deetman van Den Haag opdracht tot de ontruiming van het pand

Het pand is sinds 1980 gekraakt en geldt daarmee als één van de oudste kraakcomplexen van het land. Een deel van de bewoners weigert vooralsnog het pand te verlaten en heeft de deur gebarricadeerd. Vanochtend was de sfeer nog grimmig rondom het Haagse kraakpand. Krakers gooiden vanaf het dak huisraad naar politieagenten en voetgangers.

Blauwe aanslag

Asteroïde miste de aarde op recordafstand

Een asteroïde ter grootte van een klein huis heeft de aarde 27 september op een afstand van 88.000 kilometer gemist. Dit is de dichtste nadering van een dergelijk object ooit gemeten. Ter vergelijking staat de maan op 384.401 km afstand van de aarde.

De asteroïde genaamd 2003 SQ222 kwam plotseling van binnen de baan van de aarde om de zon opduiken. Daardoor werd de asteroïde pas opgemerkt toen deze voorbij kwam vliegen. De eerste waarneming van het object is zondag 28 september gedaan bij het Lowell Observatorium in Arizona.

De asteroïde passeerde om 0:00 Nederlandse tijd. Tien uur eerder sloeg er een meteoriet in in de regio Orissa in India. Hierbij werden twee huizen verwoest en werden twintig mensen gewond. Brian Marsdan van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics zegt dat er geen verband is met asteroïde 2003 SQ222.

Man steelt lampenkapjes op kermis

Vickjuh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 22-jarige inwoner van Exloërmond is donderdagnacht gearresteerd voor een wel heel bijzondere diefstal. De man had van een kermiskraam op de Marktstraat in Musselkanaal lampenkapjes gestolen. Toen de man door de politie in de kraag werd gegrepen had hij al twintig kapjes gestolen.

De man werd door een beveiligingsambtenaar gezien op de schiettent waar hij de lampen van losdraaide en de lampenkapjes eraf nam. De beveiligingsambtenaar waarschuwde de politie en die hield de man aan.

Nieuwe opzet kwalificatie 2004

De teambazen hebben overeenstemming bereikt over een andere opzet van de kwalificatie in 2004. De vrijdagkwalificatie vervalt, en op zaterdag rijden de coureurs 2 snelle rondes.

Minardi teambaas Paul Stoddart is niet echt blij met de nieuwe regeling. Ook die 'prive' training op de vrijdagochtend komt te vervallen.

De vrijdagkwalificatie vervalt, en in ruil daarvoor mogen de onderste zes teams een derde wagen inzetten in de trainingen op de vrijdag. Er komt een vrije training van 11:00u tot 12:00u en van 14:00u tot 15:00u plaatselijke tijd, waarmee de tijd die door het wegvallen van de kwalificatie vrijkomt ook weer gebruikt wordt.

De zaterdagkwalificatie wordt verlengt en duurt dan van 14:00 tot 15:30u, waarin iedere coureur 2 snelle rondes krijgt. De training op zaterdagmorgen blijft gewoon staan.

De coureur met de langzaamste eerste ronde gaat als eerste voor de tweede en beslissende tijdronde de baan op. Stoddart is bang dat de kleine teams hier de dupe van worden. Een coureur als Michael schumacher kan als eerste de baan opkomen. Als hij dan meteen de snelste tijd zet heeft hij bijna anderhalf uur de tijd om de afstelling van de auto te verbeteren, de kleinere teams hebben veel minder tijd.

Voor de zondag zijn er geen veranderingen.

Het aantal testdagen wordt beperkt tot 48 per team gedurende het seizoen, dat van maart tot oktober loopt. Er zijn geen beperkingen voor testen buiten het seizoen.

Ook de regels voor de motoren staan op de nominatie om aangepast te worden. Het is de bedoeling dat er nog maar één motor per auto per weekend gebruikt wordt, waarbij het weekend dan op vrijdag begint.

Het voorstel van Bernie Ecclestone om de kwalificatie naar de zondag te halen is door alle teams van tafel geveegd. Het idee was bedoeld om voor meer spectakel te zorgen nu de warm-up op zondag verdwenen is.

"Als we de kwalificatie op zondagmorgen zetten is er nog minder interesse voor de zaterdag," aldus BMW motorsport directeur Mario Theissen afgelopen weekend. "Je wilt alle spectakel op zaterdag."

Overigens gaat het hier om voorstellen die nog door World Motor Sport Council goedgekeurde moeten worden.

Nintendo voor het eerst in de rode cijfers

Melch had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nintendo, de Japanse spelcomputerfabrikant, is voor het eerst in zijn geschiedenis in de verliezen gedoken. Het concern, dat vooral bekend is van de loodgieter Mario Bros en Pokémon-spelletjes, waarschuwde vrijdag al dat het nettoverlies is uitgekomen op ongeveer 3 miljard yen (23,5 miljoen euro).

Het verlies is volgens Nintendo voornamelijk te wijten aan de sterke koersstijging van de yen. Daardoor is het een moeilijke onderneming geworden om de spelcomputer GameCube en de GameCube-games winstgevend te laten concurreren met de Xbox van Microsoft en de Playstation van Sony.

