FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 december 2003

Heidfeld tekent onder voorbehoud

Nick Heidfeld lijkt vrij zeker van een plek in het Jordan team, hij heeft een verlopig contract getekend en gaat komende week voor het team testen.

Heidfeld is nog niet 100% zeker van zijn stoeltje omdat Eddie Jordan een clausule in het contract heeft laten bouwen waarin staat dat als Jordan niet genoeg sponsorgeld binnen haalt, het team een andere coureur mag opstellen als hij (misschien wel zij) meer sponsorgeld meeneemt. Op het moment heeft Heidfeld geen sponsoren, maar Eddie Jordan schijnt in onderhandeling te zijn met sponsors uit Duitsland.

De manager van Heidfeld zegt dat Heidfeld zijn salariseisen al aangepast heeft omdat hij er alles aan wil doen om volgend seizoen te kunnen rijden.

'Dood van Holly en Jessica was ongeluk'

Ian Huntley, die wordt verdacht van de moord op de Engelse meisjes Jessica Chapman en Holly Wells, heeft bekend dat hij verantwoordelijk is voor de dood van de twee meisjes. Hij ontkent echter dat hij de meisjes heeft vermoord.

De 10-jarige schoolmeisjes werden sinds 4 augustus 2002 in het Engelse Soham vermist, waarna hun lichamen twee weken later werden gevonden in Lakenheath, Suffolk.

Volgens de 29-jarige Huntley, die voor het eerst tijdens het proces zelf sprak, was sprake van een ongeluk. Eén van de meisjes zou een bloedneus hebben gekregen. Huntley bood hen aan om te helpen en nam hen mee naar huis. In de badkamer zou Holly met haar hoofd op de rand van het bad zijn geslagen. Daarna zou ze in het bad zijn verdronken waar een laag water stond voor de hond van Huntley.

Haar vriendin Jessica raakte vervolgens in paniek en begon te schreeuwen waarna Huntley zijn hand op haar mond zou hebben gelegd. Korte tijd later ademde ook zij niet meer. Huntley verklaarde vandaag dat ook hij in paniek raakte. Dat zou ook de reden zijn geweest waarom hij probeerde de lichamen van Holly en Jessica te verbergen. Omdat hij dacht dat hij niet zou worden geloofd, belde hij niet met de politie.

De speurtocht naar de vermiste meisjes en de vondst van de lichamen daarna hield Groot-Brittannië weken in haar greep. Spelers van voetbalclub Manchester United, de favoriete club van Holly en Jessica, deden oproepen aan de meisjes om naar huis terug te keren. Toen hun lichamen werden gevonden, werd bij voetbalwedstrijden één minuut stilte in acht genomen.

Nieuw licentiesysteem actief

In Zeist is het nieuwe licentiesysteem voor betaalde voetbalclubs aangenomen. Dit systeem stelt de KNVB in staat om financieel wanbeleid bij een club beter aan te pakken.

Het systeem zal vanaf komend seizoen functioneel worden, het gaat echter nu per direct in.

Directeur betaald voetbal Henk Kesler: "In de oude situatie konden we alleen de licentie van een vereniging intrekken, maar dat vinden we een paardenmiddel dat we liever niet willen gebruiken. Nu kunnen we clubs waarschuwen en indien mogelijk zelfs een puntenstraf geven. Als ze niet voldoen aan onze criteria kunnen we daarmee nu eerder en beter ingrijpen."

De maximale aftrek kan oplopen tot negen punten. Mocht een club dan nog niet voldoen aan de door de KNVB gestelde eisen, dan kan in het uiterste geval de licentie alsnog worden ingetrokken. Clubs met een slechte financiële positie moeten een 'plan van aanpak' opstellen, dat de KNVB controleert.

Volgens Kessler is het een goed teken dat de clubs het nieuwe systeem unaniem hebben aangenomen. "Het geeft aan dat iedereen het belang van een goed en helder licentiesysteem inziet. Het is een goed signaal naar de buitenwereld toe dat we de sanering van het betaald voetbal serieus ter hand nemen."

Officiele rijders 2004

De FIA heeft vandaag de officiele inschrijflijst voor het seizoen 2004 bekend gemaakt. Echter nog niet alle coureurs zijn bekend, de teams mogen nog tot 4 Maart de rijders inschrijven

Scuderia Ferrari Marlboro

1. Michael Schumacher
2. Rubens Barrichello

BMW Williams F1

3. Juan Pablo Montoya
4. Ralf Schumacher

West McLaren Mercedes

5. David Coulthard
6. Kimi Räikkönen

Mild Seven Renault F1

7. Jarno Trulli
8. Fernando Alonso

Lucky Strike BAR Honda

9. Jenson Button
10. Takuma Sato

Sauber Petronas

11. Giancarlo Fisichella
12. Felipe Massa

Jaguar Racing

14. Mark Webber
15. Christian Klien

Panasonic Toyota Racing

16. Cristiano da Matta
17. Olivier Panis

Jordan Ford

18. Nog niet bekend
19. Nog niet bekend

Minardi Cosworth

20. Nog niet bekend
21. Nog niet bekend

[upd]Uitslag Mongolië-Maladiven

Dit weekend werd in Azië al weer volop gevoetbald in de kwalificatie voor de WK 2006 in Duitsland. Mongolië verloor in eigen huis van de Maladiven (0-1).

Mongolië mocht vooraf tot favoriet worden gerekend. Bij een temperatuur van -16 graden zouden de gasten van de Maladiven-eilanden in de stille oceaan weinig gevaar kunnen stichten. Voor tweeduizend in bont gestoken bezoekers pakte het in Ulaan-Bataar op 1500 meter boven zeeniveau echter anders uit. De Maladiven kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong en gaf die niet meer weg. De 15-man tellende selectie kreeg na afloop applaus van het thuispubliek.

Bangladesh liet in Tadzjikistan van zich spreken. Ook hier gold vooraf dat de temperatuur van invloed zou moeten zijn. De thermometer bleef op vijf boven nul steken. De Tadzjiken konden in de eerste helft maar eenmaal scoren. Keeper Aminul van Bangladesh pakte daarbij ook vrijwel alle ballen. Dat het uiteindelijk 2-0 werd, maakte voor het eindresultaat niet uit. Bangladesh kan met die cijfers thuis komen. Tadzjikistan vervolgt zijn weg naar Duitsland.

Er werden nog meer wedstrijden gespeeld in deze zone:

Mongolië - de Maladiven 0-1
Singapore - Quatar 0-2
Pakistan - Kirchizië 0-2
Tadzjikistan - Bangladesh 2-0
Macau - Taiwan 1-3
Laos - Sri lanka 0-0

Winnaars FOK! Prijsvragen en Akties wk48

De afgelopen week kon je op FOK! een set van 3 unieke Directors DVD's winnen. Het goede antwoord moest zijn Bjork
De winnaars zijn geworden:
GRAYMALKIN
preciouspuddin


De DVD's worden zo spoedig mogelijk aan jullie verzonden.

Ook hadden we de afgelopen week nog wat doosjes KG-2 om weg te geven. Deze gaan naar Eddy_Albena die ons dit mailtje stuurde:
Mijn naam is P.K., Codenaam: Eddy_Albena. Ik, als geheim
agent, heb binnenkort een geheime missie, genaamd: "Diep
glas kijken". Het betreft hier het observeren en informatie
loskrijgen van 3 mensen, die nog een anti-katerpil zullen
gaan testen, nadat ze kortgeleden de KG-2 hebben getest.

