Gadget: PDA Simkey

Ik schep altijd flink op dat ik noooooit wat vergeet. De waarheid is echter dat ik volledig vertrouw op mijn telefoonboek in mijn mobieltje, en mijn agenda in Outlook. Elektronische apparaten hebben in mijn omgeving echter nogal de neiging het te begeven. En ik moet ook wel toegeven dat een agenda bijhouden op je pc als nadeel heeft dat je als je ergens bent eigenlijk nog steeds geen afspraken kan maken. Sleep maar eens je pc mee in je rugzak...

Vol enthousiasme stortte ik me dan ook op de PDA Simkey. Dit hele kleine apparaatje maakt heel gemakkelijk een back-up van je simkaart (hij biedt zelfs plaats aan 3 simkaarten) en heeft allerlei andere handige functies. Mijn interesse gaat, hoe kan het ook anders, voornamelijk uit naar de agenda.



De PDA Simkey is lekker klein, 6 x 4 x 1.5 cm, en voorzien van een ring zodat hij aan je sleutelbos kan. Het apparaat heeft geen knopjes, maar werkt met een touchscreen en een bijgeleverd plastic 'pennetje'. Ik vond het in het begin even priegelen om op de juiste plek op het schermpje te drukken, maar dat ligt denk ik geheel aan mijn eigen onhandigheid, aangezien het scherm is voorzien van een handig raster. De gebruiksaanwijzing (Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans) is duidelijk, maar uiteindelijk is het toch een kwestie van uitproberen.

Ik begin makkelijk, het instellen van de klok. Het is even priegelen (help, nu heb ik per ongeluk het alarm gezet!), maar het lukt me al snel. Hierdoor heb ik ook de werking van het apparaatje al veel beter door, zodat het uitproberen van de agendafunctie een stuk makkelijker gaat. Type de naam van de gebeurtenis, hang en er een datum en tijd aan, even saven en klaar! Je kunt er ook nog een alarm bij instellen, zodat je op tijd gewaarschuwd wordt bij belangrijke afspraken.

Nu ik dit allemaal wel zo'n beetje doorheb, waag ik me aan datgene waar de PDA Simkey eigenlijk voor bedoeld is: het maken van een backup van je simkaart. Ik vind zulk soort dingen altijd een beetje eng, ben bang dat ik opeens alles wis. Toch haal ik dapper de simkaart uit mijn telefoon (ik heb er zelfs aan gedacht om hem eerst even uit te zetten!) en stop deze in de Simkey. Ik klik op het knopje Simcard en zonder al te veel moeite wordt er een backup van de gegevens in mijn adresboek gemaakt. Vervolgens kun je deze makkelijk bekijken en bewerken. Hier is het wel handig om even de gebruiksaanwijzing weer te pakken, zodat je precies weet welk knopje op je scherm je moet hebben voor de verschillende functies. Dat kan voorkomen dat je, zoals ik, opeens met een nieuw contact in je adresboek zit dat enkel uit de letter 'A' bestaat. In plaats van contactpersonen te zoeken beginnend met een 'A' heb ik dus een nieuw contact ingevoerd. Ach, weet ik ook meteen hoe dat werkt!

Conclusie:
Het grote voordeel van de PDA Simkey vind ik het kleine formaat. Nog kleiner dan mijn telefoon! Dit kleine formaat kan desondanks ook wel weer een nadeel opleveren: je hebt al snel het verkeerde knopje op het scherm te pakken, al zal een beetje oefening in dit geval wel helpen. Het apparaatje is verder makkelijk in gebruik, je moet alleen even het systeem doorhebben.

De functie waar het om draait, het backuppen van je simkaart, werkt prima en snel. De overige functies (kalender, memo pad, calculator en alarm) zijn handig om altijd bij de hand te hebben. Ik denk dat ik persoonlijk vooral de backup optie regelmatig zal gebruiken. De kalender is handig, maar of ik ook de discipline op kan brengen om hem echt bij te gaan houden? Eén ding is zeker: als ik nu nog eens een afspraak vergeet, is het echt mijn eigen schuld!

Prijsvraag
Ben je door deze review helemaal in de 'gagdet-stemming' gekomen? We geven in de week van 21 maart op FOK! verschillende gadgets weg. Kijk alvast op http://www.gadgetplaza.nl om een idee te krijgen wat je zoal kunt verwachten!