Nintendo had eerder dit jaar aangegeven dat het eerste half jaar een winst van 15 miljard yen zou opleveren. Analisten hielden echter al rekening met een tegenvaller omdat de verkoop van de GameCube niet zo goed liep als was verwacht. Om die reden heeft Nintendo de productie van de spelcomputer vorig jaar al stilgezet. Momenteel is er nog een voorraad van ongeveer 4 miljoen stuks.

Nintendo probeert nu met agressieve kortingen de achterstand in te halen op Microsoft en Sony. In Europa gaat een GameCube later deze maand 99 euro kosten, wat een prijsdaling van 100 euro is. De spelcomputer wordt zo veel goedkoper dan de Xbox en de Playstation, die ook voor 199 euro per stuk in de winkels liggen. In de Verenigde Staten is de prijs van de GameCube vorige week al drastisch verlaagd. Sindsdien is de verkoop verviervoudigd, aldus Nintendo.

Verkrachtingen tijdens Leidens Ontzet

Kinnikuman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens de viering van Leidens Ontzet zijn donderdag in de Leidense binnenstad twee jonge vrouwen verkracht. Een twintigjarige Leidse inwoonster werd donderdagmiddag in haar woning, in het centrum, door een zeventienjarige jongen verkracht. De jongen, die ook uit Leiden afkomstig was, had zich de woning ingepraat. Toen hij eenmaal binnen was, overmeesterde hij het slachtoffer en verkrachtte haar.

Rond middernacht werd eveneens in een woning in het Leidse centrum een meisje van vijftien jaar verkracht. De politie heeft in deze zaak al twee arrestaties gedaan. Een twintigjarige en achttienjarige Leidenaar, die bekenden waren van het slachtoffer, konden al snel na het incident worden opgepakt.

Man dreigt met bom vanwege uitkering

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Roosendaal heeft vrijdag een 37-jarige inwoner opgepakt omdat hij dreigde met het opblazen van het kantoor van een uitkeringsinstantie. De man had een medewerker van de Bredase instelling donderdagavond opgebeld en gedreigd met een bom. De Roosendaler is boos omdat hij nog steeds zit te wachten op een deel van zijn uitkering.

Als de medewerker het geld niet voor vrijdag op zijn rekening zou storten, zou er een bom op het bureau worden geplaatst. De verdachte heeft aan de politie toegegeven dat hij de man heeft bedreigd, maar hij zegt dat hij niet van plan was om de bom echt te plaatsen.

Chelsea hengelt naar Buffon

Eigenaar Roman Abramovitsj van Chelsea heeft zijn oog laten vallen op de doelman van Juventus Gianlucca Buffon (25).

Momenteel keept Carlo Cudicini (30) nog bij Chelsea, maar Abramovitsj wil beter. Hij heeft € 52 miljoen over voor Buffon. Dat zou voldoende moeten zijn om Juventus tot verkoop te wegen. Buffon is nog altijd de duurste keeper ter wereld. Hij werd in 2001 door Juventus voor 33 miljoen Euro overgenomen van Parma AC.

Lot gestolen, toch 8 miljoen uitgekeerd

Een 27-jarige winkelmedewerkster in Californië heeft, nadat haar baas haar loterijticket had gestolen, toch de hoofdprijs van 8 miljoen gekregen.

Arwa Farraj had het lot op eerste Kerstdag in 1999 op haar werk (Circle K Stores) gekocht. De volgende dag liet ze het lot aan haar chef, Gurinder Ruby, zien. Die vertelde haar dat ze 88 dollar had gewonnen en gaf haar dat bedrag in ruil voor het lot.

Ongeveer een maand later hoorde ze van een collega dat Gurinder 8 miljoen dollar gewonnen had in een loterij. Ze kreeg argwaan en meldde bij de politie en de loterij-organisatie dat ze vermoedde dat het om háár lot ging. Er kon echter niets voor haar gedaan worden omdat Ruby de prijs al in ontvangst had genomen en het meeste geld naar het buitenland had gestuurd.

In februari 2000 besloot ze een rechtszaak te beginnen. Uit de tape van de beveiligingscamera bleken precies de vijf minuten, waarin Arwa het lot gekocht had, te ontbreken. Aan de hand van het tijdstip waarop het lot gekocht was kon men toch afleiden dat Gurinder Ruby, de assistent manager, niet in de winkel geweest kon zijn. Bovendien had hij de winkelmanager 11.500 dollar betaald vlak nadat hij zelf de jackpot uitbetaald had gekregen.

De jury achtte dit voldoende bewijs om Circle K Stores en Gurinder Ruby schuldig te bevinden aan oplichting en verduistering. Zij moeten Arwa Farraj 7.9 miljoen dollar betalen als compensatie voor geleden emotionele schade en de waarde van het lot. Arwa wil het geld gebruiken om haar studie af te ronden en om haar ouders en haar acht broers en zussen financieel te ondersteunen.

Zweedse premier benoemt opvolger Lindh

JohnDDD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Zweedse minister-president Goran Persson heeft vanmiddag een opvolgster benoemd voor de vermoorde minister Anna Lindh. De 61-jarige Laila Freivalds zal Lindh als minister van Buitenlandse Zaken opvolgen. Anna Lindh werd vorige maand doodgestoken in een warenhuis in Stockholm.

Freivalds was van 1988 tot 1991 en tussen 1994 en 2000 minister van Justitie. In 2000 moest zij aftreden nadat ze, tegen de regels van haar Sociaal-Democratische Partij in, een huurappartement goedkoop had gekocht.