Om niet op te vallen en toch scherp te blijven, zal
ik bewapend met KG-2 de kroegen en sportkantienes, waar ik
deze drie personen waarschijnlijk zal gaan treffen, moeten
gaan infiltreren en mee gaan zuipen met de personen.

Ik hoop u voldoende te hebben geinformeerd en dat u mij van
de benodigde KG-2 kan voorzien. Meer kan ik ook niet kwijt;
het is en blijft *TOP SECRET*. En wie te veel weet, moet er
aan geloven.

Hoogachtend,
Eddy_Albena


Tuurlijk Eddy, dit blijft tussen ons

Ook Silencr ontvangt een doosje:
Ik zat weer eens te denken,
wat ik nou weer in zou schenken.
tequila, bacootje of toch een flesje bier?
er is in ieder geval genoeg te zuipen hier.
Helaas moet ik straks weer fris en fruitig zijn,
en heb ik absoluut geen trek in een knallende hoofdpijn.
Geef mij dus een paar van die russiche pillen
dan kan ik straks nog ff lekker chillen


Verder gaat er een doosje naar:
Von_manstein
Mess
-Mip-


Gefeliciteerd! De doosjes worden zo spoedig mogelijk aan jullie verzonden. PROOST!

Recordaantal kijkers voor Kopspijkers

De uitzending van het VARA-tv-programma Kopspijkers heeft afgelopen zaterdag een recordaantal van 3,64 miljoen kijkers opgeleverd. Daarmee werd het vorige record van 3,2 miljoen kijkers ruim overtroffen.

De uitzending van afgelopen zaterdag trok zelfs méér kijkers dan de zondagavonduitzending van Studio Sport. Hierin werd aandacht besteed aan de voetbalklassieker Ajax-Feyenoord, maar het aantal kijkers (3,4 miljoen) overtrof het aantal van Kopspijkers niet. Naar de Champions League-wedstrijd Ajax-AC Milan van vorige week woensdag keken 3,1 miljoen mensen.

Kopspijkers bij EK voetbal?
Als gevolg van de groeiende populariteit van Kopspijkers wordt overwogen om tijdens het EK voetbal, in juni volgend jaar, twee of drie uitzendingen van Kopspijkers op lokatie te gaan maken. Jack Spijkerman bevestigde de plannen vandaag: "We hebben dit plan inderdaad neergelegd bij de VARA-directie en die reageerde enthousiast op het voorstel. We gaan nu uitzoeken of het mogelijk is en wat de kosten zullen zijn. Ik weet dus nog niet of het lukt, maar de cabaretiers die ik heb benaderd, voelen er veel voor. Het theaterseizoen is dan immers voorbij". Eerder werd bekend dat Kopspijkers ook in 2004 doorgaat.

Het cabaret, dat iedere week onderdeel van de uitzending is, zorgde begin november nog voor ophef in de Tweede Kamer. Zo leverden premier Balkenende en minister Donner (Justitie) kritiek op satirische programma's waarin het koningshuis belachelijk wordt gemaakt. VVD en D66 waren niet blij met de acties van Balkenende en Donner. Er werd zelfs gesuggereerd dat koningin Beatrix hierover boos zou zijn, maar de Rijksvoorlichtingsdienst ontkende dat later.

'Maatregelen weren migranten niet reëel'

"Enkele wensen die Rotterdam in een rapport heeft geuit om kansarmen te weren uit de stad, zijn niet realistisch." Dat zegt minister Verdonk van Vreemdelingenzaken. Met name het idee om alleen ingeburgerde migranten zich te laten vestigen kan volgens haar niet.

Verdonk zegt dat Rotterdam zich niet mag onttrekken aan de verplichting jaarlijks een aantal erkende vluchtelingen op te nemen. Verdonk zei wel te willen onderzoeken of het hanteren van inkomensgrenzen bij het toewijzen van woningen een oplossing kan zijn.

CDA en D66 verwelkomen de voorstellen, omdat ze onderdelen terugzien van het regeerakkoord. Ook de VVD en LPF zijn positief. De oppositie in Rotterdam daarentegen heeft kritiek geuit.

Johan Cruijff-schaal blijft in ArenA

Ook volgend jaar zal de strijd om de Johan Cruijff schaal in de ArenA plaatsvinden.

Afgelopen editie van de eerste Nederlandse cup van het seizoen waren de supportersgroepen van FC Utrecht en PSV ontevreden over de kaartverdeling en het verplichte gebruik van een combiregeling.

Na een grondige evaluatie van het evenement heeft de KNVB besloten vast te houden aan de ArenA dit ook na overleg met Johan Cruijff. Wel zal er overleg plaatsvinden met de stad Amsterdam en de stadiondirectie om de randvoorwaarden beter te regelen dan in het verleden.

[update] FOK! Radio van 1 december

Fok! Radioupdate 22:41 uur:
FOK! Radio had was vanavond alweer voor de zesde keer te horen. Voor iedereen die het niet gehoord heeft of het nog wil naluisteren is er nu een stream beschikbaar.

Klik hier om deel 1 te luisteren

Klik hier om deel 2 te luisteren

Originele bericht

Het is weer maandag en dat betekent dat er vanavond om 20:00 uur een verse aflevering van FOK! Radio te horen is! Nolius en SunChaser hebben weer veel voor je in petto.

update 18:30 uur
Vanaf nu kun je inloggen, de stream is online! Kijk hieronder hoe je kunt luisteren:

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
stream 2 (96kbps, hoge kwaliteit)
Stream 3 (64 kbps, middel kwaliteit)
Stream 4 (24 kbps, lage kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl

In de uitzending van vanavond hoor je Prupke. Zij geeft zichzelf vaak bloot in het Babes & Hunks forum. Vanavond geeft ze zich ook bloot, op de radio! Daarnaast is TripleM live in de studio. Deze Brabander maakt de meeste reviews op FOK! Hij speelt spellen, luistert cd's en test telefoons. Ook over hem hoor je vanavond alles!

Wil je overigens ook je vijf minuten aan eeuwige roem op de radio? Mail dan ff je naam en usernaam naar radio@fok.nl.

Meer over het forum hoor je van Knut. Hij neemt de afgelopen week op het forum op geheel eigen manier met je door. Daarnaast beleeft Yvonne's Roddelrubriek vanavond hopelijk eindelijk de première. Twee weken geleden was ze even kwijt, en vorige week was ze ziek. Maar de meest sappige roddels komen nu dan echt voorbij. Natuurlijk hoor je ook weer de column 'Sunchaser gaat offtopic' die, zoals de titel al doet vermoeden, door SunChaser zal worden voorgedragen. Hij geeft zijn visie op de week die geweest is.

Natuurlijk gaan we het ook hebben over de grote onzin-meeting die afgelopen zaterdag in Amsterdam werd gehouden. Onze verslaggever was ter plaatse!

En we draaien veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht via dit topic op het forum. Maar ook via de mail, radio@fok.nl, kun je plaatjes aanvragen. De aangevraagde plaatjes waarbij een leuke motivatie gegeven is, hebben voorrang.

En dan valt er tot slot ook nog eens wat te winnen. Vanavond gaan we twee dvd's van de film 'Bulletproof Monk' weg geven. Wat en hoe hoor je vanavond! De uitzending duurt tot 22:00 uur.

Hoe kan ik luisteren?
FOK! Radio is te horen op ActiveRadio. Dit station draait nu op proef en begint op 1 januari defintief met uitzenden. Maar speciaal voor FOK! Radio gaan ze op maandagavond vanaf 19:00 uur op volle kracht uitzenden.

Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden. Heb je al Winamp? Download dan ook de plug-in 'mp3 pro'. Met deze plugin hoor je de uitzendingen in top kwaliteit!

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (64 kbps, middel kwaliteit)
Stream 3 (24 kbps, lage kwaliteit)
Backup stream
Met dank aan netMastering.nl
Kom je niet op een van deze servers? Dan zitten deze helaas vol. Toch kun je de uitzending nog horen want deze komt achteraf op de Frontpage te staan.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via een speciaal topic op het forum. Je kunt ook radio@fok.nl toevoegen aan je MSN of naar hetzelfde adres een mail sturen. Oude uitzendingen terug luisteren kan via deze pagina! Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

FOK! Radio heeft overigens ook een eigen pagina! Deze kun je hier vinden!

Kees Bakker naar Vitesse

Kees Bakker is per direct begonnen als voorzitter van het nieuwe bestuur van Vitesse.

De 60-jarige voormalig korpschef van Gelderland-midden gaat samen met Henk-Jan Donderwinkel (42), Geert van Gessel (56), Henk Ramautar (46), Bert Roetert (47) en Harry de Vries (55) het nieuwe bestuur vormen.

Voor 1 januari zal het nieuwe bestuur, dat per 1 december is begonnen, een raad van commissarissen benoemen. Ook zal er een algemeen directeur benoemd worden.

Mogelijk Nederlandse Apache's naar Kaboel

Nederland zal mogelijk vier Apache-gevechtshelikopters en zestig tot honderd militairen naar Afghanistan sturen. Dat maakte minister Kamp van Defensie maandag bekend na overleg in Brussel met de ministers van Defensie van de andere NAVO-landen.

Het verzoek voor de levering komt van NAVO-secretaris-generaal Robertson. Er is momenteel een tekort aan helikopters in Afghanistan. Robertson had ook om transporthelikopters gevraagd, maar die zal Nederland niet leveren. Deze voertuigen worden momenteel namelijk volop gebruikt in Irak en Bosnië.

Kamp zal het verzoek van Robertson zo snel mogelijk aan het kabinet voorleggen. Daarna moet de Tweede Kamer er nog zijn toestemming aan verlenen.

Jonge homo's vrijen steeds vaker onveilig

Steeds vaker blijken jonge homo- en biseksuele mannen onveilig te vrijen in vergelijking met drie jaar geleden. Dat is de conclusie van een vandaag gepresenteerd landelijk onderzoek. Het tweede landelijke Monitoronderzoek is door de Schorerstichting in samenwerking met GGD-en over heel Nederland onder ruim 1200 homo- en biseksuele mannen gehouden. Het onderzoek werd in Amsterdam op het Nationale Aidscongres gepresenteerd.

Zo geven de jonge mannen steeds vaker aan dat het voor hen moeite kost om altijd veilig te vrijen. Desondanks is er geen sprake van 'aids-optimisme' onder homomannen. Ze blijken zich terdege bewust te zijn van de gevaren van HIV en aids.

Eerder werd al bekend dat uit het onderzoek ook bleek dat de bereidheid om een test te ondergaan is gestegen. Dit jaar heeft 54 procent van de onderzochte mannen zich ook op HIV laten testen. Ten opzichte van 2000 is dat een toename van twaalf procent. Ook het aantal mannen dat tegen hepatitis is gevaccineerd, is met veertien procent toegenomen: tot 45 procent.

Frans Bauer op één in hitparades

Simm1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zanger Frans Bauer heeft de eerste positie in de hitlijsten veroverd. Met zijn single Heb je even voor mij staat hij in zowel de Mega Top 50 en Top 40 op nummer één.

Het betekent zijn tweede nummer één-hit na het nummer De Regenboog in 1997. Heb je even voor mij werd vorig jaar oktober al een keer uitgebracht, maar werd toen slechts een bescheiden hit. Toen het nummer als begintune van de veel bekeken realitysoap De Bauers enorm populair werd, is besloten om het nummer opnieuw uit te brengen.

"VS trekt staalheffing tegen EU weer in"

De krant de Washington Post meldt dat de Verenigde Staten van plan zijn om deze week de extra invoerrechten op staal in te trekken. De krant baseert zich op bronnen binnen de regering en de staalindustrie. Door de heffing dreigt een handelsoorlog met de EU.

Het conflict tussen de EU en de VS vindt haar oorsprong vorig jaar. Toen besloten de VS om extra invoerrechten te heffen op het import van staal. President Bush deed dit om de eigen zwakke staalmarkt beter te kunnen beschermen.

Bovendien zouden de VS hun eigen multinationals belastingvoordelen geven, de zogenaamde FSC (Foreign Sales Corporations). De WTO heeft inmiddels vastgesteld dat de door de VS genomen maatregelen in strijd zijn met de internationale afspraken over vrijhandel.

De wereldhandelsorganisatie had eerder de Amerikaanse importheffing illegaal verklaard. De EU zou handelssancties ter waarde van $2,2 miljard overwegen.

Belgische hacker moet forse boete betalen

In België heeft de rechtbank in Gent vandaag een computerhacker veroordeeld tot een boete van bijna 15.000 euro en een jaar voorwaardelijke celstraf. Bovendien moet de man 35.000 euro schadevergoeding betalen. Dat meldde de Vlaamse radio.

De rechtbank achtte bewezen dat de man in april 2001 had ingebroken in websites van vijf bedrijven. De verdachte Frans D., die in de internetwereld bekend staat onder de naam Red Attack, ontkent de aantijgingen. Hij houdt bij hoog en laag vol dat andere hackers hem erin hebben geluisd.

[update] OVSE-top Maastricht geopend

Premier Balkenende heeft vanochtend in Maastricht officieel de OVSE-top 2003 geopend. Aan deze bijeenkomst nemen delegaties van de 55 landen van de OVSE, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, deel.

In zijn openingsrede noemde Balkenende drie zeer belangrijke ontwikkelingen van de laatste jaren: terrorisme, mensenhandel en mensensmokkel, en een groeiende intolerantie en discriminatie. Hij citeerde oud-minister van Buitenlandse Zaken en oud-OVSE-commissaris inzake Nationale Minderheden Max van der Stoel in een antwoord op de vraag wat de OVSE tegen die ontwikkelingen kan doen: "In de geschiedenis is er consensus ontstaan over de rechten van elk individu. Dat is wat we beschaving noemen. Dat is waar ik aan vasthoud".

Vandaag spreekt Balkenende nog met Ivanov, Russische minister van Buitenlandse Zaken, en Boerdzjanadze, interim-president van Georgië.

De tweedaagse bijeenkomst wordt voorgezeten door Jaap De Hoop Scheffer. Morgen zal ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell aanwezig zijn. In en rondom het MECC, het congrescentrum waar de OVSE-top plaatsvindt, is veel politie aanwezig om de omgeving te beveiligen. Demonstranten zouden vandaag bij het MECC willen protesteren tegen de OVSE. Hiervoor heeft de gemeente Maastricht geen vergunning afgegeven.

Update 14.00

Zoals reeds werd verwacht, is een (kleine) demonstratie gaande bij het MECC. Een groep van 20 anarchisten houdt op dit moment een zogeheten lawaai-demonstratie. De groep wil zo dicht mogelijk bij het congrescentrum, waar de OVSE-top plaatsvindt, komen om aldaar zoveel mogelijk lawaai te produceren.

Aan één van de de invloedrijke deelnemers van de top willen ze een lijst met eisen overhandigen. Mocht dit niet lukken, gaan ze naar het stadhuis voor een gesprek met Gerd Leers, burgemeester van Maastricht.

