Vijf gametips voor de maand februari

Game: Ni no Kuni: Wrath of the White Witch
Platform: PlayStation 3
Ontwikkelaar: Level-5
Uitgever: Namco Bandai
Releasedatum: 1 februari 2013
Genre: RPG

Sommige gamers gamen voor de actie, sommige voor de horror en schrikmomenten en er zijn gamers die spelen voor het verhaal. Voor deze laatste groep biedt Level-5 iets speciaals in februari. Ni no Kuni: Wrath of the White Witch heeft namelijk een bijzondere groep mensen achter zich staan. De game is namelijk gemaakt met volledige samenwerking van de veelgeprezen animatiestudio Studio Ghibli.

In Ni no Kuni speel je Oliver. Een kleine jongen die na de dood van zijn moeder per ongeluk zijn pop tot leven brengt. Deze pop blijkt een magisch figuur te zijn en hij neemt Oliver mee naar een andere wereld waar men denkt dat Oliver een machtig tovenaar is die hun wereld kan gaan redden. In de stijl zoals we die gewend zijn van jRPG's ga je op pad op zoek naar avontuur en antwoorden op je vragen.

Waarom gaat dit spel slagen?
De stijl van animatie en verhalen vertellen van Studio Ghibli heeft niet zomaar een grote kast vol filmprijzen gewonnen. Deze Japanse jongens weten kijkers, en nu ook gamers, te boeien van begin tot het eind.

Waar kan het misgaan?
jRPG's staan bekend om het bijna verplichte grinden om zo sterk genoeg te worden om eindbazen te kunnen verslaan. De kans bestaat dat het verhaal en de animatiestijl teniet wordt gedaan door dit fenomeen.