A Good Old Fashioned Orgy

Stel, je woont met een aantal vrienden in het huis van je vader. Regelmatig geef je uitbundige themafeestjes en je hebt het erg naar je zin. Maar dan besluit je vader ineens om het huis te verkopen. Uiteraard moet er een geweldig afsluitfeest komen. Wat is jouw idee? Eric (Jason Sudeikis) weet het wel, hij organiseert een orgie, A Good Old Fashioned Orgy.

Een groep dertigers, die al vrienden zijn sinds de middelbare school, geven regelmatig zomerfeesten in een vakantiehuis in de Hamptons. Wanneer de vader van Eric besluit het vakantiehuis te verkopen komt hier een eind aan. Om het groots af te sluiten roept Eric zijn vrienden op om nog één keer een feest te geven: een orgie.

Bij het opstarten van de blu-ray krijg je eerst de keuze tussen Nederlands en Frans. Het vreemde is dat als je eenmaal Nederlands hebt gekozen, je in de instellingen niet meer kunt kiezen voor de Franse taal. Niet dat je dat zou willen, maar opmerkelijk is het wel. Na de trailers van 50/50Hesher en What To Expect When You're Expecting begint de film meteen in de taal die je aan het begin gekozen hebt. Het simpele menu is op te roepen met de menu-toets.

Voor de fans van het genre (mocht je American Pie en Superbad leuke films vinden) is het weer smullen geblazen. Veel grappen over seks, veel flauwe humor en een aantal mooie vrouwen. De anderhalf uur is dan ook precies genoeg om vermakelijk te zijn. De personages zijn erg verschillend van elkaar, wat leuke situaties oplevert. Vooral Tyler Labine (Rise of the Planet of the Apes) als de bebaarde Mike is erg grappig.

Helaas bevat de blu-ray geen extra's. Bij dit soort films is dat ook niet noodzakelijk, want verder dan een aantal minuten bloopers zou je dan toch niet krijgen. Maar toch blijf het zonde om de volle mep te betalen voor 'alleen' de film. De kwaliteit van de blu-ray is zoals je moet verwachten, erg goed, maar dat is niet zozeer belangrijk voor A Good Old Fashioned Orgy. Als je een flauwe, maar toch grappige film wil kijken en je houdt van het genre sekskomedie, dan ben je bij Orgy zeker aan het juiste adres.