Boek Review: Volle maan-de roman

Ik heb Volle maan-de film niet gezien, ik had geen trek in popcorn en geen zin om in de rij te staan voor een kaartje maar vooral niet in Daan Schuurmans of Georgina Verbaan. Dat zegt niets over hen maar vast van alles over mij Toen me werd gevraagd of ik Volle maan-de roman wilde bespreken wist ik ook zeker dat alles wat ik, op voorhand, van de film en acteurs vond ook bewaarheid zou worden. Het zou wel he-le-maal niets zijn.

Het verhaal van Volle maan-de film (en ook van De Roman) is heel eenvoudig.

Hans Nijboer krijgt van zijn vader een reis naar Spanje aangeboden die hij samen met een stel vrienden en vriendinnen mag maken. Pa heeft echter nog wel een aantal voorwaarden waarvan de belangrijkste is dat Hans zijn broer Ties mee terug naar Nederland neemt. Ties vaart op een zeilboot en droomt ervan muzikant te worden maar Pa Nijboer wil dat Ties èn Hans bij hem in de zaak komen werken. Op de boot gebeurt er het een en ander en uiteindelijk is niets wat het lijkt en hebben de vrienden en vriendinnen ook nog een aantal verrassingen voor elkaar in petto.

Met zo'n verhaal lokt niemand mij de bioscoop in. En ik had het donkerblauwe vermoeden dat het boek niet veel anders zou zijn. En toen kwam ik bedrogen uit en ik schaam me er niet voor om dat te bekennen.

Volle Maan-de roman is een leuk onderhoudend boek dat lekker wegleest. Nu is dat misschien niet zo verwonderlijk voor een boek dat maar 88 bladzijdes telt maar als een boek werkelijk niet te pruimen is kom ik zelfs niet door 88 bladzijdes heen! Ook al is het een dun boek geworden toch zijn de hoofdpersonen voldoende aanwezig om ook echte karakters te worden. Het verhaal is eenvoudig maar er zijn genoeg wendingen om het spannend te maken en te houden, gewoon een lekker leesboek om kado te krijgen als Sinterklaassurprise of zelf in iemands schoen te doen.

Volle maan-de roman is zeker geen miskoop voor mensen die met het druilerige novemberweer even, op papier, op een zeilboot in Spanje willen vertoeven lekker bij de warme kachel en dat is nog altijd beter dan een half uur in een koude rij voor een bioscoopkaartje.

Volle maan-de roman
Uitgeverij en auteur: FC Klap
ISBN 90-77119-01-9
¤ 7,50