Zoals vanmorgen al werd gemeld, is geen vergunning voor demonstraties van vandaag verleend.

Update 16.00
Colin Powell zal morgen aanwezig zijn op de OVSE-top. Hij wordt ondersteund door een staf van 66 personen. Jaap de Hoop Scheffer, voorzitter van de conferentie, beschikt over minder mensen.

De delegatie van Powell neemt acht eigen chauffeurs mee om iedereen te vervoeren.

Irakezen woedend over 'slachtpartij' door VS

Irak: icoontje Iraakse functionarissen hebben vandaag woedend gereageerd op de actie van het Amerikaanse leger, die gisteren plaatsvond in de Iraakse stad Samarra. Volgens de functionarissen hebben de Amerikaanse militairen 'een ware slachting aangericht'.

Vanochtend lieten we al weten dat Amerikaanse militairen 46 Irakezen hadden gedood, die hadden gepoogd een Amerikaans konvooi in een hinderlaag te laten rijden.Het Amerikaanse leger meldde volgens de functionarissen echter niet om hoeveel opstandelingen en burgers het ging. De autoriteiten van de stad schatten dat er onder de slachtoffers zeker acht gewone burgers zijn, onder wie een bedevaartganger uit Iran.

De verzetsstrijders die de twee konvooien van de Amerikanen hadden aangevallen, trokken zich na de aanval terug, aldus ooggetuigen. Vervolgens zouden de Amerikaanse militairen in het wilde weg om zich heen hebben geschoten. Volgens de Irakezen leden de Amerikaanse soldaten zelf zware verliezen.

De Amerikaanse daarentegen beweren dat er vijf militairen gewond raakten, waarvan geen met levensgevaarlijke verwondingen.

Sommige strijders droegen uniformen van de Fedayeen, een militie van Saddam Hussein. De Verenigde Staten verdenken leden van de Fedayeen van het gewapende verzet tegen de bezetting.

Rotterdam wil vluchtelingen niet behuizen

Afgelopen zaterdag lieten we jullie al weten dat Rotterdam geen kansarmen meer wilt laten vestigen binnen de gemeente. Het Rotterdamse bestuur wil alleen nog gezinnen met een inkomen dat boven 120 procent van het minimumloon ligt een woning aanbieden. In probleemwijken met veel goedkope woningen zullen juist mensen met een laag inkomen worden geweerd. Om deze plannen tot uitvoering te brengen zou de Huisvestingswet moeten worden gewijzigd.

Het actieprogramma van de gemeente omvat nog meer drastische maatregelen, naar nu blijkt. In één van de voorstellen vraagt de stad het Rijk om de regio Rotterdam de komende vier jaar vrij te stellen van de huisvesting van erkende vluchtelingen. Dit plan zou voor tenminste de komende vier jaar van kracht moeten zijn.

Met de maatregel zouden ongeveer tweehonderd woningen vrij komen in de stad. Het college van Burgemeester en Wethouders is van plan om de vrijkomende woningen te laten gebruiken voor autochtone Rotterdammers die moeilijk aan een woning kunnen komen. Bovendien zullen er naar verwachting in de omliggende gemeenten nog eens tweehonderd woningen vrijkomen, die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Volgens het college van Burgemeester en Wethouders is de aanhoudende toestroom van nieuwkomers ingrijpend voor het dagelijks leven van wijkbewoners. Kern van het probleem is volgens het college het hoge tempo waarmee "te veel kansarmen zich vestigen in wijken en te veel kansrijken vertrekken." Rotterdam verwacht dat een "volwassen migratiebeleid" helpt de problemen te beperken. Daarnaast hoopt de gemeente dat met het scherpere vestigingsbeleid er meer lucht wordt gegeven.

Israël voert grote legeractie in Ramallah uit

Vanmorgen vroeg is het leger van Israël met een grote 'veiligheidsoperatie' begonnen in Ramallah op de westelijke Jordaanoever. Hierbij werden zeker drie Palestijnen gedood, onder wie een jongentje van negen jaar oud. Dat meldt het blad de Ha'aretz.

De Israëliërs waren met zestig tanks de grootste stad op de Westelijke Jordaanoever binnentrokken om in sommige wijken elk huis te doorzoeken. De legerleiding beklemtoonde niet de intenties te hebben om de stad opnieuw te bezetten.

De operatie gericht op het uitschakelen van Hamas-aanhangers. Zo zouden er al tientallen verdachten zijn gearresteerd, onder wie Hamasleider Ghassan Abassi. Bovendien is volgens Israël Radio onder meer een wapenwerkplaats van de radicale islamitische beweging Hamas vernietigd.

De actie komt op het moment dat in Genève een alternatief vredesplan wordt ondertekend. Dat plan is opgesteld de door voormalige Israëlische en Palestijnse onderhandelaars Beilin en Rabbo en voorziet in de terugtrekking van Israël uit de Gazastrook en het grootste deel van de Westelijke Jordaanoever.

Coulthard over de MP4-19

David Coulthard was vorige week de eerste die de nieuwe McLaren aan de tand mocht voelen en die verschilt nogal vijn zijn voorganger. Dat komt vooral door enkele wijzigingen in de technische reglementen

"Eén van de dingen die aangepast werden is de zitpositie. Die is toch heel anders dan in de MP4/17D. Ik gebruik nu hetzelfde zitje als in de MP4/18, maar ook tegenover die wagen is de positie een beetje anders. Het zijn dan ook twee verschillende wagens," aldus Coulthard. "De MP4/19 is nog iets smaller aan de zone waar de pedalen zitten. Dat hebben de ontwerpers met opzet gedaan omdat ze de nieuwe regels maximaal wilden benutten."

Een grote verandering in de reglementen is dat automatisch schakelen niet meer is toegestaan, en dat vergt enige veranderdering volgens Coulthard.

"Omdat automatisch schakelen door het nieuwe reglement verboden is, zal er terug veel afhangen van de juiste timing. Dat vergt toch weer even wat aanpassing. Terugschakelen heb ik altijd manueel gedaan, dus wat dat betreft wijzigt er niet zoveel voor mij. Maar zoals iedereen vertrouwde ik wel op het automatisch opschakelen omdat dit gewoon een heel efficiënte manier was om op het juiste moment te schakelen. Nu zal je als rijder terug foutjes kunnen maken door te vroeg of te laat te schakelen. Zo kan je een beetje snelheid verliezen en een inhaalkans voor de rijder achter je creëren. Maar daar draait het natuurlijk allemaal om bij racen."

De 42,5 miljoen is bereikt !

Vorige maand al officieus omdat we anderhalve dag aan statistieken incompleet hadden, maar in november ook officieel de 40 miljoen pageviews gepasseerd.

Het totaal aantal pageviews over november 2003 bedroeg 42.764.136. De frontpage nam 15.702.115 views voor haar rekening, het forum deed er 25.538.852, het fotoboek trok 1.015.195 views, de weblog haalde er 326.043 en de diverse managers waren ook nog eens goed voor 181.931 views. Ter vergelijking: in november vorig jaar deden we 22.273.680 views, wat dus bijna een verdubbeling in drukte betekent in een jaar tijd.

De drukste algemene dag was woensdag 19 november met 1.743.756 views. Op de frontpage hadden we het met 703.235 views het drukst op donderdag 20 november, het forum haalde een officieel record op woensdag 19 november door 1.104.932 views binnen te slepen.