Poederbrief gevonden bij drukker Enschedé

Macamba, Michael Wensing en Tomzev hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmiddag is bij gelddrukker Joh. Enschedé in Haarlem een brief geopend die gevuld was met een onbekend poeder. De brandweer rukte omstreeks tien voor half drie met groot materieel uit.

De omgeving van de drukkerij is afgezet en de betrokken medewerkers werden geïsoleerd. De betreffende brief wordt op het moment onderzocht, waardoor nog niet zeker is welk poeder in de envelop zat.

Mysterieuze ontploffingen in Frankrijk

realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een zware ontploffing in een fruitopslagplaats in Saint-Romain-en-Jarez zijn drie brandweerlui levensgevaarlijk gewond geraakt. Negen anderen zijn met zware verwondingen opgenomen in een ziekenhuis. In totaal zijn er meer dan 25 gewonden gevallen, waaronder 15 reddingswerkers.

De brandweerlieden kwamen in de namiddag aan op de plek des onheils. Na drie kwartier blussen is er iets ontploft waarbij een gedeelte van het gebouw, dat in het centrum van het dorp lag, instortte.

Door de ontploffing ontstond in een straal van 100 meter rond de opslagplaats een enorme chaos. Veel daken werden beschadigd en weinig ruiten bleven heel. Bij de ontploffing raakten twee personen licht gewond.

Aanbieders 'Phileine zegt sorry' aangehouden

JB80, spambam en No_More_Mr._Nice_Guy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Fiscale Inlichtingen- en OpsporingsDienst (FIOD) heeft in de afgelopen dagen vier mensen aangehouden die illegale kopieën van de film Phileine zegt sorry hebben aangeboden op internet. De film gaat pas negen oktober in première.

De FIOD kwam de aanbieders op het spoor door een tip van de Stichting BREIN. Zij wist de internetadressen van de aanbieders te achterhalen. De verdachten zouden een abonnement hebben bij Eweka. Deze provider zou hebben meegewerkt aan het onderzoek door de naw-gegevens van de aangehouden personen te verstrekken.
Hiervoor is door de FIOD een gerechtelijk bevel uitgevaardigd, dit in tegenstelling tot eerdere geruchten.

Over de identiteit van de verdachten is verder niets bekend.

Casino kings gaat niet door

a-nanda had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al eerder deze week kon je lezen dat Minister Donner van Justitie het spelprogramma Casino Kings van RTL 4 'verbood'. Het programma zou in strijd zijn met de wet op kansspelen. Producent Endemol liet daarop weten zich hier niks van aan te trekken en het programma toch te willen uitzenden.

Sinds vandaag is er echter te lezen op de website van Casino Kings dat het programma wegens 'omstandigheden' toch niet wordt uitgezonden. Alle deelnemers krijgen hun geld zo spoedig mogelijk op de rekening teruggestort.

Gemiddeld 6 vloeken per kinderboek

Blind_Guardian en DeepBass909 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek van de Bond tegen het Vloeken en De Kinderboekenwijzer is gebleken dat er in kinderboeken veel gescholden en gevloekt wordt. Gemiddeld staan er in één kinderboek bijna zes vloeken. Onder deze vloeken vallen echter zowel vloeken waarin de naam van God voorkomt, scheldwoorden, verwensingen en schuttingwoorden.

Bij het onderzoek zijn boeken gebruikt van onder andere J.K. Rowling (Harry Potter), Carry Slee, Thea Beckman, Sjoerd Kuyper, Roald Dahl en Paul van Loon. In het boek 'Schijndood' van Simone van der Vlugt wordt met zestien keer het meest gevloekt. In 'De Griezelbus 5' staan de meeste schuttingwoorden, namelijk 31. De boeken waarin het meest gevloekt en gescholden wordt zijn van achtereenvolgens Paul van Loon, Sjoerd Kuyper, Francine Oomen, Simone van der Vlugt en J.K. Rowling.

De meestgebruikte vloeken waren 'God' en 'verdomme'. Als schuttingwoorden werd vooral 'shit' gebruikt en de populairste scheldwoorden zijn 'eikel' en 'trut'.

Overigens zijn de meeste boeken van Christelijke uitgeverijen grotendeels vloekvrij. In deze boeken is slechts 0,19 grove taaluiting per boek te vinden. Bij niet-Christelijke uitgeverijen ligt het gemiddelde op 8,16.

Uitgaansverbod voor mannen in Spaans dorp

AirRaid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De burgemeester van het zuid-Spaanse dorp Torredonjimeno heeft deze week een uitgaansverbod voor mannen ingesteld. De mannelijke inwoners van de plaats dienen voortaan op donderdagavond tussen 21.00 en 02.00 uur thuis te zijn om zich bezig te houden met het huishouden en de kinderen. Ook wordt zo bereikt dat op tenminste één dag in de week de vrouwen rustig uit kunnen gaan.

Onder de vrouwelijke bevolking zijn de meningen verdeeld. Een deel heeft naar eigen zeggen geen verbod nodig en wil in staat zijn met de mannen uit te kunnen gaan. Anderen zijn echter wel blij met het verbod, zo ook de mannen uit omliggende dorpen voor wie een aantal concurrenten uitvallen.

Op overtreding van het verbod staat een boete van vijf euro. Een vrouwenpatrouille zal toezien op naleving van het verbod.

