CD: Bertolf - For Life

Nederlandse artiesten hebben een nieuwe concurrent erbij. Hij is aangeprezen door 3FM als Serious Talent. Met zijn band 'The Junes' heeft hij al in het voorprogramma van The Sheer, Bløf en Ilse de Lange gestaan. Hij is zelfs nog een tijd met Ilse de Lange meegetourt. Over wie heb ik het? Dames en heren: Bertolf.



Na een periode met Ilse de Lange mee te zijn gegaan als onder andere gitarist, lapsteelspeler, mandolinespeler en backingvocalist, heeft Ilse hem aan een mooie start van zijn carrière geholpen. Bertolf, voluit Bertolf Lentink, bestormt met het mooie nummer 'Another Day' de Nederlandse hitlijsten. Het heerlijk rustige nummer ligt goed in het gehoor. Zowel muzikaal als lyriek is de track gewoon helemaal rond. Een heerlijk meezingnummer die de hele dag in je kop blijft hangen.
Ook de titelsong van zijn debuut-cd For Life klinkt goed. Het lekkere uptempo nummer gaat over de hoop op een langdurige relatie, geschreven nadat het drie keer niet lukte met de toenmalige vriendin van Bertolf.
Een zeer sterk nummer is 'Back Of Her Head', geschreven voor een goede vriendin van Bertolf wiens 19-jarige broer was overleden. Om haar te kunnen steunen schreef hij dit nummer. En wat een prachtige plaat is het geworden.



Wil je echt een middagje lekker op de bank liggen om tot rust te komen, dan is deze plaat een aanrader. De drie kwartier die je te horen krijgt lijkt hier en daar op Michael Bublé of Keane, maar als je je ogen open doet en de cover voor je neus ziet, dan weet je het weer; Bertolf heeft goed werk afgeleverd.
Nog een laatste tip voor de ongeduldige mensen onder ons. Wacht aan het einde dan nog even met de cd-speler uitzetten. De bandleden hebben nog een kleine verrassing achter de mooie track 'Home' gemaakt.


Tracklist
1. Back Of Her Head
2. Another Day
3. Feel You
4. All In The Letter
5. For Life
6. The Way I Love You Now
7. Not Bringing Me Down
8. Monogamy (Is On It's Way Out)
9. Broken Beyond Repair
10. Mr. Light
11. Don't Wanna Lose You Yet
12. Home


Label: 8Ball Releasedatum: Januari 2009
Waardering: