Conker: Live & Reloaded

Conker: Live & Reloaded draait vooral om het multiplayer/shooter gedeelte van de game (dit blijkt vooral uit de boxart van de game en de handleiding). Daar beginnen we deze review dan ook mee. De Story mode (de remake van Conker\'s Bad Fur Day op de N64) wordt op de volgende pagina besproken.

In het multiplayer gedeelte van Conker wordt gewerkt met missies die je kunt spelen. In elke missie is het mogelijk te kiezen bij welke zijde je wilt gaan vechten. Je kan kiezen om bij de eekhoorns (SHC wat staat voor Squirrel High Command) of bij de teddyberen (Tediz) te gaan vechten. Beide hebben verschillende motieven waarbij de Tediz worden gezien als soort van nazi\'s en de SHC als de geallieerden.

Elke missie heeft een apart doel en een eigen wereld/setting. Het nadeel hiervan is dat je alleen CTF kan spelen in dat level. Er is geen afwisseling van speelsoort in een bepaalde omgeving en dit is het enige minpuntje eigenlijk. De rest is namelijk heel goed opgezet, veel verschillende soorten levels en goede levelstructuur. Ook duurt het wel even voordat je de verschillende layouts van de werelden goed genoeg kent om lekker mee te spelen. In de missies kan je kiezen uit zes verschillende soorten soldaten om mee te spelen:

* Grunt, de allrounder, blinkt niet uit en is ideaal voor beginners
* Sneeker, de stealth unit die kan cloaken (onzichtbaar worden)
* Demolisher, grote en trage unit die het liefst zo veel mogelijk opblaast
* Long Ranger, de sniper die graag op een afstandje blijft
* Sky Jockey, deze gasten kunnen gebruik maken van de vliegmachines
* Thermophile, de pyromaan van het stel, zet graag dingen in vuur en vlam

Al deze characters hebben hun eigen wapensoort en kunnen alleen die gebruiken. Ook de voertuigen zijn gelimiteerd tot gebruik van één bepaalde soort character (tanks voor de Demolisher en de vliegende Steed voor de Sky Jockey). Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de gebruikelijke 1000 bommen en granaten die je kan gebruiken. Alles is redelijk gebalanceerd als je een team hebt met daarin ook verschillende characters natuurlijk. Alleen maar Long Rangers in je team gaat niet werken, net als dat alleen maar Sneekers ook niet werkt. Gelukkig kun je tijdens een missie gewoon nog wisselen van klasse, al moet je dan wel even wachten op een respawn. Hoe meer je wisselt, hoe langer je moet wachten.

Hoewel je het hele shooter gedeelte ook alleen kunt spelen (met bots) is Xbox live toch zeker aan te raden. Naast het feit dat je dan met echte mensen speelt en tactieken en je weekend kan bespreken worden er ook allerlei statistieken bijgehouden, van highscores tot achievements.