Beautynieuws Februari 2004

Sothys
Lichtblauw, bruin en rood, dat zijn de kleuren die dit seizoen centraal staan bij Sothys. Leuk aan dit merk is dat de hele lijn heel goed op elkaar is afgestemd qua tinten. De aanrader wat mij betreft is de oogschaduw in stickvorm, die lekker makkelijk mee te nemen is, om onderweg even je make-up bij te kunnen werken zonder te hoeven kliederen met een kwastje.


Bulles Soleil Visage et Corps (poederbolletjes) 39,50 euro
Crayon Yeux (oogpotlood) 9,50 euro
Fard à Paupieres Crème (oogschaduwstick) 19,95 euro
Rouge à Lèvres (lipstick) 14,75 euro
Crayon Lèvres (lippotlood) 8,75 euro


Estée Lauder
Estée Lauder introduceert verschillende nieuwe producten, die er voor zorgen dat je echt zin krijgt in de lente. Het meest in het oog springende is misschien wel de blauwige lipgloss in het kubusje (Pure Color Lip Vinyl Blue Fantasy). Blauwige lipgloss? Smurfen? Welnee! Een dun laagje van deze gloss geeft je lippen lekker veel metallic glans, mooi dus voor over je lipstick of gewoon zonder iets eronder. Om al die leuke kleine make-upjes op te bergen is zo'n klein ladenkastje van Silly Gifts natuurlijk erg leuk.


Illusionist Waterproof Maximum Curling Mascara 23,- euro
Pure Color Lip Vinyl Blue Fantasy 21,- euro
Pure Fantasy Illuminating Face Powder 31,- euro



Overige make-up
Naast al deze nieuwe lijnen, zijn er ook nog wat "losse" producten die zeer de moeite waard zijn. Etos introduceert bijvoorbeeld een foundation die je huid niet alleen een gezond kleurtje geeft, maar ook verstevigt. En LOOkX ontwikkelde een mascara met daarin piepkleine "haartjes" verwerkt, die met de mascara aan je wimpers blijven plakken, voor een oogverblindend resultaat. Aveda tenslotte, het merk dat bekend staat om haar natuurlijke producten en zorg voor het milieu, presenteert een Lip Tint en een Lip Shine met lekkere frisse fruitsmaakjes. De Lip Tint is een handige stick in verschillende kleurtjes (en dus smaakjes) die je lippen met haar SPF15 tevens beschermt tegen zonlicht. De Lip Shine is verpakt in een tubetje en laat je lippen super glanzen, terwijl het ondertussen natuurlijk ook verzorgt. De Aveda producten zijn o.a. verkrijgbaar via de Aveda Lifestyle Salon & Spa in Maastricht (tel. 043-3218085).


Toilettasje in verschillende kleuren van Silly Gifts
Aveda Lip Tint SPF 15 16,70 euro en Lip Shine 18,65 euro
LOOkX BiG VoLuMe MaScaRa 15,95 euro
Etos Lifting Make-Up 3,99 euro



Gezichtsverzorging
Heel leuk, die make-up, maar het moet er 's avonds natuurlijk ook weer af. Vichy heeft een lekkere mousse die je huid reinigt en verfrist en tevens de bloedcirculatie bervordert, zodat je er lekker stralend uitziet. Zoals alle producten van Vichy kun je hiervoor terecht bij de apotheek. Etos introduceerde een hele nieuwe gezichtsverzorgingslijn. De lijn is verdeeld in verschillende kleuren, zodat je direct kan zien welke producten bij jouw huidtype passen (droge en gevoelige huid, normale en gemengde huid of rijpere huid), en elk product heeft ook nog een nummer (1, 2 of 3) meegekregen, zodat je kan zien wat het product doet: 1 staat voor reinigen, 2 voor verfrissen en 3 voor verzorgen. Yves Rocher tenslotte heeft verschillende huidverzorgingslijnen, voor elk huidtype. Deze hydraterende dagcrème uit de Pure Calmille-lijn is een lekkere kalmerende, hydraterende crème voor overdag.


Yves Rocher Pure Calmille hydraterende dagcrème 7,95 euro
Etos Gezichtsverzorging (prijzen tussen de 1,99 euro en 5,99 euro)
Vichy Oligo25 Reinigingsmousse 9,95 euro