Vijf gametips voor de maand februari

Game: Aliens: Colonial Marines
Platform: PlayStation 3, Xbox 360, Wii U, pc
Ontwikkelaar: Gearbox Software
Uitgever: SEGA
Releasedatum: 12 februari 2013
Genre: First-personshooter

Het wordt een druk maandje met minimaal twee horror/sci-figames. Blockbuster Dead Space 3 komt een weekje eerder dan deze uit, maar Aliens: Colonial Marines heeft toch een grote troef in handen. De bekendste alien uit de filmgeschiedenis is namelijk geen beest om zonder handschoenen aan te pakken en bij gebrek aan Ellen Ripley zullen we het zelf moeten gaan doen.

Het verhaal wordt gezien als het vervolg op het tweede deel van de filmreeks, Aliens. Korporaal Christopher Winter, een Colonial Marine, is een lid van een zoek- en reddingsteam dat naar de USS Sulaco gaat om te zoeken naar Ellen Ripley, korporaal Dwayne Hicks en de rest van de ontbrekende mariniers die naar de alienkolonie LV-426 zijn gegaan. De Sulaco, het vervallen buitenaards ruimteschip van de aliens en LV-426 zelf zijn plekken waar je als speler gezellig bij de aliens op de thee gaat. Naast de bekende alienvormen heeft ontwikkelaar Gearbox nog wat nieuwe vormen bedacht om ons het leven soms letterlijk zuur te maken.

Waarom gaat dit spel slagen?
Filmmaatschappij 20th Century Fox die het verhaal als officieel ziet in de filmfranchise, Borderlandmakers Gearbox aan het ontwikkelroer, hulp van filmcrew om omgevingen en meer te ontwerpen, co-op verhaalmodus en de welbekende aliens. Zoals Charlie Sheen al ooit zei: "what's not to love?"

Waar kan het misgaan?
In 2008 werd duidelijk dat het spel vertraging had opgelopen. Hopelijk zijn ze wel met de tijd meegegaan en hebben ze het opgepoetst naar de verwachtingen die mensen van hedendaagse games hebben. De multiplayermodi zijn nog enigszins onbekend. Als die modi goed zijn verlengd dat de duur van het spel aanzienlijk.