FOK!games kijkt terug op 2004

Op het crew worden bij FOK!Games na was 2004 eigenlijk een redelijk gewoon gamejaar voor mij: Ik kocht geen nieuwe platformen, er waren geen grote revoluties voor mijn geliefde PC-platform. De enige verbetering qua hardware hier was een extra latje geheugen. Gelukkig beloofde 2004 wel een hoop mooie titels, waarvan ik het meeste uitkeek naar Black & White 2 (Ja ik hoor bij die groep van 3 mensen die Black & White de hype waard vond). Helaas heeft deze game het niet gehaald, maar gelukkig wel weer een hoop andere titels die zeker de moeite waard waren.

Ook zette het afgelopen jaar de trend van de \\\'verloedering\\\' van het PC-platform zich voort, hiermee doel ik niet op een vermindering van de kwaliteit van games an sich. Nee, ik heb het over de afwerking van games, een goed voorbeeld daarvan is Rollercoaster Tycoon 3. De mensen bij Frontier leken de bètafase gewoon overgeslagen te hebben. En helaas was RCT3 in dit opzicht niet uniek, developers lijken steeds eerder te willen cashen met hun games in plaats van de titels eerst af te werken.

Zoals gezegd waren er afgelopen jaar een hoop titels die de moeite waard waren, helaas mag ik er maar 3 noemen, maar een top tien van topgames had ik zo kunnen maken. Goede games genoeg nog op de PC ondanks wat boze tongen beweren.

Sid Meier\\\'s Pirates

De nummer drie in mijn lijst is een zeer recente titel, namelijk de remake van Sid Meier\\\'s Pirates!. Zoals je in mijn review kunt lezen is deze titel een combinatie van een klein aantal minigames. De eerste twee dagen dat ik de game in mijn bezit had speelde ik hem zo\\\'n vijftien uur, wat vrij veel zegt aangezien ik zelden meer dan twee uur per dag game.

<\/center>
Sid Meier\\\'s Pirates!<\/center>

Vampire: The Masquerade - Bloodlines

Als nummer twee een titel waar ik van tevoren niet al teveel van verwachtte, namelijk Vampire: The Masquerade - Bloodlines. Bloodlines heeft alle elementen van een goede RPG goed voor elkaar. Geweldige (gesproken) dialogen, een goed verhaal, veel locaties om te verkennen en meer. En de game blijft me tot op dit moment nog erg boeien door zijn enorme replayvalue. De spelervaring verandert behoorlijk afhankelijk van welke clan je kiest.

<\/center>
Vampire: The Masquerade - Bloodlines<\/center>

Rise of Nations: Thrones & Patriots

Voor de eerste positie heb ik gekozen voor wat ik persoonlijk de beste RTS game ooit vind. Namelijk Rise of Nations: Thrones & Patriots. Ondanks dat het slechts een add-on is, voegde
Thrones & Patriots zowel aan de singleplayer als de multiplayer van het al geniale Rise of Nations zoveel toe dat de eerste plaats prima te rechtvaardigen is. Vooral de multiplayer is heerlijk om te doen wegens de gevarieerde maps, de vele verschillende settings en gametypes, de verschillende landenkeuzes en nog een hoop meer. Rise of Nations: Thrones & Patriots is dan ook nog steeds wat mij betreft de leukste online game die er is en is er eentje die ik regelmatig speel met mensen uit #gam (irc.fok.nl).


Rise of Nations: Thrones & Patriots<\/center>

Maar natuurlijk waren er ook tegenvallers, waarvan de grootste voor mij Breed is. Breed moest een \\\"Halo-killer\\\" van formaat worden. Het concept was dan ook veelbelovend, vrij van je ruimteschip naar de aarde vliegen, zelf je team en uitrusting samenstellen en nog een hoop meer. Helaas kon Brat designs niet voldoen aan de verwachtingen: de missies bleken saai en eentonig, de AI vond het leuk van bruggen af te springen en de stemmen waren ondermaats.


Breed<\/center>