Game: Midway Arcade Treasures

Paperboy (1984)

De game die van je werk als klein jongetje een spel maakte. Nog nooit was kranten bezorgen zo leuk! Je fietst rond en moet de kranten bezorgen bij de juiste huizen zonder de vele obstakels te raken.




Rampage (1986)

Kies één van de drie monsters en sla de stad aan puin. Maar pas op voor het leger! Ontzettend leuk spel waarbij je moet slopen ipv opbouwen. Met twee vrienden te spelen in de multiplayer mode.




Rampart (1990)

Strategie-spel waarbij je een kasteel kiest, muren bouwt en kannonen plaatst. Hiermee moet je de vijanden zien af te weren. Minst leuke spel in de compilatie vind ik.




Roadblasters (1990)

Racegame waarbij je ook tegenstanders moet uitschakelen met allerlei verschillende wapens. Je hebt weinig brandstof, dus je moet ook nog eens slim rijden. Alleen te besturen met de analoge stick.




Robotron 2084 (1982)

Robotron is natuurlijk bij iedereen bekend (schaam je als je het niet kent). Hier moet je de Robotrons allemaal neerschieten terwijl je over het scherm loopt. Het level bestaat uit een vlak en beslaat je hele tv. Je kan in acht richtingen lopen en schieten. Dus ook bijvoorbeeld naar links lopen en naar rechtsboven schieten. Hectisch, verslavend, geniaal.

Root Beer Tapper (1984)

Je speelt een barman die bier tapt. Door de klanten bier toe te schuiven stappen ze opzij, als hun bier weer op is komen ze weer naar voren. Als ze eenmaal het einde van de bar hebben bereikt zonder dat ze bier hebben gehad is het over.



Satan’s Hollow (1982)

Satan’s Hollow is een game die verdacht veel op Space Invaders lijkt. Het is alleen een stuk minder leuk en speelt ook erg houterig.





Sinistar (1982)

Sinistar is ook weer een 2D space shooter, maar nu niet side scrollend, maar gewoon 8-way. De gameplay is ontzettend snel, erg snel voor die tijd! Het speelt super lekker, en ik vind het één van de coolste games in de compilatie!



Smash TV (1990)

Heerlijk gewelddadige game die ongeveer speelt als Gauntlet en Robotron, maar dan in een TV-show. Hele hordes vijanden komen op je af en jij moet ze allemaal neerschieten. Lekkere actie, en duidelijk een game die wat nieuwer is dan anderen in deze bundel. De graphics zijn kleuriger, en voller.


Splat! (Niet uitgebracht)

In dit spel is het de bedoeling de tegenstander met hamburgers en andere voedselstukken te bekogelen, een ouderwets voedselgevecht dus. Splat! is nooit uitgebracht, en nu is duidelijk waarom; het spel is saai en totaal niet boeiend.



Spy Hunter (1983)

Racegame, en ook hier heb je de beschikking over verschillende wapens waarmee je tuig kan neerschieten. Spyhunter stuurt lekker strak en is erg snel.




Super Sprint (1986)

Top Down racer. Lekker simpel. Ik heb zelf alleen niet zoveel met Top Down racers omdat ik de besturing meestal te lasting vind, maar fans zullen hier van smullen.




Toobin’ (1988)

Vreemde game waarin je tegen je tegenstanders racet naar de finish. Je zit alleen nu niet in een vliegtuig of auto, maar je zit in een rubberbandje op het water! Het is best een leuk idee, maar niet echt goed uitgewerkt. De besturing is vooral erg vreemd.


Vindicators (1988)

Tankshooter. Je bestuurt een tank en moet ook hier alles wat beweegt neerschieten. Goede game, al verloopt alles wat traag. Maar dat komt omdat tanks ook niet echt snel zijn natuurlijk.