Xiaomi Redmi 2 Pro, budgetmodel met Snapdragon 410

3. Design en bouwkwaliteit

 

Erg handzaam is deze Xiaomi met zijn 4,7-inch scherm met een resolutie van 720p. Het is een heel simpele telefoon zonder al te veel poespas. Op de voorkant vind je onderaan drie fysieke knoppen, waarbij de middelse ook als notificatieled fungeert. Het scherm ligt netjes in de behuizing en de rand rondom is een fractie hoger, waardoor je minder snel krassen zal krijgen als hij op het scherm op de tafel ligt. Bovenaan vind je de 2MP-selfiecamera en de lichtsensor voor de automatische helderheid

redmi2pro-design1 (Foto: rene90)

redmi2pro-design2 (Foto: rene90)

redmi2pro-design3 (Foto: rene90)

De batterijcover is ook gelijk de rand en is gemaakt van een mat plastic. Het is allemaal erg minimalistisch met aan de rechterkant de volumeknoppen en aan-/ui-knop en bovenop de audioaansluiting. Onderop een normale micro-usb-poort voor het opladen. Aan de achterkant het bekende MI-logo en de cameralens van 8 MP. Links van de lens de flitser en rechts van de lens twee gleufjes voor de speaker. Boven de lens vind je nog een klein gaatje voor de tweede microfoon voor de noise canceling. 

redmi2pro-design5 (Foto: rene90)

Al met al voelt de telefoon goed aan, de achterkant is iets aan de gladde kant maar niet hinderlijk. Vingerafdrukken vallen ook niet ontzettend op, zoals je wel eens ziet bij andere telefoons met een vergelijkbare achterkant. Gewoon een degelijk gebouwd toestel. 

redmi2pro-design4 (Foto: rene90)