Vijf gametips voor de maand februari

Game: Dead Space 3
platform: PlayStation 3, Xbox 360, pc
Ontwikkelaar: Visceral Games
Uitgever: Electronic Arts
Releasedatum: 8 februari 2013
Genre: First-personshooter

De Dead Space-serie loopt ondertussen al mee sinds 2008. De eerste Dead Space was een echte verademing tussen al het shootergeweld. De game combineerde rustige passages met echte schrikmomenten en daarom keken horrorfans ook reikhalzend uit naar een mogelijk vervolg. Zoals we allemaal weten, kwam Dead Space 2 er ook, maar tegen alle verwachtingen in spitste deze game zich meer toe op shooteractie. Gelukkig genoeg deed dat niets af aan de geweldige ervaring die deze game was. Wat er zou gebeuren met de derde game in de reeks, was voorlopig een mysterie.

Ondertussen zijn we twee jaar verder en eindelijk komt Dead Space 3 uit. De game volgt de trend en biedt nog meer shooterelementen, maar deze keer met een partner. De game is namelijk helemaal speelbaar in co-op. Isaac Clarke wordt vergezeld door John Carver tijdens zijn tocht door de nieuwe ijsplaneet Tau Volantis. De conversaties tussen de personages geven de game een organisch gevoel en op deze manier kan je je emotioneel ook meer bij de personages betrekken. De demo’s zagen er alvast zeer goed uit, hopelijk maakt de game de verwachtingen waar.

Waarom gaat dit spel slagen?
De game ziet er beter uit dan zijn voorganger en de toevoeging van co-op geeft de game een geheel nieuwe dimensie.

Waar kan het misgaan?
Als Dead Space 3 de nadruk te veel op het schieten legt en niet meer op de horror, gaat de oorspronkelijke feel van de reeks helemaal verloren.