De records voor fotoboek, weblog en managers liggen op respectievelijk 48.418 (woensdag 14 oktober 2003), 22.383 (vrijdag 1 februari 2002) en 39.917 (dinsdag 25 februari 2003).

Verder is op het forum de 15 miljoenste reactie geplaatst deze maand en is de frontpage de 1,1 miljoen reacties gepasseerd. Ook zijn er inmiddels ruim 75.000 geregistreerde gebruikers.

In totaal trok FOK! in het afgelopen jaar (1-1-2003 t/m 30-11-2003) dik 371 miljoen pageviews.

Al met al een prachtig resultaat en gezien de immer aanhoudende groei van de site zal het niet lang duren voor we die 42,5 miljoen naar 50 of 60 miljoen tillen.

Hieronder nog even een tweetal grafiekjes:

Pageviews november 2002 t/m november 2003


Pageviews juni 2001 t/m november 2003


Alle users en crewleden die dit mogelijk hebben gemaakt enorm bedankt voor jullie loyaliteit en inzet, en dat we maar een recordbrekend 2004 mogen krijgen !

Rotterdammer tracht flitspaal voor de gek te houden

Een 48 jaar oude man uit Rotterdam is op vijftien oktober vier keer door dezelfde flitspaal geflitst. Dit maakte de regiopolitie van Utrecht vandaag bekend.

De man reed tot vier keer toe met hoge snelheid en breed lachend langs de paal. Hij had daarbij echter een gedeelte van zijn kentekenplaat afgeschermd, zodat hij niet herkend kon worden.

De vierde keer had de bescherming echter los gelaten, en kon de man middels zijn kenteken worden opgespoord. Toen bleek dat hij nog vier eerdere boetes open had staan. Naast vier nieuwe boetes kreeg de man ook een bonusboete voor het belemmeren van de opsporing.

Breuk Rivaldo - AC Milan definitief

Rivaldo's contract is door zijn club AC Milan officieel ontbonden. Hiermee is de Braziliaan transfervrij wanneer in januari de transfermarkt weer open gaat.

De 31-jarige Rivaldo was in september al bijna vertrokken omdat hij naar eigen zeggen geen eerlijke kans kreeg om een basisplaats te bemachtigen bij de Italiaanse club. Maar na overleg met de technische leiding besloot hij alsnog in Milan te blijven.

Volgens Rivaldo is er echter nog steeds geen verandering in gekomen. Rivaldo en Milan gaan voor alsnog niet met ruzie uit elkaar: "We willen Rivaldo bedanken voor wat hij aan de club heeft bijgedragen en we wensen hem uiteraard alle geluk van de wereld toe bij het vinden van een nieuwe club.", aldus een woordvoerder van AC Milan.

Waar Rivaldo in januari gaat spelen is nog niet bekend. Wel wordt er veel geschreven dat de Engelse clubs Liverpool en Tottenham interesse in zijn diensten zouden hebben. Volgens zijn zaakwaarnemer zouden ook een aantal Spaanse clubs in de rij staan voor de transfervrije Rivaldo.

Harde woorden Montoya

De wintertests zijn maar net begonnen als Juan Pablo Montoya het vuurtje weer hard opstookt.

Met een open vizier schiet Montoya op David Coulthard. Montoya zegt over Coulthard:"De enige mogelijkheid voor Coulthard in de Formule 1 te blijven is om het beter te doen dan voorgaande jaren, anders moet hij er maar mee stoppen", klonk er uit Montoya's mond. "Wie niks presteert houd zijn baan ook niet", gooide hij er nog achteraan.

Tijdens de tests in Valencia was Montoya acht-tienden sneller dan Coulthard, schijnbaar was dit genoeg om even het vuurtje aan te wakkeren tussen de twee. Coulthard reed tijdens deze test met de nieuwe McLaren terwijl Montoya met de oude auto reed, maar met een aantal nieuwe onderdelen.

Montoya heeft bij McLaren een contract getekend en zal naar alle waarschijnlijkheid de plaats innemen van David Coulthard.

[update] 'Maja vermoord omdat ze te westers was'

De 16-jarige Maja Bradaric uit Nijmegen is vermoord door haar neef Goran M. (18), schrijft de Telegraaf. Het uit Bosnië afkomstige meisje, dat op gruwelijke wijze werd omgebracht en daarna in brand werd gestoken, blijkt slachtoffer van een wraakactie van een familielid.

Goran M. zou de moord met voorbedachten rade gepleegd hebben omdat Maja zich 'veel te westers' zou hebben gedragen, en haar moslimcultuur wat betreft vriendjes ''aan haar laars lapte en daarmee haar familiekring te schande gemaakt heeft'', zo hebben goed ingevoerde bronnen rondom het onderzoeksteam aan de Telegraaf laten weten. Ze weigeren echter specifiek het woord eerwraak in de mond te nemen.

De andere hoofdverdachte is de 18-jarige Ferdi O. die een deel Turkse achtergrond heeft. Hij heeft toegegeven dat hij zijn vriend Goran M. een handje geholpen heeft. Maja's ex-vriendje Goran P. (16), wordt door justitie gezien als medeplichtig omdat hij belangrijke informatie over de moord zou hebben verzwegen. Hij ontkent de moord gepleegd te hebben en zegt zich nu gebruikt te voelen. Strafrechtelijk gezien kan hem, doordat hij info achter gehouden heeft, mogelijk mede plegen van de moord aangerekend worden.

Update 11:35

Het Openbaar Ministerie ontkent dat er een familierelatie bestaat tussen de 18-jarige Goran M. en Maja Bradaric. De Telegraaf, dat zoals eerder vermeld zich zegt te baseren op bronnen rondom het onderzoeksteam, meldt dat Goran M. de neef is van Maja, en net als haar een Bosnische moslim is.

Jol zegt nee tegen ADO Den Haag

RKC-trainer Martin Jol heeft het aanbod om volgend jaar trainer te worden van ADO Den Haag afgewezen.

"Ik heb dinsdagavond met een delegatie van ADO gesproken. De mannen klonken enthousiast, maar ze hadden zo'n haast dat ik op donderdag al tegen RKC Waalwijk moest zeggen dat ik hier aan het eind van het seizoen weg zou gaan. Dat kan niet", aldus Hagenaar Jol.

Voordat Jol zijn carrière in het betaald voetbal als trainer starte bij Roda JC trainde hij de zondag amateurs van ADO, die hij naar de Hoofdklasse loodste en vervolgens het kampioenschap hierin net mis liep. Via de zaterdag amateurs van Scheveningen waar hij wel de titel won belande Jol in Kerkrade. De 47-jarige Jol heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ADO-Den Haag graag zou willen trainen, mede omdat hij in zijn actieve voetballoopbaan al actief was in het Zuiderpark.

Op dit moment neemt voormalig assistent-trainer Lex Schoenmaker de taken waar voor de naar Al Wahda vertrokken Rinus Israël.

Radio 10 FM heet weer Radio 10 Gold

Radio 10 FM heet weer Radio Gold. In 1998 werd de naam veranderd omdat het radiostation op de FM-band uitzond. Daarbij wilde de zender bij de frequentieverdeling in mei een etherfrequentie binnenhalen. Maar dat lukte niet. Daarop werd besloten de oude naam weer in ere te herstellen. Vandaag om precies 10:10 uur kondigde directeur Erik de Zwart live in de uitzending de nieuwe naam aan.

