Leagoo Alfa 2: Indrukwekkend budget

4. Beeldkwaliteit

Met de beeldkwaliteit van toestellen van deze prijsklasse is het altijd even afwachten. Veel backlightbleeding is bijvoorbeeld één van de dingen die je veelvuldig ziet bij goedkopere toestellen. 

De resolutie van het LCD is 1280 x 720 pixels, op een afmeting van 5'' zorgt dat voor een PPI van ~294. De ruimte tussen het glas en de LCD lijkt beperkt. Maar het is onbekend of het glas aan het LCD vastgelijmd zit waardoor je minder last van spiegelingen hebt. De spiegelingen zonder screenprotector lijken in ieder geval mee te vallen. Daarnaast is de helderheid van het scherm hoog genoeg om in de zon nog te werken op het toestel. 

Het scherm zelf ziet er niet eens al te slecht uit. Ons review exemplaar heeft (beperkte) backlight bleeding in de linker onderhoek. De kleurtempratuur lijkt redelijk (niet te blauw). Ook het contrast is voldoende en ook de kleuren lijken niet al te veel afwijking te hebben voor een toestel in deze prijsklasse. 

Ook de kijkhoeken van het toestel lijken voldoende. De kleuren verschuiven niet enorm alleen de helderheid onder een hoek zakt ietsjes in. 

Leagoo Alfa 2
Leagoo Alfa 2 Kijkhoeken