Ik heb gezien... Loeki

Ja, ondanks de afschaf van het kuiken staat bij mij 3 FM nog wel eens aan. Zoals bijvoorbeeld nu. En dan hoor je soms heel trieste berichten:


Ons aller Loeki de leeuw verdwijnt van de TV

Nu is onze Loeki dus niet meer. Er zou teveel zendtijd aan reclame worden verkocht dat Loeki er niet meer tussen past en ook zou hij niet passen tussen serieuze programma's. Loeki was te humoristisch

Loeki is geboren op de tekentafel van poppenfilmproducent Joop Geesink, die vond dat de saaie watergolfjes waarmee destijds de reclames gescheiden werden, net zo goed door iets aardigers vervangen konden worden.

Jammer, maar ik kan niet tegen verandering soms. We hebben nu een idiote ruit met STER erin. Achterlijke hippe overgedesignde stukjes film met zo goed als geen inhoud. Waarom moeten dingen die goed lopen toch altijd ten onder gaan in een vernieuwingsslag.

Loeki-online is eigenlijk ookal niet 'de' Loeki meer. Ook hier is hij in een verwoede poging om hip te worden omgezet van een coole pop naar een plat saai achterlijk tekeningetje.

Ik stel voor om een afgedankte mediadieren dierentuin te openen. Naast Loeki huis voor het stoere 3FM-kuiken en uiteraard Lara omdat Bassie en Adriaan er mee gaan stoppen Ook zet ik er vast een plekje apart voor de hond van Radio 2 want die zal langzamerhand ook wel eens te oud worden

Supporters plegen aanslag op voetbalcoach

Icekool en Finkelstein hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Werner Gregoritsch, de coach van de Oostenrijkse club SV Mattersburg, is het afgelopen weekeinde aan de dood ontsnapt. De daders zijn aanhangers van Sturm Graz, die sabotage hadden gepleegd op de auto na de winst van SV Mattersburg op Sturm Graz.

Gregoritsch kwam bij het incident met de schrik vrij. Een wiel van zijn auto liep vast, waarna hij van de weg raakte en tegen een vangrail botste. Hij had nog geluk. Door een vreemd geluid dat zijn auto maakte was hij al langzamer gaan rijden en naar de vluchtstrook gereden. Onderzoek heeft uitgewezen dat het inderdaad gaat om sabotage.

Voor Hannes Kartnig, voorzitter van Sturm Graz, is de maat vol. Hij zal misschien bij de club vertrekken, omdat hij het plezier in de club is kwijtgeraakt. "De fans in Oostenrijk worden steeds boosaardiger. Voetbal is nog altijd een sport en geen oorlog. Blijkbaar is het leuk om haatcampagnes tegen spelers, trainers en bestuurders te voeren. Het kan niet zo zijn dat wij vogelvrij zijn voor dit soort woestelingen, die denken dat ze alles kunnen beslissen over onze clubs. Als dat zo doorgaat ben ik de eerste die er mee stopt," zo meldt hij op de website van Sturm Graz.

Warme koffie door je computer

dEj@vU had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Word jij ook altijd zo opgeslokt door je computer dat je de zojuist gezette koffie spontaan vergeet? Neem dan nu een retourtje Japan en koop de speciale koffiemok die je koffie warm houdt en aangesloten kan worden op een USB-poort van je computer.

In de mok is een verwarmingselementje ingebouwd, dat zijn stroom uit de pc betrekt. Helaas is de uitvinding vooralsnog alleen in Japan te verkrijgen.

Dennie Christian betaalt boetes

waxxer en Iggy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitse schlagerzanger Dennie Christian zal zich een optreden voor het live-programma Regiotap van RTV Oost de komende tijd nog goed herinneren. Doordat er reclame gemaakt werd voor het optreden, kreeg de politie van Twente lucht van de komst naar Nederland van de in Duitsland woonachtige zanger.

De zanger had namelijk nog 28 verkeersboetes open staan, voor een totaalbedrag van 2800 euro. De politie besloot de A1 in de gaten te gaan houden en wist rond 16:15 Christian op te pikken en hem op een parkeerplaats het 'goede' nieuws mede te delen. De zanger kon duizend euro contant betalen, het restant zou vrijdag op het bureau worden bezorgd.

Denie Christian was zelf niet voor commentaar bereikbaar. "Hij heeft een zware dag achter de rug en ligt op bed", aldus een vrouw uit huize Christian.

Makaay zegt Oranje niet af

Roy Makaay zegt, ondanks een verzoek van zijn club Bayern München, niet af voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië.

Uli Hoeness, manager van Bayern, had de spits verzocht om in Duitsland te blijven en voor deze keer te bedanken voor Oranje. De wedstrijd heeft geen invloed meer op de uitslag in de poule en dus zou Makaay best gemist kunnen worden volgens Hoeness. Door thuis te blijven zou Makaay zich beter kunnen concentreren op de wedstrijden van Bayern.

Makaay wil er niets van hebben. Zeker nu Ruud van Nistelrooij disciplinair gestraft is, maakt Makaay meer kans om in de basis te beginnen en bondscoach Advocaat duidelijk te maken dat hij de eerste keuze zou moeten zijn. "Ik kan me de positie van de club voorstellen, maar ik ga wél naar het Nederlands elftal," aldus Makaay.

