Xiaomi Redmi 2 Pro, budgetmodel met Snapdragon 410

5. Prestaties en software

 

Deze Pro-versie beschikt over 2 GB werkgeheugen en dit merk je ook in het dagelijks gebruik. Apps wisselen snel en het hele besturingssysteem werkt soepel. De Snapdragon 410-processor is niet de snelste die er is, maar voor de gebruikelijke taken voldoet hij uitstekend en is hij me ook goed bevallen. Qua games zullen lichte games wel draaien, maar daar moet je het bij laten.  

Benchmarks

  • Antutu: 20435
  • Geekbench: 1442 multi-core, 482 single-core
  • Vellamo:  1391 browser, 821 metal, 1273 multicore
  • Quadrant: 11757
  • Ice storm extreme: 2670

redmi2pro-antutu1 (Foto: rene90)redmi2pro-antutu2 (Foto: rene90)

GPS

De GPS beschikt over alle vormen van satelliet. Je hebt GPS, A-GPS, GLONASS en de Aziatische BeiDou, waar je in Nederland niks aan hebt. Je zou verwachten dat je dus geen problemen tegenkomt, en dit is in de meeste gevallen ook zo. Een fix verkrijgen lukt erg snel, en dan heb je een stabiele fix van 12-14 satellieten. Echter heb ik wel bij het gebruik van Google Maps meerdere keren meegemaakt dat het lijkt alsof de fix wegvalt, en hij dus na 10 seconde pas weer weet waar je bent. Om dit nog eens beter te bekijken heb ik een half uur een GPS-app gedraaid, en in dat half uur is hij maar één keer een seconde weggevallen. Het lijkt dus niet aan de GPS zelf te liggen maar eerder aan Maps.

redmi2pro-gps1 (Foto: rene90)redmi2pro-gps2 (Foto: rene90)

Wifi

Bij het gebruik met wifi heb ik geen problemen ervaren. Het werkt goed en ook het bereik is vergelijkbaar met andere telefoons. 

Bellen / bereik

Op het bereik is niks aan te merken, qua bellen wel een klein puntje van kritiek. Het laagste volume klinkt al te hard voor mij en ik had hier willen zien dat je het nog wat lager kon instellen. 

Speaker

Aan de bovenkant van het toestel vind je de speaker die een best goed volume kan produceren. Het geluid blijft dan ook lekker klinken, hoewel je wel merkt dat het om een enkele speaker gaat en dat het geluid allemaal van de linkerkant van het toestel komt als je bijvoorbeeld naar een filmpje op YouTube kijkt. 

Notifcatieled

Altijd een prettige toevoeging die ook goed werkt. Het is een instelbaar ademend lampje dat bij notificaties, gesprekken en berichten een verschillende kleur kan weergeven. Helaas kan je het niet per app instellen, wat nou net even een handige toevoeging zou zijn. 

Software

Android 4.4 is de basis van dit toestel maar zoals we van Xiaomi gewend zijn, hebben ze daar een eigen skin overheen gegooid genaamd MIUI 6. Die is nog het meest te vergelijken met de iPhone en alles is wel te vinden, maar ziet er net even wat anders uit. Hiervoor heb ik een 4S gehad en de overgang was ook soepel. Er valt veel in te stellen, dus het is af en toe wat zoeken naar alle menu's.

redmi2pro-screen1 (Foto: rene90)redmi2pro-screen2 (Foto: rene90)

redmi2pro-screen3 (Foto: rene90)redmi2pro-screen4 (Foto: rene90)

De enige 'extra' app is 'Veiligheid', een combinatieapp met een aantal opties, zoals het opruimen van de telefoon, een virusscan et cetera. Ook kan je hier de permissies per app regelen wat erg welkom is om zo wat meer grip te hebben op wat een app allemaal 'mag'. 

redmi2pro-veiligheid (Foto: rene90)