Walk with me

Aangezien ik op softbal met moeite mijn rondje warmlopen volhield besloot ik dat het tijd was om eens voor een betere conditie te gaan zorgen! Van een reeds hardlopende vriend kreeg ik een trainingsschema en een podcast voor tijdens het lopen. Maar goed, gewoon lopen is niet zo spannend natuurlijk, ik wil resultaten zien! Gelukkig was daar Nintendo met Walk with me. Deze \'game\' wordt geleverd met twee stappentellers en dus kon ik met de stappenteller in mijn zak en Evi op mijn telefoon aan de slag met mijn training.

Nou is het altijd veel leuker om iets met z\'n tweeën te doen, dan in je eentje. Als je met z\'n tweeën bent dan kun je met elkaar vergelijken en dat had Nintendo zelf ook bedacht. Walk with me wordt dan ook niet met één, maar met twee stappentellers geleverd. Aangezien de stappenteller moet worden ingelezen met het bijbehorende DS-kaartje was al snel besloten dat de tweede stappenteller naar mijn huisgenootje ging, Walk with me kan namelijk ook het aantal stappen van een hond bijhouden! Nou heb ik geen hond, maar een kat is qua formaat en loopje wel vergelijkbaar met een kleine hond. Sinds vorige week vrijdag doen Axel en ik dus een loopwedstrijd.

Axel met stappenteller aan zijn halsband

Als je de stappenteller voor het eerst gebruikt dan wordt je minimale aantal stappen op een dag op 3000 gezet. Dit is een aantal dat voor vrijwel iedereen makkelijk haalbaar is en op de halve dag dat ik de teller meedroeg heb ik dit aantal dan ook ruim gehaald. Aan de stappenteller kun je zien of dit het geval is. Als je de dagelijkse hoeveelheid stappen hebt gehaald dan knippert het kleine lampje op de stappenteller groen bij elke stap, heb je het nog niet gehaald dan knippert hij rood.

Aan het einde van een dag, of wanneer je wilt, kun je de stappentellers inlezen. Dit gaat heel gemakkelijk door de DS op inlezen te zetten, de stappenteller voor de infrarood-ontvanger te houden en op de knop te drukken. Je krijgt dan een overzicht van minuut tot minuut te zien over de hele dag. Zo kon ik precies zien wanneer ik naar mn werk was gefietst, wanneer ik weer richting huis ging en hoe weinig ik thuis verder had gedaan. Aangezien Axel de kat ook een stappenteller om zijn halsband had hangen kon ik zijn gegevens mooi vergelijken met die van mij, en wat blijkt: Axel loopt gewoon helemaal NIET als ik niet thuis ben Zijn schema was bijna precies omgekeerd aan dat van mij met relatief veel activiteit \'s avonds en op het moment dat ik weg was een dutje van ruim drie uur De dag erna was ongeveer hetzelfde verhaal, Axel sliep (of bewoog in iedergeval niet) als ik niet thuis was om daarna gezellig te komen doen. Het zal dan ook niemand verbazen dat Axel zijn stappennorm de eerste paar dagen niet gehaald heeft.

Er van overtuigd dat ik deze wedstrijd makkelijk ging winnen las ik op dinsdagavond de gegevens in. Ik had weer een hardloopdag gehad dus ik had een half uurtje na het aankleden \'s ochtends mijn norm alweer gehaald, om gedurende de rest van mijn dag nog wat stukjes te lopen waardoor ik uiteindelijk op een nieuw persoonlijk record kwam van 8.936 stappen. Toen ik vervolgens Axel zijn stappenteller inlas was ik dan ook enorm verbaasd dat hij óók zijn dagdoel had behaald, en niet zo\'n klein beetje ook! Van een record van iets meer dan 3.000 stappen had Axel dankzij wat buitenspelen vanmiddag opeens een nieuw record van 21.227 stappen Dat is gewoon zeven(!) keer zoveel als zijn oude record...

Hoewel ik erg mijn best heb gedaan om Axels record te verbreken is het me niet meer gelukt. Ook zijn dagen met 15.759 en 12.285 stappen heb ik helaas niet kunnen verbeteren. Mijn record ligt momenteel 11,921 stappen. Ik denk dan ook dat de stappenteller voor katten niet zo nauwkeurig werkt of dat het bij hem gewoon dubbel zo snel geteld wordt omdat hij nou eenmaal op vier poten loopt en ik op twee en wellicht dat ook bomen klimmen en weer naar beneden springen het stappentotaal erg beïnvloeden. Desondanks moet ik me er gewoon bij neer leggen dat ik verloren heb van mijn kat


Nou denk je misschien, dit is toch een review van een game, waar blijft de gameplay dan? Dat kan best kloppen want gameplay heeft Walk With Me eigenlijk helemaal niet. Het is alleen gegevens met elkaar vergelijken en grafiekjes bijhouden. Meer dan vijf minuten per keer dat je de stappenteller inleest ben je er niet mee bezig. Nintendo heeft nog wel de optie \"play with records\" ingebouwd, maar dat had beter \"look at records\" genaamd kunnen worden aangezien het \'spelletjes\' zijn waarin je stappen worden omgezet in plaatjes of je kunt zien hoeveel stroom je zou hebben opgewekt met je stappen. Niet boeiend dus. Wel jammer dat Nintendo er geen interessante mini-games in heeft gestopt die ervoor zorgen dat Walk with me meer wordt dan een simpele stappensteller. Zelfs een trainingsprogramma om langzaam steeds meer te lopen zit er niet op, en dat maakt van Walk With Me een nogal kaal geheel.