De zender maakte vandaag bekend ook weer de oude jingles van stal te hebben gehaald. Ze zijn alleen wel opnieuw ingezongen en opgepoetst. Daarnaast gaat het station aan de naamsbekendheid werken. "We starten binnenkort een grote reclamecampagne. Daarmee hopen we er wel een procentje marktaandeel bij te krijgen", zegt directeur Erik de Zwart.

Ook de website van het station is vandaag in een nieuw jasje gestoken.

MDI nog steeds ontevreden over Maroc.nl

Volgens de directeur van het MDI (Meldpunt Discriminatie Internet), Ronald Eissens, is de situatie op het forum de Marokkaanse internetsite Maroc.nl nog steeds niet best wat betreft de moderatie van met name anti-semitische uitlatingen. Eissen reageerde in een interview met Planet Multimedia op recente publieke klachten over het MDI, van onder meer het bestuur van Maroc.nl en columniste Karin Spaink.

Met name Spaink nam in een column op Netkwesties het MDI flink onder vuur. Ze verweet het MDI een schimmige organisatie te zijn, waarvan de werkwijze onduidelijk is. Het MDI deed vorig jaar aangifte tegen twee websites (Indymedia.nl en Maroc.nl), wegens de voortdurende aanwezigheid van anti-semitische teksten op hun fora en de gebrekkige moderatie daarvan.

Volgens Eissens is de situatie op Indymedia inmiddels in orde. Wat betreft Maroc.nl is hij somber. Spaink stelt in haar column dat tegen de Marokkaanse website al een jaar geleden aangifte is gedaan en dat ze er nog niets over gehoord hebben. Eissens zegt echter in het interview met Planet dat hij onlangs nog met het OM overleg heeft gevoerd over de aanklacht tegen Maroc.nl. De MDI-directeur staat nog steeds achter zijn eerdere uitlatingen dat Maroc.nl een ''vieze modderpoel'' is.

Jaarverslag

Spaink verbaasde zich in haar column ook over het feit dat het jaarverslag over 2002 nog steeds niet door het MDI beschikbaar was gesteld voor publiekelijke inzage. Inmiddels is dat jaarverslag wel te vinden op de site van het MDI.

Uit de cijfers van het jaarverslag blijkt dat er over het forum van Maroc.nl vorig jaar 236 klachten binnenkwamen, en over andere moslimfora 61. Over Pim Fortuyn gerelateerde fora werd 72 keer geklaagd. Over Indymedia 59 keer en over Fok! werd 51 keer geklaagd. Het MDI maakt overigens geen vermelding van de totale bezoekers aantallen van de beklaagde websites, zodat niet valt te achterhalen hoe het aantal klachten zich verhoudt tot de populariteit van een website. Als er klachten binnenkomen wil het ook niet zeggen dat er gelijk een aanklacht wordt ingediend. Dat doet het MDI alleen als ze meent dat er structureel te weinig door de desbetreffende site tegen ongewenste uitlatingen wordt ondernomen.

In totaal deed het MDI in 2002 881 keer een verzoek tot verwijdering van een discriminerende of racistische opmerking. Daar werd door de diverse websites 557 keer gehoor aan gegeven. Het MDI deed in 2002 zes keer aangifte bij justitie. Van de 324 niet verwijderde berichten zal het MDI over 143 aangifte doen (26 dossiers) en 169 worden voorgelegd voor verdere toetsing.

-
Jaarverslag MDI
Interview met Eissens (multimedia link 20 minuten!!)
Column Karin Spaink
Weerwoord MDI op column
Klacht van Maroc.nl over berichtgeving over MDI-kwestie

Het FOK!-crew Verlanglijstje

De feestdagen naderen met rasse schreden en voor veel hulpSinten, hulpPieten en hulpKerstmannen nadert het moment van stress: Cadeautjes uitzoeken!

Ook FOK!-Crewleden hopen dit jaar braaf genoeg te zijn geweest om overladen te zullen worden met cadeaus. Om het de vele hulpklazen eenvoudiger te maken hebben we daarom een groot verlanglijstje samengesteld. Dure cadeaus en iets minder dure cadeaus, materiële cadeaus maar ook mooie wensen komen langs.

Leer de mens achter de Forum moderator, het Manager crewlid, de Weblogger en het Frontpage crewlid kennen. Lees de mooie wensen van Pluisje en Knorretje, ontdek wat Dr.Daggla dwars zit, merk op hoeveel nerds er in de crew zitten, tel de koppeltjes in de crew, en nog veel meer...

Namens de gehele FOK!-crew wil ik iedereen veel leesplezier wensen met het FOK!-crew Verlanglijstje!

Taxi's weigeren vaak homoseksuelen

Steeds vaker wordt door Islamitische taxichauffeurs geweigerd om homoseksuelen naar homo-uitgaansgelegenheden in Amsterdam te vervoeren. De LPF eist opheldering van het kabinet.

Er zouden bij de LPF verscheidene meldingen binnen zijn gekomen over incidenten tussen taxichauffeurs en homoseksuelen, aldus LPF-Kamerleden Eerdmans en Hermans. De incidenten zouden zich voordoen in de Reguliersdwarsstraat.

Minister Peijs van Verkeer zou het verplicht moeten stellen dat er aandacht wordt besteed aan de hier geldende normen en waarden in het taxi-examen, aldus de LPF-fractie.

Man bevuilt politiebureau

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een dronken man uit Heerlen de vloer en de ruiten van een wachtlokaal van een politiebureau in Echt met zijn eigen uitwerpselen ingesmeerd. De 28 jaar oude man was rond half drie 's nachts aangehouden, omdat hij te hard door Echt reed. Na een blaastest bleek dat de man te veel gedronken had.

Op het bureau werd de man in het wachtlokaal gezet. Daar deed de man een 'grote boodschap' op de vloer. Toen de man daarop werd aangesproken besloot hij zijn boodschap over de vloer en ruiten uit te smeren. De man heeft alles zelf mogen schoonmaken.

Toen hij weer mocht gaan probeerde hij nog een politiestempel mee te pakken, deze werd hem echter weer afhandig gemaakt. Zijn rijbewijs mocht hij achterlaten op het bureau. De man kan een uitgebreid proces-verbaal tegemoet zien.

Levenspolis voor hiv-patiënten in zicht

Binnenkort moet het ook mogelijk zijn voor mensen die besmet zijn met het HIV-virus om een levensverzekering af te sluiten. Dit meldt de Volkskrant. De levensverwachting van een HIV-patiënt is inmiddels in ons land zo gestegen de laatste jaren dat het Verbond van Verzekeraars overweegt ze toe te laten.

Op dit moment willen verzekeraars bij een levensverzekering van boven de 150.000, - euro een HIV-test. Een dergelijke verzekering is vaak nodig om een hypotheek te krijgen.

Vanaf volgende maand krijgen alle zwangere vrouwen een HIV-test aangeboden. In Nederland zijn tussen de 16.000 en 23.000 mensen met het virus besmet. Daarvan weet de helft nog niet dat ze besmet zijn.

Enorme schat gevonden voor kust van Florida

Beetle had ons -geheel vertaald!- via de newssubmit het volgende te melden:

Archeologen hebben een enorme schat gevonden voor de Amerikaanse kust, ter hoogte van Florida. De schat bevindt zich aan boord van het wrak van de Raderboot SS Republic. Volgens historische verslagen waren er maar liefst 20000 gouden munten aan boord, die een huidige waarde van 120- tot 180 miljoen US dollar vertegenwoordigen. Het schip ging tijdens een storm in 1865 verloren op de Atlantische Oceaan.

