CD Review: Rosemary's Sons - All In Hand

Simpel gezegd, "Ja". En dat moet ik eigenlijk niet zo zeggen. Want hoe simpel is het om iets te maken dat zo mooi klinkt? Ik kan het je niet vertellen want ik ben geen muzikant, maar dat de heren van Rosemary's Sons het makkelijk laten lijken staat vast.

De 13 nummers (en nee dat is geen typfout) variëren van rustig tot lekker stevig, bij deze cd kan ik me helemaal voorstellen in een grote wagen over de Route 66 te cruisen, de wind wapperend in de haren (niet in mijn haren, dat wordt lastig) en het volume van de radio vooral lekker hoog. Een combinatie van rock, pop en country achtige klanken doet de cd sowieso Amerikaans klinken.

'Shine' is de huidige single, waarop Ilse DeLange meezingt. 'So Long' heeft voor mij iets waarbij ik moet denken aan Friends (geen idee waarom). De titelsong 'All In Hand' is rustig, hierin doet Maarten van Damme (ex Abel) zijn intrede op gitaar en speelt ook René van Barneveld (ex Urban Dance Squad) mee. Dit doet deze laatste ook in 'The Real Thing', dat samen met 'Cheyenne' en 'Fall Back' niet rustig is maar ook niet stevig, gewoon nummers die heerlijk klinken. 'Jealousy' is wat sneller en wordt gevolgd door weer een rustig nummer, 'Dream Of You'. 'Fall From Grace' was de eerste single en zal sommigen dus al wel bekend in de oren klinken. En dan wordt de cd naar mijn mening van erg goed naar nog iets meer dan dat. Het prachtige 'Stand Still', 'Head Over Heels' en vooral het in één woord schitterende 'Up All Night' maken deze cd compleet. Die heb ik nog een keer geluisterd, en nog een keer, daarna weer terug naar nummer 1 en gewoon van voor af aan weer beginnen. Andere gastmuzikanten zijn overigens Ruud Jolie, Debbie Schreuder, René Merkelbach, Yvonne van de Pol en Peter Schön.

Even tellen, ja dat klopt. Ik heb tot nu toe 12 nummers genoemd. Dat laat er nog eentje over. Maar die mogen jullie zelf zoeken, geloof mij: het is de moeite meer, meer dan waard.

Conclusie
Ik denk dat het inmiddels wel duidelijk mag zijn dat ik deze cd ontzettend goed vind. De cd bestaat uit overwegend rustige rock en 'luistert zo lekker weg'. Meer kan ik er niet van zeggen en meer wil ik er ook niet van zeggen. Ik haat overanalyseren, jullie moeten de cd gewoon zelf gaan luisteren zodat jullie kunnen bepalen of het wat voor je is, op de website vind je al wel het één en ander.
Dan nog het verplichte cijfer. Ik kan niet naar veel cd's uren luisteren, naar deze wel. Een 9 is dus zeker op z'n plaats.

Maar let op de naam Rosemary's Sons, die ga je nog vaker horen!