CD Review: Thug Law

Thug Law Chapter 2Op 13 september was het precies zeven jaar geleden dat Tupac overleed. Ondanks alle voorspellingen, waaronder de Makaveli-theorie, is de man die ontegenzeglijk de rap in grote mate beïnvloed heeft niet teruggekomen. Naast een erfenis in de vorm van veel nooit uitgebrachte nummers heeft Tupac nog het één en ander nagelaten.

De rapgroepen Thug Life en Outlawz zijn beiden door hem opgericht en begeleid. In 2001 verscheen het album Thug Law Chapter 1, als samenwerkingsproject van beide groepen. Op 2 september, enkele dagen voor de verwachte wederopstanding van Tupac, kwam Thug Law Chapter 2 uit. Vol verwijzingen naar, maar ook met grote invloeden van, Tupac Amaru Shakur.

Jodenhaat rukt op onder leerlingen

KuQiDance had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een seminar bij de Anne Frank Stichting, dat deze week werd bijgewoond door een kleine vijftig leraren uit heel Nederland, bleek dat het haten van joden (antisemitisme) onder jongeren toeneemt. Dat is met name het geval op 'zwarte' scholen en vooral onder islamitische jongeren.

Jodenhaat komt vooral voor in de Randstad, maar er zijn daar ook scholen waar dat probleem niet of nauwelijks voorkomt. Op scholen waar duidelijke spelregels gelden (waarden en normen) steekt antisemitisme moeilijk de kop op. Onder 'witte' jongeren constateerden de deelnemers overigens dat rechtsextremistische opvattingen terrein winnen.

Vorige maand wees VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali al op het feit dat op sommige scholen leraren geen les meer over de jodenvervolging geven, omdat dat veel tumult en agressie losmaakt bij jonge allochtonen.

Ook het Parool meldt vandaag in een artikel dat lessen in de holocaust op sommige Amsterdamse scholen verstoord worden. PvdA-wethouder Rob Oudkerk van Onderwijs is persoonlijk benaderd door enkele leraren die lessen over de jodenvervolging in de klas niet meer ter sprake durven brengen. Zie verder het artikel in het Parool.

Abdellaoui langer in hechtenis

De Graafschap zal het nog enige tijd zonder Yassine Abdellaoui moeten doen.

De rechtbank van Breda heeft de voorlopige hechtenis van Yassine Abdellaoui met dertig dagen verlengd. De 28-jarige aanvaller van De Graafschap werd vorige week aangehouden op verdenking van het plegen van een financieel-fiscaal delict. Abdellaoui ontkent elke betrokkenheid. Vooralsnog mag hij met niemand contact hebben.

Roda JC wil Van Dijk verkopen

Gregoor van Dijk mag vertrekken bij Roda JC. Trainer Wiljan Vloet gunt hem voorlopig geen speeltijd meer.

Van Dijk (21) kwam twee jaar geleden met zijn vader nu ex-Rodatrainer Jan van Dijk uit Groningen mee naar Kerkrade. Hij speelde in totaal 49 competitiewedstrijden voor Roda JC. Van Dijk heeft bij Roda nu te maken met de concurrentie van Kevin van Dessel, Ivan Vichelich, Eric Addo en Sven Vandenbroeck.

Van Dijk zelf: "De trainer kiest nu eenmaal voor andere spelers, daar kan ik weinig aan doen. Het is nu zaak zo snel mogelijk hier weg te geraken. Ik heb zelfs begrepen dat ik verkocht kan worden, hoewel de kans daarop tegenwoordig klein is. In principe richt ik me op een club uit de Eredivisie, want ik kan het niveau wel aan."

Minder macht voor Berger

Technisch directeur Han Berger moest eerder al salaris inleveren, nu zijn ook zijn bevoegdheden beperkt.

Door de financiële malaise bij FC Utrecht leverde Berger een deel van zijn salaris in, onder beding dat hij weg mocht als er een financieel aantrekkelijk bod uit het buitenland zou komen. Daarom was Berger enige tijd geleden in Azië voor 'verkennende gesprekken'.

Hieruit vloeide twee gesprekken met potentiële werkgevers voort die beide niet tot overeenstemming over een contract geleid hebben en dus is Berger 'gewoon' weer aan het werk. "Ik heb nergens getekend en dat is op korte termijn ook niet te verwachten," zei hij.

Zolang Berger zich bezig houdt met zulke onderhandelingen heeft algemeen directeur Martin Sturkenboom met hem afgesproken dat hij zich niet langer met strategie en beleid zal bezig houden, omdat er dan volgens Strukenboom een 'rare situatie' ontstaat. "Als eindverantwoordelijke bij FC Utrecht wil ik niet in een spagaat terechtkomen," aldus Sturkenboom, "Dit speelt nu al enige tijd en dat is niet goed voor de continuïteit van de club. Ook als Berger zou besluiten om te blijven, wil ik eens uitgebreid met hem om de tafel. Ik voel er weinig voor dat iets soortgelijks zich in de toekomst nog eens voordoet."

Koeman wil blijven

Trainer Ronald Koeman wil langer bij Ajax blijven.

Koeman wil ook na 2004 verbonden blijven met de Amsterdammers als hun trainer. Ajax liet zelf al eerder weten ook met Koeman verder te willen. "Er zal nog wel een keer gesproken worden alvorens de definitieve beslissing valt. Het uiteindelijke besluit valt in december, zoals ik eerder heb laten weten," zei Koeman.

