Vijf gametips voor de maand november

Game: ZombiU
Platform: Wii U
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Releasedatum: 30 november 2012
Genre: First-personshooter
Preview 

Eind deze maand begint de volgende generatie consoles met de komst van Nintendo's Wii U. Naast een grafische update brengt Wii U ons ook weer een nieuwe manier van gamen. Met de unieke controller, waar een touchscreen en motion controls in verwerkt zitten, kunnen we allerlei nieuwe mogelijkheden verwelkomen.

Eén van de games die we tijdens de release kunnen spelen en goed gebruik lijkt te gaan maken van de controller is ZombiU van Ubisoft. Op het eerste gezicht lijkt de game een 'gewone' FPS met zombies maar er is meer. Zo zijn er deuren die met alleen een toegangscode open gaan en dat doe je dan op je controller terwijl de zombies steeds dichterbij komen. Ook de omgeving scannen gaat erg gemakkelijk met de Wii U-controller.

In de multiplayer is er een mode waarin een zogenaamde Zombie Master bepaalt op welke punten een zombie tevoorschijn komt terwijl de menselijke speler(s) moet zien te overleven. Naast de bekende titels als Black Ops 2 en New Super Mario lijkt ZombiU een toffe nieuwe game te zijn die het zeker verdient om in de aandacht te staan.

Waarom gaat dit spel slagen?
ZombiU toont direct op launch aan wat de mogelijkheden zijn van de nieuwe controller. Er zijn verschillende modi te spelen en Ubisoft heeft echt nagedacht over de features. Tevens is het een game met een volwassen karakter en dat is typisch wat Nintendo nodig heeft volgens alle 'hardcore gamers'.

Waar kan het misgaan?
Nintendo-consoles moeten het vaak hebben van Nintendo-games en third party-uitgevers  hebben het moeilijk om hits te scoren, zeker als het nieuwe franchises betreft. Met titels als New Super Mario Bros. en Assassin's Creed III in de launchline-up valt ZombiU misschien niet genoeg op.