Bates Motel: Nice Town You Picked Norma

Bates Motel: Nice Town You Picked Norma (S01E02)

Na de spannende pilotaflevering van vorige week was het afwachten waar het verhaal naar toe zou gaan. We zagen hoe Norma en haar zoon Norman naar het kustplaatsje White Pine Bay in Oregon verhuisden, na de plotselinge dood van Norman's vader. Gelukkig had de man een beste levensverzekering en van de opbrengst daarvan koopt Norma een oud motel.

Bates Motel 1021

In de tweede aflevering van Bates Motel draait het vooral om het thema van relaties. Zo is er de relatie tussen Norman en moeder Norma die toch best wel een beetje vreemd mag worden genoemd. Als moeder zich voor zijn ogen verkleedt en de jongen zich beschaamd af probeert te wenden reageert moeder daar op met de woorden: "I’m your mother, it’s not like it’s weird or anything." Als moeder een afspraakje heeft met politieagent Zach Shelby (Mike Vogel) voelt Norman zich daar niet gemakkelijk bij. Een duidelijke voorbode van de gebeurtenissen die zich jaren later in Psycho gaan afspelen.

Bates Motel 1022

Ook de relatie tussen Norma en haar oudste zoon Dylan is er eentje om in te lijsten. Dylan noemt zijn moeder, tot haar onvrede, constant bij haar naam en gedraagt zich als een rebel. Als Norman ontdekt dat Dylan hun moeder in zijn telefoon heeft staan wordt ook de relatie tussen de twee stiefbroers duidelijk. Ze kunnen elkaars bloed wel drinken. Vervolgens is er nog de relatie tussen Norman en zijn schoolvriendinnetje Emma. Net als Norman heeft ook Emma een voorkeur voor macabere dingen. In de pilot zagen we hoe Norman in één van de hotelkamers een schetsboekje aantrof met nogal expliciete tekeningen. Hij geeft het boekje aan Emma mee en deze ontdekt de herkomst van de grafische afbeeldingen.

Bates Motel 1024

White Pine Bay doet nog steeds denken aan een stadje uit een David Lynch-film. De inwoners lijken allemaal hun geheimen met zich mee te dragen. Om nog maar te zwijgen over de lokale marihuanaboeren die over lijken gaan om hun oogst te beschermen. Uiteraard, zoals het een goeie thriller betaamd, laat Bates Motel veel vragen open. Waaraan overleed de vader van Norman Bates? Hoe kwam vader Bates vlak voor zijn dood aan zo'n uitstekende levensverzekering? Wat doet de politie nu ze ontdekt hebben dat Norma Bates lijkt te hebben gelogen over Keith Summers? Het zijn vragen waar we in het verloop van het eerste seizoen hopenlijk een antwoord krijgen. Tot die tijd wachten we vol spanning op de volgende aflevering van Bates Motel.