"Beide partijen hebben elkaar laten weten hoe we tegenover een gezamenlijke toekomst staan", aldus de oud international. "Het gegeven dat we om de tafel zitten, geeft aan dat ik positief sta tegenover een langer verblijf bij Ajax." Koeman volgde in december 2001 Co Adriaanse op die ontslagen werd vanwege de slechte resultaten.

Langer verblijf Fujita onzeker

Het is onzeker of Toshiya Fujita (31) het seizoen bij FC Utrecht zal afmaken. De afspraak was dat er in de winterstop een evaluatie zal plaatsvinden.

Nu Utrecht op de één na onderste plaats staat, dient de club in de tweede helft van het seizoen een ander spel te moeten spelen om de nacompetitie te ontlopen. Daar zijn dan andere eigenschappen voor nodig dan de gave technicus Fujita in huis heeft. Het spel van Fujita is juist gebaseerd op een uitstekende techniek en overzicht. De Japanner komt fysieke kwaliteit te kort.

Nieuwe motor voor BAR

Honda komt met een verbeterde motor voor de GP van Suzuka.

Het team van BAR testte afgelopen week op Mugello om de nieuwe motor af te stellen. Tester Anthony Davidson zei de extra kracht van de motor gevoeld te hebben. "De tests verliepen voorspoedig," volgens Davidson.

Shuhei Nakamoto, engineering director bij BAR, hoopt met de extra kracht om het constructeurskampioenschap goed te beëindigen. Het is volgens hem altijd een speciaal gevoel op de thuis-GP (van Honda) en ze kijken uit naar een opwindende seizoensafsluiter.

BAR staat in het constructeurskampioenschap op dit moment een punt achter Sauber en op gelijke hoogte met Jaguar. Toyota staat vier punten achter op BAR en Jordan daar nog weer een punt achter. Het blijft dus nog even spannend.
Ferrari staat drie punten voor op Williams, die samen zo goed als ongrijpbaar zijn voor McLaren. Renault is zeker van de vierde plaats. Minardi is tot op heden puntloos.

Chelsea verbiedt Zenden te spelen

Finkelstein wist ons vandaag het volgende te melden:

Boudewijn Zenden mag komende zondag niet spelen tegen Chelsea. De linkspoot is door de club aan Middlesbrough verhuurd, maar de Londense club weigert de Nederlander vrij te geven voor het duel.

Omdat hij bij The Blues niet aan spelen toekomt, speelt Zenden dit seizoen op huurbasis bij Middlesbrough. Sinds kort heeft hij er een basisplaats afgedwongen. Nu hij tegen Chelsea niet mag spelen, komt die in gevaar.

Chelsea heeft als regel dat de door hen verhuurde spelers niet tegen de club in actie mogen komen. Ook een extra poging van Middlesbrough om Zenden speelgerechtigd te krijgen, mislukte jammerlijk.

Wisselen na dit weekend

Het was weer een hectische week àchter de schermen van de Competitiemanager. Alle users hebben tot nog toe het team met vrije handjes kunnen leiden. Komende week komt daar verandering in, er kan dan (eindelijk!) worden gewisseld.

Nadat we vorig weekend zover waren dat we de punten en budgetten juist konden weergeven in een persoonlijk profiel, moesten we deze week nog enkele probleempjes tackelen.

Allereerst bleek het duel Zwolle-Feyenoord niet juist ingevoerd. Hierdoor treedt er flinke verschuiving in het aanvankelijke klassement op. In de eerste tussenstand gaan SpLeEn, Vissenberg en Posdnous op kop met 107 punten. scholtemarco leek het aanvankelijk nog beter te doen, maar hij vindt zijn team nu op de zesde plaats. Nu de crew weer op volle sterkte is, moeten dit soort miscalculaties tot het verleden behoren. Managerstanden moeten kloppen!

Woensdag dienden zich er nog wat problemen aan en toen was het al te laat om nog iedereen te kunnen laten wisselen. Iedereen moet daartoe immers een redelijke kans hebben. Daar het spel met budget gespeeld wordt, moeten we daarnaast uiterst zorgvuldig zijn voordat we laten wisselen. Kortom, we spelen komend weekend nog met de beginteams, waarna wisselingen kunnen worden aangebracht. Vervolgens nog een voetbalweekend en dan tot het einde van het seizoen de ronden zoals gepland.

We hopen dat iedereen het tot zover heeft kunnen volgen en er zich een sportieve strijd ontwikkelt. Succes!


De Managercrew

Israël plant honderden woningen

Levitation had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Westelijke Jordaanoever, één van de gebieden die Israël bezet houdt, heeft het Israëlische ministerie van huisvesting donderdag een openbare aanbesteding uitgeschreven voor de bouw van meer dan 500 nieuwe woningen. De bouw van deze nederzettingen op bezet gebied is omstreden, behalve dat de Palestijnen zich er tegen verzetten en er veel internationaal protest is, verbiedt ook de Israëlische wet de vestiging van nieuwe kolonisten in dit gebied.

De rechtse regering van Sharon neemt het hier echter niet zo nauw mee en zet de bouw gewoon voort. De woningen zijn gepland in de ultraorthodoxe joodse vestiging Beitar Elit, vlakbij Bethlehem en in Maalé Adoemim dat ten oosten van Jeruzalem en Ariel ligt.

