Fok! Muzieknieuws - Week 34

Coldplay
Op 26 augustus verschijnt het nieuwe album van de Engelse band Coldplay. De CD, getiteld "A Rush Of Blood To The Head", is de opvolger van het succesvolle debuut "Parachutes". Het afgelopen half jaar is Coldplay druk bezig geweest met de opnamen van "A Rush Of Blood To The Head", met grotendeels hetzelfde team als tijdens het eerste album. Zo tekende Ken Nelson opnieuw voor de mixing en co-productie. Ook al klinkt A Rush onmiskenbaar als Coldplay, de muziek is iets steviger dan op zijn voorganger, doordat de nummers energieker en meer up tempo zijn.

Andre Hazes
Op 26 augustus aanstaande verschijnt een nieuw album van André Hazes. De plaat gaat "Strijdlustig" heten.
Dit album is André's 23ste album voor EMI Music. De plaat is opgenomen in de Hans Aalbers Recordings Studio in Nederhorst den Berg. Het album bevat composities van onder anderen Rosetty, Hennie Thijssen en John van de Ven. Verder schreef André teksten bij twee nummers van Charles Aznavour (I'll Be There/Ik Ben Daar en To Die Of Love/Ik Hou Van Jou) en ééntje van Marc Anthony (She Mends Me/Laat Me Vrij). Bovendien bevat het album een gastbijdrage van bandoneonist Carel Kraayenhof, die meespeelt in het nummer Bloed, Zweet En Tranen. Zoals bekend wist Kraayenhof met zijn vertolking van Adios Nonino prinses Máxima te ontroeren tijdens haar huwelijk met kroonprins Willem Alexander.

Paul Weller
Op 17 september brengt Paul Weller zijn nieuwe album "Illumination" uit. Voor de opvolger van het 2001 verschenen "Days Of Speed" is de voormalig voorman van The Jam en The Style Council de samenwerking aangegaan met een groot aantal Engelse topartiesten. Zo speelt Noel Gallagher van Oasis gitaar, basgitaar, drums en percussie op One X One en is collega-gitarist Gem Archer op dit nummer op akoestische gitaar te horen. Met Stereophonics-voorman Kelly Jones zong en schreef Paul Weller het nummer "Call Me No 5", terwijl gitarist Steve Cradock en bassist Damon Minchella van de Ocean Colour Scene meedoen op "A Bullet For Everyone" en "Who Brings Joy". Van Illumination, dat door Paul Weller zelf is geproduceerd, verschijnt 10 september de eerste single "It's Written In The Stars".

Green Lizard
Op 27 augustus verschijnt de nieuwe CD van de Nederlandse band Green Lizard met de titel "Newborn". De eerste single van deze CD die uit zal komen is "Wrong" en zal verschijnen op 10 september. Green Lizard is aankomend weekend ook te bewonderen op Lowlands, namelijk vrijdag 23 augustus in de Alpha Tent vanaf 18:30.