CD Review: Dannii Minogue - Neon Nights

Dannii Minogue schijnt sinds een klein jaartje vrijgezel te zijn... en dat is te horen aan de teksten op deze CD. Veel teksten zijn suggestief en lichtelijk sexueel. Zo bezingt zij in het nummer "Vibe On" haar vibrator, waarschijnlijk sinds ze vrijgezel is haar beste vriend.

"Change you up, fast and slow 'till I find the frequency I like" ... "Give me vibrations that's what gets my ride on"

Tot zover de vibrator van Dannii. Hoe zit het met de rest van de CD?


De CD Neon Nights bestaat voornamelijk uit dancy pop. Verwacht geen ballads, want die zal je op dit album niet kunnen vinden. Het enige dat enigszins in de buurt van een ballad komt is het nummer "It won't work out", wat overigens best een mooi nummer is. Maar helaas bevat de CD meer andersoortig werk. De hit "I begin to wonder" is een van de betere nummers op de CD, naast "Who do you love now?" (Riva featuring Dannii Minogue) wat een lekkere clubhit is.

Verder is de CD eigenlijk erg veel van hezelfde, wat op de helft van de CD wel een beetje irritatie opwekt. Bij "Mighty Fine" begint haar stem me dusdanig te irriteren, dat ik de neiging krijg de CD-speler uit te zetten. Gelukkig weet ik me te beheersen en wordt het aan het eind van de CD wel weer draaglijker. Is "Neon Nights" vernieuwend? Nee, absoluut niet. Dit album had eind jaren '80 ook niet misstaan in de hitlijsten. Het doet me een beetje denken aan eerder werk van zus Kylie. De CD bevat ook nog 3 video's en daar moet Dannii het uiteindelijk van hebben... van haar looks!
Een 6,5 voor deze CD van Dannii Minogue.