WRC: FIA World Rally Championship

Racen met zombies
Het racen gaat lekker, het is even wennen aan hoe je auto aanvoelt, maar zodra je de basis onder de knie hebt zet je zo goede tijden neer en win je event na event. Zodra je meer uitdaging wilt kan je makkelijk het aantal hulp dat je krijgt wat verminderen waardoor je zelf meer controle neemt over de auto.
Het rijden op asfalt is zeker anders dan het rijden op sneeuw, en dat is ook weer anders dan modder of zand.

WRC

Een minpunt tijdens het racen is wel het geluid want alle auto's uit eenzelfde categorie klinken allemaal hetzelfde, er is geen soundtrack tijdens het racen (ook wel weer logisch) en je bijrijder die opnoemt waar je heen moet is net een zombie.

De bijrijder noemt emotieloos op dat je bijvoorbeeld in de tweede versnelling een bocht moet nemen. Maar vaak genoeg kan dat ook gewoon in zijn vier of vijf. Vol gas en de bocht wat slordig nemen wint het negen van de tien keer van de perfecte baan en snelheid aanhouden, en dat is zeker wel jammer.

WRC: FIA World Rally Championship bevat 13 exotische locaties die je mag bezoeken, op die locaties mag je in totaal op 78 tracks racen maar helaas zijn die tracks vaak overlappingen van elkaar. Als een locatie bijvoorbeeld 4 tracks heeft, dan rij je bijvoorbeeld vaak van A naar B, van B naar C, B naar A en C weer naar B.

WRC

De locaties waar je racet voelen niet echt aan als de locatie waar je bent, je mist gewoon net even die details. Daarnaast zijn de banen ook redelijk statisch. Als er bijvoorbeeld lichtelijk wat water op de baan ligt en je rijdt erdoorheen dan blijft het een gladde texture van water. Het spat wel op bij de achterbanden maar voor je gevoel klopt het gewoon niet. Daarnaast ziet de auto er na elke modder- of zandrace hetzelfde uit.

Conclusie
WRC: FIA World Rally Championship is zeker geen goede game, maar hij is ook niet slecht. Hou je van games waar je echt geconcentreerd moet racen en kan je om de kleine minpunten heen kijken dan zal deze game je vast vermaken. Maar zoek je realisme en diepgang dan zou ik nog even verder kijken.

 

 

Pluspunten
Minpunten
Cijfer
+ Leercurve
- (zombie) bijrijder
6,5
+ Schademodel
- Geen soundtrack

- Weinig diepgang