De Israëlische Vrede Nu-beweging, die fel tegen de politiek van de regering is, zegt dat dit jaar al voor 1.300 nieuwe woningen op bezet gebied aanbestedingen zijn uitgeschreven. Over een jaren zullen er dan minstens 5.000 joodse kolonisten op aan de Palestijnen toebehorend gebied wonen.

"Vrouw was eerder op aarde dan man"

Murphy23x en bumberklevers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens professor dr. C. Netelenbos is de vrouw veel ouder dan de man. En niet zo'n klein beetje ook: vijftig miljoen jaar om precies te zijn. Vandaag aanvaart Netelenbos het hoogleraarschap endocrinologie.

Netelenbos deed onderzoek naar de hormoongeschiedenis van man en vrouw. De zogeheten oestrogeenreceptor ontstond 450 miljoen jaar geleden, heeft de wetenschapper uitgezocht. De receptor voor het mannelijk hormoon kwam 'pas' 50 miljoen jaar later.

Het is voor een hoogleraar aan de Vrije Universiteit een pikante conclusie om te stellen dat de vrouw veel ouder is dan de man. Het is namelijk strijdig met het scheppingsverhaal van de bijbel, dat stelt dat de eerste vrouw Eva is geschapen uit een rib van Adam.

"STER-Ster" Loeki moet wijken.

Star666 en luc75 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Loeki de Leeuw, het stuntelige leeuwtje dat al jaren tussen de STER-reclamespotjes in acteert, is het slachtoffer van z'n eigen "succes". De reclame-organisatie heeft voor de publieke omroep zoveel reclamezendtijd verkocht, dat er geen ruimte meer over is voor Loeki.

Aangezien de mediawet grenzen stelt aan de maximale zendtijd per uur van de Ster, bleef er al sinds ongeveer een jaar minder zendtijd over om Loeki op tv te zien dan voorheen. De Ster koos er daarom voor om de Loeki-grapjes alleen nog rond kinder- en amusementsprogramma's uit te zenden. Marketingmanager Peter Boots: "Loeki wordt voornamelijk leuk gevonden door kinderen en gezinnen. Hij past minder goed bij andere programma's. Een grappig Loeki-filmpje bij een actualiteitenprogramma kan bijvoorbeeld misplaatst zijn."

Dat Loeki nu tijdelijk helemaal niet op televisie te zien is staat hier los van, aldus Boots. Volgens hem heeft de Ster, tegen alle economische verwachtingen in, een record aan reclamezendtijd verkocht. Volgens Boots is het de verwachting dat het in januari en februari weer rustiger wordt. Dan komt er waarschijnlijk ook weer ruimte voor Loeki de Leeuw

Voetbalclub ontslaat alle spelers

JeOma had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Trainers zijn hun baan in de voetbalwereld allerminst zeker en dat geldt zeker ook in het voetbalgekke Brazilië. Betrekkelijk nieuw is echter dat ook spelers nu de dans niet langer lijken te ontspringen, als de doelstellingen niet worden bereikt.

Alle 25 spelers van de tweede divisieclub Ceará, uit Fortaleza, zijn ontslagen door hun voorzitter, Alexandre Flota. Hij kan het de spelers niet vergeven dat zij zich niet hebben weten te plaatsen voor de play-offs in de tweede divisie, waarmee promotie naar de hoogste divisie buiten het bereik bleef.

"De 25 spelers die tot 31 december onder contract staan, zijn op staande voet ontslagen, zo meldde de woedende preses van de club de lokale pers. Dat deze actie Ceará meer geld gaat kosten dan het in kas heeft, interesseert Flota niet. "Als het moet, verkoop ik één van mijn appartementen om de oprotpremies te betalen. Ik heb besloten ze te ontslaan en ik blijf daarbij", aldus Flota, "Ik zal een dieet volgen om wat kilo's af te vallen zodat ik mee kan doen en de doelpunten kan maken die de spelers dit seizoen niet hebben kunnen maken."

Programma HCE (week 40)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 40)


DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00 Vitesse FC Twente -
.
za19.30 SC Heerenveen RKC Waalwijk -
za19.30 Willem II Roda JC -
za19.30 NAC Breda FC Utrecht -
za19.30 ADO Den Haag PSV -
za20.00 AZ NEC -
.
zo14.30 FC Volendam FC Zwolle -
zo14.30 Feyenoord RBC Roosendaal -
zo14.30 FC Groningen Ajax -

Giel Beelen wint Marconi Award

Domien Verschuuren had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Giel Beelen heeft als 3FM presentator een prestigeuze Marconi Award gewonnen. Beelen won de prijs in de categorie van Beste Programma-maker, waarbij hij het moest opnemen tegen gewezen 3FM-jockey Henk Westbroek en Radio 2 icoon Frits Spits.

Gezien de "competitie" had hij zelf dit allerminst verwacht, zo gaf hij vanochtend toe in een telefonisch interview in de ochtendshow Stenders Vroeg. Minder was hij te spreken over de motivatie van de jury: "Hoe ouder Giel Beelen wordt, hoe beter. Iemand die stoeit met de grenzen van het vakmanschap, kan absoluut een grote worden." De meermaals ontslagen en weer in genade aangenomen radiomaker viel het meest over die eerste zinssnede. "Wat mij betreft is de radiorevolutie pas net begonnen.", zo reageerde hij.

