Wishlist Users 2010


Starcraft 2
Blizzard was ooit samen met Westwood Studios heer en meester in het RTS-genre. De drie Warcraft-games en uitbreidingen waren al games waar je vele uren in kon stoppen, maar velen beschouwen Starcraft nog altijd als de beste RTS uit de Blizzardstal. Niet geheel onterecht, daar in Zuid-Korea het nog regelmatig gespeeld wordt en toernooien zelfs op televisie worden uitgezonden. Hier in Nederland zitten we in ieder geval watertandend te wachten op het vervolg, getuige de vijfde plaats in jullie verlanglijst.


Mass Effect 2
Mass Effect wist hoge ogen te gooien binnen de FOK!gamescrew en -users. Het is dan ook niet zo heel gek dat het vervolg in beide verlanglijstjes terugkomt. Leuke toevoeging in dit deel is dat het begin van de game beïnvloed wordt door hoe je deel één hebt afgesloten. Verder heeft Bioware belooft dat de ellenlange lift-ritjes tot het verleden zullen gaan behoren. Genoeg reden dus om naar Mass Effect 2 uit te kijken in 2010.


Heavy Rain
De meest geanticipeerde game van de crew gooit ook bij onze users hoge ogen. De interactieve film van Quantic Dreams belooft één van de PS3-pareltjes van 2010 te worden. Heavy Rain laat ons verschillende verhalen spelen die allemaal één ding gemeen hebben: de jacht op de Origami-moordenaar. Hoe en vooral óf je de zaak op weet te lossen hangt af van je keuzes tijdens de game. Dood gaan is voor de verandering ook eens geen Game Over, maar je zou wel belangrijke aanwijzingingen kunnen missen.


God of War 3
Sony Studios Santa Monica laat Kratos voor het eerst los op de PS3 en hoe. Op de ruggen van de Titanen vecht je je een weg richting Olympus, waar de Griekse Goden angstvallig jouw acties in de gaten houden. Niet geheel zonder reden, Kratos heeft Ares al een kopje kleiner gemaakt en Zeus wist maar net te ontsnappen. God of War 3 belooft nog bloederiger en grover te worden dan z\'n voorganger (hoogtepuntje uit de demo was wel de onthoofding van Helios) en dat is reden genoeg om het derde avontuur van de Geest van Sparta op een tweede plek te zetten.