Rolstoelbasketbalster Beijer beantwoordt jullie vragen

5. Over algemene zaken

Hoe gaat het met de sponsoring van de sport? Volgens mij heeft 'gewoon' basketbal het in Nederland al niet altijd makkelijk qua financiën, maar hoe zit dat dan met rolstoelbasketbal? En valt er zelfs wat mee te verdienen?

Sponsoring blijft een lastig onderwerp. Gelukkig zijn wij sinds een aantal jaar een voltijd programma op Papendal met het CTO (Centrum Topsport en Onderwijs) en met onze goede continue prestaties in de wereldtop hebben wij een status bij het NOC*NSF. Hierdoor hoeven wij ons alleen maar te richten op de sport. Het is geen vetpot, maar het is genoeg om je huur en eten te betalen. Zelf ben ik nog op zoek naar een autosponsor, dus als jullie iets weten, hou ik mij aanbevolen.

Hecht je waarde aan hoe je rolstoel er uit ziet?

Hoe meer krassen hoe beter! Onderhoud van mijn stoel vind ik wel natuurlijk wel belangrijk: dat de lagers goed zijn, wieltjes schoon en meer van dat soort zaken.

Kende je FOK! al? Wat vind je ervan en denk je dat je hier vaker zal komen en/of posten?

FOK! kende ik al, ook regelmatig bezocht. Maar sinds de posts over het team tijdens het EK moet ik bekennen dat ik hier een stuk vaker kom 

Wat vind je van de aandacht voor paralympische sport in Nederlandse media en (hoe) zou je het graag anders zien?

Ten eerste is de aandacht voor de paralympische sport - en rolstoelbasketbal in het bijzonder - al beter geworden in de laatste jaren. Een voorbeeld hiervan is het artikel dat je nu aan het lezen bent. Sinds dit jaar hebben wij als nationaal team een mediacampagne die langzaam aan wordt uitgerold, dus het wordt ook steeds makkelijker voor het publiek om ons op te merken.

Beijer is te lang voor de Braziliaanse tegenstanders tijdens de Spelen in Londen (Foto: Getty)