DVD: Finding Nemo

De tweede DVD van de set bevat alleen maar bonusmateriaal en is duidelijk gericht op de jongere gezinsleden. Via het hoofdmenu zijn een drietal extra's direct te kiezen, de overige zitten achter het kopje 'bonus-materiaal'. Ook bij de extra's zijn de teksten van de menu's weer uit te schakelen, om zo een virtueel aquarium te krijgen. Verder vind je hier de volgende zaken:

Knick KnackAls eerste vind je een korte introductie over de inhoud van deze schijf.

De eerste echte extra is Exploring the reef. Dit is een korte documentaire over koraalriffen door Jean-Michel Cousteau, met gastoptredens van Marlin, Dory en Nemo. Dit stukje is vooral leuk opgezet, maar biedt niet zoveel aan echt interessante info.

Knick-knack, een short-film, gemaakt door Pixar in 1989, is uit de archieven opgeduikeld en op deze DVD te bewonderen. Het blijft in al z'n eenvoud, zeker vergeleken met Finding Nemo, een erg grappig filmpje.

In Mr Ray's Encyclopedia kun je wat feitjes te weten komen over de dieren die je zoal tegen bent gekomen in de film zelf.

fisharades is een spelletje dat je alleen, of met twee man kan spelen. Een school visjes vormt langzaam een figuur, en het doel is om zo snel mogelijk te raden welk figuur dat dat is.

Met Storytime haal je een interactief peuter voorleesboekje je woonkamer in, en met de virtual aquarium selectie kun je direct kiezen in wat voor soort aquarium je je TV wilt veranderen.

Naast dit alles is er nog een uitgebreide behind the scenes sectie. Het belangrijkste onderdeel hierin is 'Making Nemo', een 25 minuten durende documentaire over het werk bij Pixar aan de film. Daarnaast vind je nog een korte studio-tour, schetsen, tekeningen, posters en trailers.