Vijf gametips voor de maand februari

Game: Persona 4 Golden
Platform: PlayStation Vita
Ontwikkelaar: Atlus
Uitgever: Square Enix
Releasedatum: 22 februari 2013
Genre: RPG

Normaal gesproken bespreken we geen re-releases van games in de gametips, maar Persona 4 Golden voor PlayStation Vita is een uitzondering. Ten eerste is het eindelijk weer eens een potentiële topper voor Sony's stervende handheld, en aan de andere kant is het origineel voor PlayStation 2 helemaal ondergesneeuwd in 2009 omdat iedereen al ruim bezig was met PlayStation 3.

De RPG/Simulatie-crossover krijgt nu een tweede kans met opgepoetste graphics en talloze extra features zoals extra verhaalelementen en een nieuw personage. Je speelt gedurende een Japans schooljaar met een aantal scholieren, waarbij je het ene moment een soort Sims speelt en het andere moment een dungeon crawler.

Waarom gaat dit spel slagen?
Vita-gamers zitten al maanden te wachten op een topgame en aangezien Persona 4 onlangs is uitgeroepen tot één-na-beste RPG aller tijden op het welbekende NeoGAF-forum kun je verwachten dat het een echte topgame is.

Waar kan het misgaan?
Het kan op meerdere punten misgaan. Allereerst is Persona een typisch Japanse game en die zijn niet altijd even populair in het Westen. Daarnaast is Vita op sterven na dood en lijkt niemand nog interesse te hebben in de handheld en haar games.