Jiayu S3 - high-end Chinaphone met 4G

Specificaties

 

 Foto's voor review Jiayu S3 (Foto: Downstar)

Voor mij springt in ieder geval de octacoreprocessor eruit, maar dat had de Jiayu G4s toch ook al? 

Klopt, maar de S3 heeft een SoC gebaseerd op een 64-bitsarchitectuur. Hiermee kunnen berekeningen een stuk sneller en efficiënter worden afgehandeld dan de octacore-SoC uit de Jiayu G4s. Een bijkomend voordeel is dat hij ook gemiddeld 30% minder stroom verbruikt.

Als we het dan toch over stroomverbruik hebben, dan komen we misschien wel op het meest energieslurpende component in deze telefoon, het imposante 5,5 inch Full HD scherm. Doordat het scherm vrij dunne bezels heeft, valt het toestel qua grootte eigenlijk best mee. Het blijft natuurlijk een log ding, maar voor mensen met normale tot grote handen is het eigenlijk nog prima te bedienen.

Om toch nog zeker 1,5 à 2 dagen door te komen met de S3, heeft Jiayu er een 3000-3100 mAh-batterij in gestopt. Vroeger kon je nog wel eens twijfelen over de echtheid van de mAh's in Chinese telefoons maar dat zit bij Jiayu wel snor. In de G4s zat ook een 3000 mAh, maar de Jiayu S3 is niet compatibel met deze batterij omdat de batterij uit de S3 platter en langer is.

Verder valt er uit de specificaties en het plaatje hierboven op te maken dat de telefoon beschikt over Dual Sim, in dit geval Dual Micro sim. Tegenwoordig is dat niet meer zo bijzonder: vrijwel elk Chinees toestel heeft deze optie en dit is vaak een eigenschap waardoor mensen geïnteresseerd zijn in zulke telefoons. Beide simkaarten kunnen dan namelijk tegelijk actief zijn, en dat is weer handig voor een werk- / privénummer. 

De Jiayu S3 draait momenteel op Android 4.4.4 (kitkat) en doet dat met een eigen launcher. Zeer waarschijnlijk komt Jiayu ook eerdaags met een Android 5.0 ROM voor de S3. Niet alleen de nieuwe functionaliteiten bieden meer mogelijkheden dan android 4.4, er zou ook snelheidswinst geboekt moeten worden.