Rolstoelbasketbalsters met overmacht naar halve finale EK

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters zijn aan een uitstekend EK bezig en wonnen in het Britse Worcester onder meer al van paralympisch kampioen Duitsland. Vrijdag staat de halve finale op het programma, waarin Nederland het opneemt tegen Frankrijk.

De vorige twee ontmoetingen op een groot toernooi eindigden duidelijk in Nederlands voordeel: op het WK vorig jaar won Oranje met 77-21, dankzij onder meer 30 punten van sterspeler Mariska Beijer. Eerder deze week won Nederland met 70-22 van Frankrijk, wederom met een flink scorende Beijer: 25 punten. 

Hieronder kun je de wedstrijd live kijken vanaf het eerste fluitsignaal om 13.30 uur Nederlandse tijd.

Update 15.13 uur

De rolstoelbasketbalsters hebben zich met ogenschijnlijk speels gemak geplaatst voor de EK-finale. Net als in de vorige wedstrijden bleek het Frankrijk van de ervaren Fabienne Saint Omer-Delepine niet bij machte om het Nederland serieus moeilijk te maken. Al na het eerste kwart stond het 25-3 voor Oranje, gevolg door een 37-9 ruststand. Frankrijk kwam in het tweede deel wel wat meer tot scoren, maar de achterstand bleef oplopen. Na veertig minuten en het laatste fluitsignaal stond er een 68-24 zege op het scorebord voor de Orange Angels. Dit keer was het niet Mariska Beijer die de meeste punten maakte, maar Inge Huitzing. Zij noteerde 23 punten, één meer dan Beijer.

Tegen wie Nederland speelt is nog niet bekend en hangt af van de andere halve finale: Groot-Brittannië - Duitsland.