Het schip ligt op een diepte van ruim 1700 voet (ca. 520m) en wordt momenteel onderzocht door de bemanning van het schip de Odyssey Explorer. Volgens de eerste onderzoeksgegevens zou de goudschat aan boord misschien nog veel groter zijn, tot mogelijk meer dan 30000 stuks. Hoe dan ook, het zal een van de rijkste vondsten zijn die ooit van de zeebodem kwam. En omdat de vondst formeel gezien in internationale wateren is gedaan, hoeft het bedrijf Odyssey Marine Exploration (OME), die de berging uitvoert, de winst niet te delen met de kuststaten. Ook heeft het bedrijf zich een legale positie verworven die voorkomt dat iemand anders een claim op de vondst kan doen.

De eerste hoge resolutie foto's die genomen zijn met op afstand bestuurbare robots laten hopen met gouden munten zien die rechtstreeks uit de film "Pirates of the Caribbean" zouden kunnen komen. "Hier dromen we allemaal wel eens van" zei muntexpert Donald Kagin, een autoriteit op het gebied van Amerikaanse munten die is ingehuurd om de schat te catalogiseren. "Het is echter nog te vroeg om nu al te zeggen wat het allemaal waard is."

De ontdekking van de Republic in juli dit jaar, ongeveer 100 mijl uit de kust van zuidwest Savannah, was het resultaat van meer dan 10 jaar zoeken door John Morris, president directeur van OME, en zijn partner Greg Stemm. Tot op heden zijn er ongeveer 1750 munten en 300 andere schatten, inclusief de scheepsbel, naar boven gehaald. Het zal nog zo'n drie maanden vergen om de klus te klaren. De expeditie wordt vastgelegd door een team van National Geographic.

De Republic, een stoomschip van 210 voet, was een onderdeel van de vloot van de Unionisten, en had 59 passagiers aan boord. Het geld werd van New York naar New Orleans gevaren om te worden gebruikt voor de wederopbouw van het zuiden van de VS. De burgeroorlog was net afgelopen. Volgens een krantenbericht uit die tijd werden alle passagiers gered met reddingsboten, maar het schip en de schat verdween onder de golven.

Het bedrijf OME is ook van plan om een ander schip te gaan onderzoeken, het in 1694 gezonken schip de HMS Sussex. Dit schip was het vlaggenschip van een konvooi dat de Middellandse Zee op voer, maar ter hoogte van Gibraltar zonk. Volgens historici had dit bijna 50 meter lange schip negen ton goud aan boord, bedoeld voor de graaf van Savoye. De goudschat zou worden aangewend om de steun van de graaf te verwerven in de oorlog die de Britten destijds voerden tegen Frankrijk. Hoewel de lading van de Sussex groter kan zijn dan die van de Republic, zullen en Odyssey Marine Exploration en de Britse overheid de opbrengst in dit geval wel moeten delen. Het bedrijf krijgt 80% van de waarde over de eerste 45 miljoen dollar, en daarna 50% van wat erna nog wordt gevonden.

Sinterklaas boos over kerstboom op Dam

Martijn16 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinterklaas is teleurgesteld over de kerstboom die door het stadsbestuur al in november op de Dam in Amsterdam is geplaatst. De goedheiligman laat dit weten in een brief aan burgemeester Cohen en het stadsdeelbestuur.

De goedheiligman hoopt vurig dat hij volgend jaar een Amsterdams Pact kan sluiten met de Kerstman om te voorkomen dat elkaar niet voor de voeten gaan lopen. In Brussel werd dit al eerder gedaan door de twee. Daar beloofden ze in het Pact der Gevers elkaars tradities en gebruiken te respecteren.

In het pact staan drie richtlijnen waar ouders, handelaren en overheden zich aan zouden moeten houden. Deze luiden:

1) Intochten en andere manifestaties met Sinterklaas of de Kerstman in de hoofdrol mogen niet te lang voor het officiële feest plaatsvinden.
2) Kinderen moeten worden aangemoedigd en beloond, menen de kindervrienden. Kinderen de stuipen op het lijf jagen is dan ook uit den boze.
3) Kinderen moeten leren delen met leeftijdgenootjes die het minder breed hebben, zonder daarvoor een tegenprestatie te verlangen.

Sint Nicolaas wilt dat Cohen gaat bemiddelen bij het sluiten van een Amsterdams Pact volgend jaar in oktober. Bovendien hoopt de goedheiligman dat hij ervoor zorgt dat de naleving van de richtlijnen wordt gestimuleerd.

Vernielingen in dorp dat snelheidsactie voert

Het plaatsje Ellewoutsdijk in Zeeland ging het afgelopen weekeinde gebukt onder diverse vernielingen. Volgens de politie bestaat er mogelijk een verband met de snelheidsbeperkende acties van de dorpsbewoners.

Sinds de Westerscheldetunnel is opgeleverd, heeft het dorp te kampen met een enorme verkeerstoename. Daarom voert een aantal bewoners actie om de snelheid van het verkeer te verminderen. Zo werden kort geleden nog nepbekeuringen uitgedeeld wegens te hard rijden.

Deze acties zijn waarschijnlijk bij een aantal automobilisten in het verkeerde keelgat geschoten. Zo zijn bij één van de initiatiefnemers dit weekeinde de ramen van woningen, een winkelpand en een auto met zwarte verf bespoten. Daarnaast zijn op vijf plaatsen gemeentekabels doorgesneden, waarmee het verkeer of snelheid werd gemeten. Deze werden bij een van de woningen opgehangen.

Tot slot bleek de snelheidsaanduiding op de borden bij binnenkomst en het verlaten van het dorp aangepast. De snelheden van dertig en zestig kilometer waren met zwarte verf veranderd in tachtig.

Overlastveroorzakers worden hard aangepakt

Het RTL nieuws meldt dat het kabinet gaat bekijken in hoeverre het mogelijk is om daklozen, drugsverslaafden en psychisch gestoorden makkelijker te laten opnemen.

Volgens het kabinet zorgen deze groepen voor veel overlast. Ze kunnen nu alleen onder behandeling worden genoemen, wanneer blijkt dat ze een gevaar zijn voor zichzelf of voor de samenleving. Het kabinet bekijkt nu de mogelijkheden of deze mensen verplicht kunnen worden opgenomen wanneer ze structureel overlast veroorzaken.

In de ministerraad van afgelopen vrijdag liep nog de discussie of hiervoor genoeg juridisch draagvlak bestaat. Het plan zou namelijk in strijd kunnen zijn met internationale verdragen, zoals de mensenrechten.

Luchtruim Pakistan weer open voor India

Pakistan laat India weer in het luchtruim toe. De Pakistaanse president Pervez Musharraf heeft het verbod op Indiase vluchten boven zijn land opgeheven. Hij deed dit aan de vooravond van een tweedaags overleg in India. Musharraf noemde het "een gebaar van goede wil". Vorig jaar stopten de landen onder oorlogsdreiging met vluchten tussen India en Pakistan. Ook weg- en treinverbindingen werden lamgelegd.

India heeft nog niet op het bekend maken van het nieuws gereageerd. Het land heeft wel aangegeven de luchtverbindingen te hervatten als Pakistan zijn luchtruim opent.

Op 1 januari 2002 verbood India de Pakistaanse luchtvaartmaatschappij het luchtruim te betreden, omdat de Pakistaanse inlichtingendienst een aanval op het Indiase parlement zou hebben gesteund. Bij de aanval, in december 2001 kwamen veertien mensen om.

Beide landen stonden destijds op het randje van de oorlog. Dit jaar is de relatie tussen beide landen aanzienlijk verbeterd, maar India wijst vredesonderhandelingen van de hand zolang de aanslagen op het Indiase deel van Kashmir aanhouden.

