CD: Trance - The Ultimate Collection Vol. 2 2007


Radiostation SLAM!FM maakt niet alleen radio. Ze verbinden ook hun naam aan enkele trance-cd's, zoals de serie A State of Trance van Armin van Buuren. Ook is men verantwoordelijk voor The Ultimate Collection. Uit deze serie staat in deze review Trance - The Ultimate Collection Vol. 2 2007 centraal: een album dat alweer een maandje uit is. De dubbel-cd staat vol met populaire trancehits. Bekende namen als Eric Prydz, Josh Wink, Vincent de Moor, Niels de Vries, Tiësto, Signum en Ferry Corsten passeren de revue. Maar is het ook wat?

In the mix?
38 Trance hits in the mix staat op de cover van de dubbel-cd te lezen, maar je hoeft geen spannende mix te verwachten. Zoals bij vele verzamelaars staan de nummers redelijk volledig op de cd en zijn alleen het begin en eind van de nummers enigszins gemixt. Geheel in de stijl van SLAM!FM zijn er een paar remixen van bekende nummers op de cd's meegenomen. Aan de ene kant wel prettig: je luistert eens naar wat anders dan de bekende radio-edits. Niet alle remixen zijn echter even sterk. Dat is eigenlijk mijn gevoel bij de hele dubbel-cd: bij vlagen weten enkele tracks je enigszins mee te voeren, maar nergens weet dit verzamelalbum echt je aandacht voor een langere tijd vast te houden.

Ultimate?
Ik luister op vrijdagavond regelmatig naar A State of Trance en ik verwachtte stiekem ook dergelijke kwaliteit - gezien het SLAM!FM-label - bij dit album. De verwachtingen waren dus hoog, maar Trance - The Ultimate Collection Vol. 2 2007 laat zien dat enkel goede nummers op een schijfje plempen niet genoeg is. Een goede mix maakt het geheel wel degelijk af. Voor echte (hard)tranceliefhebbers wellicht een aanrader, voor mezelf geldt echter dat ik het schijfje niet zo vaak ga draaien als ik had gewild. Nummers zoals op deze komen gewoon beter uit in een 'echte' mix. Drie sterren voor deze dubbel-cd, aangezien verder een groot aantal tracks op zich toch best lekker zijn...


Label: Cloud 9 Music / FTM Records Releasedatum: 18 mei 2007
Waardering:

De tracklist is hier te vinden.