Vier games die je gespeeld moet hebben op je mobiel - Augustus

2. Angry Birds 2

Ontwikkelaar Rovio verkeerd in zwaar weer. Honderden medewerkers worden ontslagen en de winst is over de jaren heen sterk gedaald. Het antwoord van Rovio? Angry Birds 2, een freemium titel waarin we teruggaan naar de roots van de serie.

Angry Birds 2 gameplay

Angry Birds 2 verschilt in feite zeer weinig van de eerdere delen. Je schiet nog steeds de bekende vogeltjes naar de gemene varkentjes die eieren stelen en verdient daarmee punten. Je kunt nu echter zelf zelf bepalen in welke volgorde de vogels gebruikt worden. In eerdere delen was er een vaste volgorde die per level werd aangehouden. Hiermee geeft Rovio de speler dus meer vrijheid om zelf een werkende aanpak te gebruiken. 

Ook zijn er 'spreuken' die je kunt gebruiken om een level door te komen. Zo is het mogelijk een luchtaanval in te schakelen (van rubberen eendjes, uiteraard) of om één big te laten ontploffen met een chilipeper. Het nadeel is uiteraard wel, de game zou anders niet freemium zijn, dat de spreuken niet oneindig bruikbaar zijn, maar dat je ze met gems kan kopen. Deze krijg je ook door het spel te spelen en uitdagingen te voltooien, maar het is wel een typische belemmering. 

In de game zijn er 140 levels. Deze hoeveelheid wordt in de toekomst steeds verder uitgebreid, dus er is erg veel content om doorheen te raken. Daarnaast speel je na level 25 een arena vrij, waarin je dagelijke uitdagingen en toernooien kunt spelen, om het zo tegen vrienden op te nemen en je vogels sterker te maken.

Als je dan ook nagaat dat elk level steeds iets verandert (in de opbouw van de muren, ontploffingen etc.), is er bijna oneindig plezier te halen uit Angry Birds 2. Deze hoeveelheid, samen met de prettige en charmante graphics, maakt Angry Birds 2 een waardig vervolg en reboot van de serie. De freemiumelementen moet je even doorheen kijken, maar dan heb je een leuke game op je mobiel. Je moet maar zo denken: je hoeft het niet te kopen en het wordt je zeker niet opgedrongen.

Angry Birds 2 is hier gratis te downloaden voor iOS en hier voor Android.