FOK!games kijkt terug op 2004

2004, een mooi jaar als je erop terugkijkt. Zo was er natuurlijk de start van onze eigen games site. Maar ook kwamen vele topgames uit, waarvan het merendeel toch wel een vervolg was op oude toppers. Zo was er De Sims 2, Halo 2, Half-Life 2, Metroid Prime 2 en vele anderen. Toch twijfel ik nog steeds over mijn top 3: de games worden steeds beter en je moet je maatstaven steeds aanpassen om tot een kritisch oordeel te kunnen komen. Ondanks dit heb ik, in mijn ogen, een goede top 3 kunnen samenstellen.

Project Gotham Racing 2

Project Gotham Racing 2: Tja, zul je nu denken, een game van 2003, wat doet die hiertussen? Dit komt doordat ik dit spel, van alle games, wel het meeste heb gespeeld het afgelopen jaar. Lekker met een vriend, met de meest geweldige auto\\\'s op deze aardbol met 200km/u door de bochten gaan. Onbeschrijfelijk!

<\/center>

Rainbow Six 3 (Xbox)

Eén van de meest gespeelde online games dit jaar was Rainbow Six 3. En nee, niet Black Arrow, maar gewoon 3. Vele uren heb ik samen met mensen van FOK zowel AI terroristen als echte spelers afgeknald in bijvoorbeeld \\\'The Garage\\\'. Vooral bij terrorist hunt op steeds moeilijkere levels nieuwe tactieken uitproberen, was ook erg gaaf.

<\/center>

Iedereen was al lang laaiend enthousiast over Halo toen ik besloot het spel te kopen. Ik speelde het een tijd, maar na een paar levels kwam ik tot de conclusie dat er weinig aan was. Zo leek alles op elkaar en was het meer \\\'banjer zo snel mogelijk door de levels heen\\\'. Gelukkig was de multiplayer wel leuk, waardoor ik met 2 vrienden vele tussenuren aan Halo heb besteed.
Toen ik dan eindelijk Halo 2 in mijn handen kreeg (wat niet gelijk na de launch was, ik ben nooit een voorstander van hypes) voelde het meteen stukken beter aan. De levels waren wat interactiever, alles zag er beter uit, meer verschillende levels en de single player overtrof Halo 1 zeker op veel fronten. Maar dat was niet het enige dat Bungie had gedaan, want ze hadden een speciale online mode erin gedaan, waarmee je ook nog eens met vrienden online kon gaan op één Xbox. Dit is erg gaaf gedaan en ik zit nu weer erg vaak met vrienden tegen een stuk of wat anderen slayer te doen, of een potje capture the flag. Fantastisch!

<\/center>