Muziek voor op het schijthuis

Descendents - I'm The One (1997)
Descendents - I'm The One (1997)

Descendents - I'm The One (1997)
In januari 1997 bracht de Amerikaanse punkband Descendents een single uit van hun album Everything Sucks. Op de hoes van de single, die wordt uitgebracht op blauw en zwart vinyl, zien we het personage Milo op de porceleinen troon zitten, terwijl er buiten een atoombom ontploft. Het figuurtje Milo was op meerdere platenhoezen van Descendents te zien.

Bij de track 'I'm The One' werd ook een videoclip gemaakt waarin we de bandleden als zaadcellen op skateboards kunnen bewonderen. De band liet zich voor de clip inspireren door een scene uit de film Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask van en met Woody Allen uit 1972.

WC Experience - Voile Shitzooi (1995)
WC Experience - Voile Shitzooi (1995)

WC Experience - Voile Shitzooi (1995)
Een band die zeker niet mag ontbreken in dit overzicht is de Brabantse band WC Experience. De band werd in 1988 opgericht onder de naam De Sanddoelse Vioolrockers, maar werd landelijk echt bekend toen ze als WC Experience persiflages maakten van allerlei bekende liedjes.

In 1995 verschijnt hun eerste single 'Voile Shitzooi', waarbij 'We Will Rock You' van Queen door de mangel werd gehaald. Op de hoes van de single zien we het Vrijheidsbeeld op de pot zitten met een wc-borstel en een glas bier.