Party Review: X-Qlusive Germany


Tijd: 21.30
Plaats: Mijdrecht
Wachtend op: vervoer!
Het is tijd voor X-Qlusive Germany, het eerste grote feest van Q-dance na de zomerstop. Naja wat je zomerstop mag noemen want Q-dance heeft ook nog genoeg gedaan in de zomer zelf. Concept van X-Qlusive Germany was dat er alleen maar Duitse DJ's zouden komen draaien, een beetje te vergelijken met X-Qlusive Holland. Alleen dit keer geen DJ-battles.
Logo in de lasers
Na een klein kwartiertje rijden is de ArenA alweer in zicht, de feeststemming zit er in de auto al goed in, nu alleen nog de auto parkeren in het transferium. Tot onze verbazing staat er overal politie en we mogen geen enkele parkeerplaats bij de ArenA op. Maar als snel krijgen we te horen dat Ajax heeft gespeelt en dat het daarom nogal lastig is met parkeren. Na een rondje van het huis kunnen we de auto dus kwijt in het transferium. Bij binnenkomst lijkt het allemaal nog rustig maar het is dan ook nog pas 23.30. We lopen de "main" zaal in en daar staat op dat moment Hennes & Cold te draaien. Ondertussen kijk ik eens rustig om me heen om te kijken hoe de aankleding van dit feest is. De draaitafels staan in het midden van de zaal waardoor de zaal een stuk groter lijkt. Het was ook een erg gaaf effect doordat de DJ's ronddraaien tijdens het draaien, zo krijg je ook meer contact met het feestpubliek. Door vier kleine podia aan elke punt van de zaal kon je iets hoger staan dan de rest van de feestmenigte. Verder eigenlijk de standaard Q-dance aankleding met de welbekende lasers die het altijd goed doen.. Verder was het erg leuk om bij elke DJ-wissel een standaard duitsnummer te laten horen voordat de set verder zou gaan. Gaf wat extra stemming aan het feest.
Kai Tracid
Kai Tracid zou die avond ook draaien, en eigenlijk was ik wel heel benieuwd wat hij zou gaan doen die nacht. Persoonlijk ken ik Tracid van acid in combinatie met hardstyle. Zijn eigen sound dus. Kai Tracid staat op de timetable aangegeven om 00.00, en daar komt de Duitser achter de draaitafels te staan. Hij begint lekker, maar op een gegeven moment valt dan toch echt mijn mond wagenwijd open van verbazing. Hoor ik dat nou goed? Ja hoor, Kai Tracid startte zojuist Traffic in van Tiësto. Uhmmm ik kwam hier toch voor hardstyle? Of uhmmm..... Op één of andere manier maakt hij de set bij mij oren ook niet meer goed dat uur. In mijn ogen was Kai Tracid de enige Duitser die avond die het hele publiek stil kon laten staan, en ik hoop werkelijk waar dat hij niet Traffic instart op Qlimax de 22ste van deze maand. Na Tracid was het de beurt aan Arne L2 & Mirko Milano die meteen al lekker hard begonnen te draaien. Zoals het in mijn ogen hoort op een hardstyle feest. Toch ben ik ook best wel benieuwd naar de DJ's in de Postbank Lounge, tijd om daar maar eens een kijkje te gaan nemen.
Dj's
Op het moment dat ik een voet in de Postbank Lounge zet staat Überdruck te draaien. En over snoeihard draaien gesproken, die was goed bezig daar. De kleine Postbank Lounge staat dan ook goed vol op dat moment, en iedereen gaat uit zijn dak. In de Postbank Lounge zijn die avond behoorlijk wat goede DJ's te vinden, zoals DJ Slide Out, Nightbass DJ Team, Überdruck, La Cargo en DJ Virus. Elke DJ daar krijgt in plaats van éénuur draaitijd, adnerhalf uur draaitijd. Dat komt omdat er niet zoveel DJ's ingeplanned staan voor die zaal. Elke DJ in de grotezaal krijgt maar één uur de tijd om zijn kunsten te vertonen. De Postbank Lounge wordt vaak gezien als de wat mindere zaal van het feest, dat was dit keer zeker niet het geval. Persoonlijk vond ik zelfs dat er op sommige momenten beter werd gedraaid in de Postbank Lounge dan de Mainzaal.