Vier games die je gespeeld moet hebben op je mobiel - Augustus

3. Worms 3

Ik ben zeer kritisch richting de Worms-games. Worms Armaggeddon is voor mij de beste Worms ooit en geen enkele Worms komt voor mij in de buurt van die game. Worms 3 ook niet. Waarom dan toch in deze lijst? Omdat ik er erg veel plezier aan beleef.

worms 3 gameplay

Ik zal de eerste zijn die toegeeft dat Armageddon nostalgische gevoelens oproept, wellicht dat het daarom op een troon zit en de rest niet eens in dezelfde zaal mag komen. Maar zet ik die bril even af en speel ik Worms 3, dan heb ik dusdanig veel plezier dat ik er niet omheen kan: Worms is leuk en blijft leuk.

Ook in Worms 3 is het basisspel uiteraard het uitmoorden van het andere team. Hoe? Met heilige handgranaten, bazooka's, schapen en kamikazeaanvallen: dat is Worms en is dat mooi aanwezig in de game. Een grote verscheidenheid aan wapens, levels, thema's etc. De game heeft alles wat een Worms moet bieden. Een campagne, een onlinemodus en diverse offline modi: Worms 3 is top.

Of je nu een team FOK! wilt aanmaken met in het team worms als Danny, Noppie200isbaas en FOK!gamesisbestFOK!: ga je gang. Wil je ze vervolgens laten praten in de stijl van sportscommentaar en push-ups laten doen als ze winnen? Ga je gang. Je kunt de leukste teams maken om vervolgens in vijf stijlen aan de slag te gaan. De levels zijn bovendien willekeurig gegenereerd, dus elk potje is anders.

De controls werken vlekkeloos en de 'achterwaartse sprong' heeft ook een eigen knop gekregen, zodat deze makkelijker is om uit te voeren. Met Worms 3 ga je uren plezier tegemoet in trein, tram, metro, op de plee of gewoon thuis op de bank.

De game is hier te downloaden voor iOS voor 4.99 euro en hier voor Android voor 3.99 euro.