Jiayu S3 - high-end Chinaphone met 4G

GPS / 4G

 

'Ik koop geen Chinatelefoons meer. Die GPS-chips uit mediateks zijn echt zo ruk!'
Ik heb heb het menig Chinashopper horen zeggen en ik kan ze niet direct ongelijk geven.

In de nieuwste SoC is GPS echter sterk verbeterd en zijn er zelfs twee alternatieven toegevoegd, namelijk GLONASS (Russische satellieten) en Beidu (Chinese sattelieten, werkt ook alleen in China), om je locatie te bepalen. En ik moet zeggen dat ik écht tevreden ben over de huidige locatiebepaling. Ik heb binnen 30 seconden zeker een fix, en vaak nog wel sneller. Mijn locatie wordt tot op de meter nauwkeurig gelogd en blijft stabiel. Op sommige momenten heb ik zeker 21 satellieten in beeld en gebruik ik er zeker 18 (inclusief GLONASS) van.

Ik ben de locatiebepaling eens grondig gaan testen en ik kan er zelfs weer mee geocachen. De afgelopen drie weken heb ik het toestel elke dag gebruikt om verschillende werklocaties te bezoeken en ik heb geen enkel moment het signaal verloren of een misberekening gehad. 

Foto's voor review Jiayu S3 (Foto: Downstar)Foto's voor review Jiayu S3 (Foto: Downstar)

Zo kan ik eigenlijk ook niet klagen over de stabiliteit en het bereik van het wifi-signaal. Op ongeveer 10 meter (en enkele betonnen muren) van de router af haal ik nog een prima verbinding met een prima snelheid.

Zoals ik in de specificaties heb aangehaald, beschikt het toestel over 4G.
Ikzelf beschik echter niet over een 4G-abonnement, dus ik heb even een screentje gebruikt van mijn medereviewer en Chinashopper RobertNL.

Foto's voor review Jiayu S3 (Foto: Downstar)
Jiayu S3 - snelheid 4G (Foto: RobertNL)