DS Lite Special

De upgrade van de DS Lite is op een aantal technische kenmerken na (daarover later meer) vooral van cosmetische aard. Het huidige model DS is een hele goede handheld, maar mooi kan hij niet echt worden genoemd. Nintendo lijkt zich bij het ontwerp vooral op de technische specificaties te hebben geconcentreerd en er toen maar een plastic omhulsel omheen te hebben gedaan. Als je de DS vergelijkt met een GBA SP of PSP dan komt hij toch duidelijk als minst mooie uit de bus.

Uiteraard gaat het met gamen niet om het uiterlijk van een console, het gaat om de mogelijkheden en de games. Dit heeft Nintendo altijd benadrukt en ze hebben het waargemaakt. De DS is een enorm succes gebleken. Miljoenen zijn er over de hele wereld verkocht, de markt van niet-gamers is eindelijk aangeboord en er zijn veel topgames voor de DS verschenen. Wat dat betreft is het toch een beetje droomverhaal van het lelijkste meisje van de klas dat opeens het populairste wordt.

Maar nu heeft dit lelijke meisje een make-over gehad en is het uiterlijk eindelijk afgestemd op de innerlijke schoonheid. Het oog wil immers ook wat, zeker als het om een draagbare elektronisch apparaat gaat dat je regelmatig publiekelijk gebruikt. Kijk maar naar het design van telefoons en mp3-spelers. Dat een product technisch goed in elkaar kan zitten én er trendy uit kan zien heeft Apple bewezen met hun iPod en iBook. Nintendo heeft duidelijk voor inspiratie naar deze producten gekeken. Qua kleur (de witte dan) en design heeft de DS Lite dan ook een hoog Apple gehalte. Op het eerste gezicht verraadt alleen het logo dat de DS Lite uit Kyoto komt, en niet uit Cupertino!



<\/center>

Wat het eerst opvalt, is de kleur van de DS en het strakke design. De meest populaire kleur is wit, maar de DS Lite is ook verkrijgbaar in het zwart, licht blauw en donker blauw. De console is omhuld door een laag stevig doorzichtig plastic waardoor de verflaag van console goed beschermd is tegen krassen. Wat afmetingen betreft is de DS Lite ongeveer eenderde kleiner en een stuk dunner dan het huidige model. Ook is de DS Lite iets lichter geworden, ongeveer 20%. Het gewicht is nu vooral geconcentreerd in het onderste deel van de console. Dit is veel comfortabeler omdat dat het gedeelte is wat je meestal in je handen houdt. Qua design heeft de DS Lite een veel gestroomlijnder uiterlijk. De console ziet er mooi solide en strak uit zonder overbodige poespas.

Zijn er ook nadelen aan het design van de DS Lite? Eén hele kleine maar; als je een GBA cartridge in je DS Lite stopt dan steekt deze er ongeveer één centimeter uit wat niet echt mooi uitziet. Speel je echter nooit GBA games dan is dit geen probleem.



<\/center>

De DS Lite is qua design een hele verbetering boven de huidige DS. Het voelt nu echt aan als een console voor het nieuwe millennium in plaats van een relikwie uit het einde van de vorige eeuw. Als je hem tevoorschijn haalt heb je in elk geval meteen aandacht. Ik heb het zelf op kantoor en in de trein geprobeerd en meteen begon iedereen te vragen wat het voor ding is en hoeveel hij kost. Als je vertelt dat het een apparaat is om games te spelen zijn mensen in het algemeen erg verbaasd, meestal gevolgd door de vraag of ze hem even mogen uitproberen. Ik neem al één jaar lang een DS mee naar kantoor, maar zulke reacties heb ik nooit gehad! Duidelijk is dat de DS Lite een hoge aaibaarheidsfactor en aantrekkingskracht heeft, ook op niet-gamers.



<\/center>