Gadget Review: Kameleon Remote

"Wat heb je daar nou voor mooi ding liggen?" is een veel gehoorde kreet in de drie weken dat ik de Kameleon Remote in huis heb. Want, toegegeven, je steelt absoluut de show met deze alles-in-één afstandbediening. Iedereen raakt compleet geobsedeerd door "het ding". En een mooi ding om te zien is het zeker. De gebruiksaanwijzing ziet er op het eerste gezicht uit als een hele kluif, maar is duidelijk en er is goed doorheen te komen. En dat voor iemand die meestal de gebruiksaanwijzing niet aanraakt. Met gemak kon ik de remote programmeren voor de apparatuur die ik in huis had; video, dvd, audioset en televisie. Maar geduld hebben moet je wel. Het is namelijk niet zomaar één druk op de knop. Maar als het er dan eenmaal allemaal inzit kan je probleemloos gaan zappen.

De Kameleon Remote gaat netjes in sluimerstand als je hem niet gebruikt. En bij de minste, geringste aanraking gaat hij weer aan. Wat ook wel weer een nadeel heeft, want als je het ding op de bank laat liggen, gaat het constant aan en uit bij iedere kleine beweging. Met als gevolg dat in de drie weken dat ik hem in huis had de batterijen meteen al vervangen dienden te worden. Leg hem dus op een kastje naast je. Op de tafel werkt namelijk ook niet, want dan schiet hij iedere keer als je je glas neerzet weer aan.

Kortom, het is een leuke gadget. Ik was zelf al gewend aan een universele afstandbediening, die de helft kleiner was dan dit exemplaar. Maar dit oogt toch net wat leuker en zoals eerder gezegd steelt hij absoluut de show. Maar of ik hem zou kopen voor de prijs van 119 euro? Daar ben ik persoonlijk nou net niet genoeg een gadgetfreak voor