DVD: Calender Girls

Laat ik maar heel eerlijk zijn. Ik vond er niet echt veel aan. Toegegeven, ik heb misschien twee of drie keer moeten gniffelen, maar de gulle lach of kleine traan ontbrak. De film is niet voldoende uitgewerkt. Het overlijden van John is in een vloek en een zucht voorbij en er is eigenlijk niemand in het dorp die er nog enige emotie over toont. De sponsoring van de kalender is in een mum van tijd klaar, de pers weet de dames met honderden tegelijk te vinden. Het is niet realistisch. Daarnaast is de film te oppervlakkig om je echt verbonden te voelen met de personages. Het conflict wat in een later stadium naar voren komt tussen Annie en Chris is wel beter uitgewerkt, maar levert geen pittige stof op.

De film bereikt zijn hoogtepunt na ongeveer veertig minuten. Tot die tijd zit er wel een verhaal in, maar dat bouwt zich tergend langzaam op. Nadat de kalender klaar is en de bekendheid begint is er voor de makers niet veel meer te vertellen. Een duidelijke lijn ontbreekt in de film, waardoor je de verschillende scènes niet echt had kunnen verwachten en ze eigenlijk ook niet altijd passen bij de voorgaande. Ik denk zelf dat de film leuker of ontroerender was geweest als de dood van John beter was uitgewerkt of er meer tijd besteed was aan het ontwikkelen van de kalender.

Als je nou echt een keer je postzegelverzameling op volgorde van jaartal hebt gesorteerd, je al je ramen hebt gewassen en er niets op TV is, dan zou ik je deze film van harte aanraden, maar heb je iets anders te doen, doe dat lekker. Ik geef deze film een 4. Waarbij de 4 een beloning is voor de charmante hoofdrolspeelsters en de mooie muziek in de film.