DS Lite Special

Zoals gezegd is de update van de DS vooral van cosmetische aard. Er is echter één belangrijke aanpassing van technische aard die meteen in het oog springt. En dat is de kwaliteit van de twee schermen van de DS Lite.

De huidige schermen van de DS zijn, op zijn zachtst gezegd, van middelmatige kwaliteit. Ze zijn niet helder genoeg en doordat tijdens het spelen een van de schermen gekanteld is, lijkt een van de schermen altijd donkerder dan de andere te zijn. Spelen in een heldere omgeving (buiten!) is bijna niet te doen. Zeker vergeleken met het prachtige grote en heldere scherm van de PSP steekt de DS maar magertjes af. Dat Nintendo wel in staat is om mooie heldere schermen te produceren hebben ze bewezen met de GB Micro en de nieuwste modellen van de GBA SP.



<\/center>

En nu gelukkig ook met de DS Lite. De DS Lite heeft twee beeldschermen die vele malen feller zijn dan die van de voorganger. Ik heb de DS Lite naast mijn laptop (Apple Powerbook), telefoon en iPod gelegd. De DS Lite schiet er voorbij wat helderheid betreft. Games zien er prachtig uit en sprankelen van kleur. De graphics spatten werkelijk van de schermen, zeker bij kleurrijke games als Ouendan! en New Super Mario Bros. En in de standaard setting staat het scherm niet eens op zijn helderst. Via een knop kun je de helderheid nog hoger zetten! Onduidelijk is of je tegelijkertijd ook bruin wordt of je iris wegbrandt, maar dat zou me niks verbazen.

Een andere aanpassing aan de schermen is dat het touchscreen nu een stuk degelijker aanvoelt. Bij het huidige model DS voelt dit meer aan als de oppervlakte van een TFT-scherm, bij de DS Lite is het onderste scherm gelijk aan het bovenste scherm en voorzien van een glasplaat. Onduidelijk is of dit alleen geldt voor de Japanse versie van de DS Lite (het voor deze special geteste model).

Ook is de stylus een stuk groter geworden waardoor deze lekkerder in de hand ligt. Nieuw is dat deze niet meer boven in de console wordt opgeborgen maar in de zijkant van het apparaat. Tenslotte zijn er uiteraard ook nog steeds de traditionele knoppen waarmee games gespeeld kunnen worden, ook deze zijn onder handen genomen en voelen prettiger aan.



<\/center>