Nog altijd geen akkoord stemverdeling EU

In Napels hebben de EU-ministers van Buitenlandse Zaken nog geen akkoord weten te sluiten over de toekomstige stemverdeling van de lidstaten bij de uitbreiding van de Europese Unie (EU). Zo zijn Polen en Spanje het niet eens met de hervorming van de stemverdeling, waarbij het aantal inwoners het gewicht van de stem van een land bepaalt. Beide landen willen door middel van een zwaardere stem meer macht binnen de EU.

De ministers van Buitenlandse Zaken zijn momenteel in Napels bijeen om te praten over de toekomstige EU-grondwet. Het is de bedoeling dat de nieuwe constitutie van de EU in mei volgend jaar door alle 25 lidstaten ondertekend zal zijn.

Duitsland gaat niet akkoord met de roep van Polen en Spanje om meer zeggingskracht te krijgen. Vooral Duitsland heeft baat bij de hervorming van de stemverdeling, omdat het meer inwoners dan Polen en Spanje bij elkaar heeft.

Te koop bij opbod: een straaljager

Sarakim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Heb jij je geliefde of een familielid altijd een zeer bijzonder cadeau willen geven? Dat kan nu? Op de website van ebay.nl kunnen alle bezoekers meedingen naar een heuse straaljager. Je hebt nog een week om erover na te denken, want op acht december sluit de veiling.

De veiling was gestart bij het bedrag van één euro, maar inmiddels is de 10.000 dollargrens gepasseerd. Iedereen die maar wil, kan bieden.

Nog wat feitjes over de straaljager die te koop is:

- De MIG-21 Fishbed behoorde oorspronkelijk tot de Poolse luchtmacht.
- Het toestel is 16 meter lang, 7 meter breed en 4 meter hoog.
- De maximumsnelheid van dit toestel is 2230 km per uur, al wordt vliegen lastig omdat de hoofdstroomkabel is doorgeknipt.


Foto: de straaljager die te koop is

Soldaten VS doden 46 Irakezen in Irak

Irak: icoontje Amerikaanse militairen hebben 46 Irakezen gedood die hadden gepoogd een Amerikaans konvooi in een hinderlaag te laten rijden. Dat gebeurde bij Samarra, tussen Bagdad en Tikrit. Acht Irakezen zijn gevangen genomen. Minstens achttien Irakezen, vijf Amerikaanse soldaten en een burger die met hen mee reisde raakten gewond.

Het Amerikaanse leger zegt bewijzen te hebben dat de aanvallen dichtbij elkaar plaats moesten gaan vinden. De aanvallen zouden gericht zijn op meerdere konvooien en moesten uitgevoerd worden met wapens als mortieren, granaten en geweren. Drie gebouwen van waar de strijders op de konvooien schoten, werden met de grond gelijk gemaakt.

Sommige strijders droegen uniformen van de Fedayeen, een militie van Saddam Hussein. De Verenigde Staten verdenken leden van de Fedayeen van het gewapende verzet tegen de bezetting.

Eerder op de dag werden bij Tikrit twee Zuid-Koreanen omgekomen, toen hun auto werd beschoten. Dit weekeinde waren veel aanslagen op buitenlanders in Irak.

Afgelopen zaterdag werden zeven Spaanse agenten, een Columbiaanse aannemer, twee Japanse diplomaten en twee Amerikanen gedood. Japan en Spanje passen hun Irak-beleid niet aan, Zuid-Korea beraadt zich nog.

VVD wil opnieuw hard ingrijpen in de WW

De VVD wil de duur van de WW-uitkering fors bekorten. De partij gaat minister De Geus van Sociale Zaken oproepen te onderzoeken of de maximale duur omlaag kan van vijf jaar naar anderhalf jaar, zoals in Duitsland.

"Het is belangrijk werklozen te prikkelen snel weer aan het werk te gaan. Daar past geen jarenlange WW-uitkering bij", aldus De Vries. Eerder liet VVD-minister Zalm van Financiën al blijken dat het kabinet in 2004 mogelijk zal besluiten om de WW verder te versoberen. De Geus presenteert volgend jaar plannen voor herziening van de WW.

Aanstaande woensdag zal De Vries de bewindsman verzoeken aan Sociale Zaken om fors in te grijpen. Dit zal gebeuren tijdens de begrotingsbehandeling. "Dat moet nog deze kabinetsperiode." Het CDA biedt fel verzet tegen de beperking van de WW-duur.

De VVD is op zijn beurt weer niet erg enthousiast over het 'kroonjuweel' van het CDA, de levensloopregeling. De regeling, die wel in het regeerakkoord is opgenomen, maakt het werknemers mogelijk voor allerlei vormen van verlof en deeltijdpensioen te sparen.

Het CDA moet niet doen of de regeling een waarborg is voor de toekomst van de sociale zekerheid, stelt De Vries. "Je moet jarenlang sparen voor een beetje prepensioen en zorgverlof. Het is geen oplossing, het is een aardigheidje." De VVD steunt de levensloopregeling wel.

'GroenLinks wil 'Robin Hood-heffing'

Dark-D had ons via de newssubmit het volgende te melden:

GroenLinks wil dat de hoge inkomens, vanaf vier keer modaal of 100.000 euro per jaar, eenmalig 500 euro extra belasting betalen voor de minima omdat de verschillen tussen rijk en arm in 2004 onaanvaardbaar groot worden. De voorgestelde heffing wordt nu al de 'Robin Hood-heffing' genoemd.

Het Tweede-Kamerlid van GroenLinks, Van Gent, zal de heffing als voorstel de komende dagen indienen in het Kamerdebat over de begroting van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Volgens berekeningen van de partij zalt de koopkracht van mensen met een minimuminkomen door het kabinetsbeleid met 25 procent gaan dalen. Hierbij gaat het om voor minima, chronische zieken, huurders en ouderen.

Het alternatief van het kabinet is volgens Van Gent "een oproep tot bedeling door het bedrijfsleven". Van Gent refereert hierbij naar het najaarsakkoord waarin zou staan dat grote bedrijven een extraatje voor de minima gaan verzorgen. Zij vraagt zich af wat Balkenende en De Geus daarbij zich voorstellen: "Moet Philips 50.000 stofzuigers beschikbaar stellen ?".

'Britten Guantánamo binnenkort naar huis'

Binnenkort komen zeker meer dan honderd mannen en jongens, die nu nog vastzitten op de Amerikaanse basis Guantanamo Bay, vrij. Dat verklaarde een anonieme functionaris tegenover tegen persbureau AP.

Ook negen Britten die op verdenking van terrorisme vastzitten op de Amerikaanse basis Guantánamo Bay op Cuba, komen binnenkort naar huis. Londen en Washington zullen daarover nog voor Kerstmis een overeenkomst sluiten.

De Verenigde Staten houden op de basis bijna 700 mensen uit 44 landen vast, omdat ze verdacht worden van terrorisme en banden met de Afghaanse Taliban en terreurgroep al-Qaeda van Osama bin Laden. De gevangenen hebben nog geen enkele vorm van een proces gehad en ze hebben ook geen toegang tot een advocaat.

Onder de vrij te laten gevangenen zouden drie jongens van dertien tot vijftien jaar en zeker twee Britse gevangenen zijn. Eén van de jongens zou in Afghanistan een Amerikaanse veiligheidsagent hebben gedood. Er zijn nog geen mededelingen gedaan over waar de gevangenen naar toe gaan.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.