DVD: Little Britain Live

Drie seizoenen lang wisten Matt Lucas en David Walliams ons op tv te vermaken met hun comedy-show Little Britain. Na dit televisiesucces wilden de heren eens proberen of deze karakters uit de serie het ook live goed zouden doen; een theatertour werd geboren. Little Britain Live deed meer dan 200 zalen in Engeland aan, stuk voor stuk uitverkocht. Van de voorstelling in Blackpool (het Blackpool Opera House - je moet wel dúrven!) in mei 2006 werden opnames gemaakt en deze zijn sinds kort op dvd verkrijgbaar. Tijd voor meer:

Britain, Britain, Britain...


Tempo
Terwijl Lou (David Walliams) op het podium staat te vertellen over zijn vriend Andy (Matt Lucas) komt deze al 'vliegend' het podium op. Het is de perfecte toonzetting voor een avond vol komische sketches. Lou en Andy staan symbool voor wat deze dvd verder gaat brengen: heerlijke, soms harde, toch altijd humoristische scènes van alle types die de heren voor hun tv-serie hebben bedacht. Ze ontbreken geen van allen: Marjorie, Margeret, Ann, Sebastian en 'The Prime Minister', Myfanwy en Dafydd, Emily en Florence, Kenny Craig - de hypnotiseur,Vicky Pollard, Dudley en Ting-Tong, de dikke Bubbles en de kleine Dennis Waterman... en dan nog hebben we ze niet allemaal genoemd.


Marjorie - bekend om haar niet subtiele opmerkingen tegen íets te dikke mensen

Het knappe van deze live-show is dat David en Matt erin slagen steeds in zeer korte tijd van personage weten te veranderen. De tussenliggende minuten worden opgevuld door korte inleidingsfilmpjes die op een mega groot scherm op het podium worden getoond. De snelheid waarmee het duo de sketches neerzet, maakt dat alle personages uit de serie ook in deze live versie voorbij komen. Het moet voor de heren wel enorm vermoeiend zijn om dit zo te doorlopen, maar het publiek smult er van (op sommige na, die de pineut zijn en het podium op getrokken worden!).


De spectaculaire finale met 'The only gay in the village - Dafydd

Veel extra's
De dvd, die deel uitmaakt van de serie 'Comedy Collection' van de BBC, kent veel extra's. Tegenover 78 minuten voorstelling staat ruim 2 uur bonusmateriaal. Er staan twee documentaires op: één die weergeeft hoe de show tot stand is gekomen en één die ditzelfde laat zien voor de dvd. Daarnaast treffen we aantal verwijderde scènes aan, die op zich gewoon komisch genoeg zijn, maar wanneer dit allemaal in de show zou zijn opgenomen zou deze wel érg lang duren. Als opmerkelijke extra staat er een documentaire op met de naam 'Little Britains' Big Swim'. Hierin zien we hoe David Walliams zijn conditie laat gelden en het Kanaal overzwemt. Een mooie toevoeging die een andere kant laat zien van de comedy-acteur.

De live-show, de toevoegingen en als klap op de vuurpijl twee mooie onderzetters (voor je biertje, wijntje, spa'tje of bacootje) maken van deze release een aanrader. Heerlijke humor, komische personages en dit alles neergezet door twee vakmensen. Little Britain Live is een dvd die je niet mag missen als je ook maar enigszins van Engelse humor houdt.


Vicky Pollard keert terug naar haar Middelbare school



Label: Warner Bros Releasedatum: 15 oktober 2008 Kijkwijzer:
Waardering Film: Waardering extra's: