Concert: Metro Station en Miley Cyrus

De Wonder World tour van Miley Cyrus is al door de Verenigde Staten geweest, nu is het de beurt aan Europa. Helaas worden alleen de Britse steden Birmingham, Manchester en Londen aangedaan.

Wie is Miley Cyrus dan?
Waarschijnlijk ken je haar wel, maar dan niet onder deze naam. Ze is namelijk beter bekend als het fenomeen Hannah Montana. Ze heeft haar eigen show, een aantal films en inmiddels al drie albums (waarvan een onder haar eigen naam). Kortom, zo voor haar zeventiende levensjaar heeft ze het best goed voor mekaar!

Miley komt uit een befaamde familie met o.a. Dolly Parton als tante. Haar vader is Billy Ray Cyrus, een countryster die een hit heeft gehad met ‘Achy Breaky Heart’ (echt te droog voor woorden).



Na een video-intro waarin je verschillende steden op de grote schermen te zien krijgt, komt Miley op. Mevrouw verschijnt in een groot ijsblok en opent met het nummer 'Breakout'. De drums beginnen, waarop Miley op het ijsblok ramt. Op een gegeven lukt het Miley het grote ijsblok kapot te krijgen en begint ze het eerste couplet in slow motion te zingen. Na het eerste couplet valt er een stilte, gevolgd door vuurwerk en gaat ze verder in normale tempo met de rest van 'Breakout'.

Opeens worden verschillende bouwsteigers op het podium verzameld voor 'Start All Over'. De steigers vormen een schip waarop Miley in het midden staat, dansers sieren de rest van het schip/podium. Miley haar stem is wel iets zwaarder geworden in vergelijking met de album versie van 'Start All Over', maar een nadeel is het zeker niet. Het klinkt veel volwassener, het is te merken dat er een volwassene Miley op het podium staat.

Miley komt vanuit een lift het podium op in een soort Jomanda-achtige jurk (niet in negatieve zin) en zingt de track 'Bottom of the Ocean'. Ze blijft tijdens deze ballad op dezelfde plaats staan en tovert zo nu en dan haar been uit de split van haar jurk. Voor de laatste twee coupletten loopt ze de grote trap op en laat zich achterover vallen in een gat, de twee back vocals nemen het van Miley over. Je ziet Miley dan, in dezelfde jurk, op het grote scherm onder water.



Het podium werd voor even omgebouwd tot een moeras. Een grote kikker is te zien op het grote scherm die een vlieg/danser vangt die over het scherm naar boven klimt. Het intro van 'Fly On The Wall' begint, waarna Miley met een aantal danseressen het podium op komt rijden in een wagen die lijkt op een hovercraft. Ze stopt helemaal vooraan op het podium en stapt met de danseressen uit. Net als in de videoclip staan er nu ook mannen weird te dansen achter Miley. Ondertussen wordt Miley vastgebonden aan een dun touw. Ze wordt daarmee in de lucht getrokken en heen en weer gezwaaid over het publiek. Na 'Fly On The Wall' wordt het eventjes stil en lopen Miley en haar dansers levenloos over het podium waarna ze het dansje van 'Thriller' van Michael Jackson doen.

Miley vertelde even kort over haar nieuwe film 'The Last Song', waarna de trailer van de film op de grote scherm in beeld kwam. De film komt komend voorjaar uit. Na de trailer kwam Miley op met een grote witte piano en speelde 'When I Look At You', de soundtrack van de film.

“Do you all love Rock & Roll? If you just know that words, you can sing along with me!”, zegt Miley tegen een bomvolle O2-Arena. De band begint 'I Love Rock & Roll' te spelen terwijl Miley in de richting van een motor loopt en daar een grote vent vanaf schopt. Miley gaat zitten op de motor, welke in de lucht wordt gehesen met Miley erop. Gedurende de hele track ‘vliegt’ Miley een rondje over het publiek heen. Het is wel verantwoord, met lichten aan.



Trace Cyrus komt nog eens op om met Miley de track 'Hovering' te zingen. Deze track komt van het album Breakout, dan wel de platinum release. Zie deze track een beetje als een mix tussen Metro Station en de muziek Miley Cyrus. Beetje rock-achtig maar toch ook weer pop.

De show was goed, alleen wel jammer dat er geen spontane dingen tussen zaten. Miley hield zich een beetje te strak aan de show. De choreografie was geweldig gedaan. De dansers mochten zelfs nog even los zonder Miley. Op de grote schermen kwam Will I Am van de Black Eyed Peas de 'Hoedown Throwdown' onderbreken waarna de dansers op de beat van 'Boom Boom Pow' konden freestylen.

Miley pakte zeer groots uit met zo`n groot podium en prachtige show. Je ziet overduidelijk dat de show tot in de puntjes goed is uitgewerkt. Miley heeft nog wel enkele tracks van Hannah Montana gespeeld, maar het imago laat ze in deze show ver achter zich.