3FM viel ook nog in de prijzen met hun 3FM Nieuws, in de categorie Beste Actualiteitenonderdeel.

OV Amsterdam opnieuw onder vuur

Na de eerdere melding over het gevaar van trams heeft ook de aanleg van de veelbesproken Noord-Zuid metrolijn in Amsterdam zware kritiek te verduren. Dit keer wordt de veiligheid van de toekomstige metrostations op deze lijn in twijfel getrokken.

Na onderzoek blijk dat het geplande station op het Rokin niet binnen 15 minuten kan worden ontruimd en dat het aantal roltrappen ontoereikend is voor een snelle evacuatie. Aangezien alle andere stations aan deze lijn in grote lijnen hetzelfde ontwerp volgen, zou aanpassing hiervan opnieuw grote vertraging en kostenstijging met zich meebrengen. Ondanks dat de plannen zelfs al door een rechter zijn teruggestuurd naar de tekentafel, houdt de gemeente vast aan een geplande oplevering in 2011 en een maximale kostprijs van anderhalf miljard euro.

Simpele overwinning Miss Tibet

In 2002 werden voor het eerst Miss Tibet verkiezingen gehouden. Er deden vier dames mee aan de verkiezing, terwijl er zich 30 hadden ingeschreven.

Dit jaar was er slechts één deelneemster, Tsering Kyi.
Tsering is 20 jaar oud en werd door de jury unaniem tot Miss Tibet benoemd. Er waren slechts tien inschrijvingen, maar negen van hen kwamen niet opdagen. Tsering is studente in een klooster. Na haar studie aan de High School te hebben afgerond vluchtte ze naar India op haar zestiende. Ze heeft een boek met poëzie geschreven in het Tibetaans en spreekt vloeiend Chinees.

Er is zo weinig belangstelling voor de verkiezingen omdat er door traditionele groeperingen een grote maatschappelijke druk wordt uitgeoefend op de meisjes om niet mee te doen. De Miss-verkiezingen druisen in tegen de Tibetaanse cultuur. Vooral de badpak-ronde wekt veel woede op.

De verkiezing wordt gehouden in de Noord-Indiase stad Dharamsala, zetel van de Tibetaanse regering-in-ballingschap. De officiële bekroning zal op 9 oktober plaatsvinden. Tsering zal een prijs van 100,000 rupees (1800 Euro) ontvangen.

Huwelijk Mabel en prins Friso verder onder vuur

Ambrosius had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het voorgenomen huwelijk tussen prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit komt steeds meer onder vuur te liggen. Uit een uitzending van misdaadverslaggever Peter R. De Vries blijkt dat Wisse Smit veel vaker contact heeft gehad met de in 1991 geliquideerde Amsterdamse maffiabaas Klaas Bruinsma, dan zij eerder toegaf.

Wisse Smit blijkt in 1989 enkele maanden contact te hebben gehad met de toenmalige topcrimineel; ze verbleef meerdere nachten op zijn privéjacht Neeltje Jacoba. Ook in 1990 ontmoette de verloofde van prins Johan Friso Bruinsma nog enkele malen. De misdaadorganisatie van Bruinsma was in de jaren 80 de grootste van Nederland. De organisatie zou verantwoordelijk zijn voor diverse liquidaties, bomaanslagen en ontvoeringen. De groep bestond uit zo'n 200 leden en had controle over grote delen van de handel in softdrugs in Nederland.

In het televisieprogramma van Peter R. de Vries beweerde de voormalige bodyguard van Bruinsma, Charlie da Silva, dat de drugshandelaar en Wisse Smit wel degelijk een liefdesrelatie hadden. Volgens Da Silva was Bruinsma gek op Wisse Smit en was zij de enige vrouw die aan boord van zijn schip mocht komen. Wisse Smit blijft zelf ontkennen dat zij een intieme relatie met Bruinsma heeft gehad.

''Huwelijk wordt uitgesteld''

Volgens SP Tweede Kamerlid Van Bommel wordt het huwelijk tussen prins Johan Friso en Mabel zeer waarschijnlijk uitgesteld, als het al doorgaat. Van Bommel: ''De regering zit nu met de handen in het haar. Mabel heeft eerder gezegd dat ze slechts 'oppervlakkig contact' met de inmiddels vermoorde topcrimineel had gehad. Maar als je een aantal keren bij iemand op zijn boot slaapt, is er gewoon sprake van intiem contact. De informatie die ze in eerste instantie heeft verschaft, klopt dus gewoon niet".

Van Bommel zegt het veelzeggend te vinden dat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) niet meer namens de verloofde van Johan Friso spreekt. "Eerst deden ze dat wel. Nu gebruiken ze in verklaringen de formulering: 'Mevrouw Wisse Smit laat weten'. De Rijksvoorlichtingsdienst houdt juridisch en politiek een slag om de arm in de kwestie. De RVD dekt zich in."

Prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit willen op 24 april in het huwelijk treden. De prins is dan na de baby van Willem-Alexander en Máxima derde in de lijn van troonopvolging. Om in die lijn te blijven moet hij wél toestemming krijgen voor zijn huwelijk van de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal. Friso kan ook zonder toestemming te vragen met Wisse Smit trouwen, maar dan vervalt zijn recht op troonopvolging met bijbehorende privileges.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.