CD Review : Wheatus - Wheatus

Ik luisterde al naar Wheatus ver voordat Teenage Dirtbag voor het eerst op TMF verscheen. Sinds kort is A Little Respect ook op TMF te bewonderen. In Teenage Dirtbag speelt Mena Suvari mee en in A Little Respect ook een vrij leuke meid. Smaak heeft Wheatus dus wel . In Australië is Wheatus een enorm succes, ze hebben met Teenage Dirtbag 3 keer platinum gehaald. Nou zegt dat op zich niet zo gek veel (One Day Fly komt hier bovenaan in de Top 40), maar het is toch leuk als bladvulling .

De cd is niet echt lang, een half uur en de clip van Teenage Dirtbag. Gelukkig staat de dus cd niet al te vol (dat is heel vaak garantie voor slechte muziek), ik vind er geen één slechte track tussen zitten. Als je een beetje depri bent moet je zeker naar deze cd gaan luisteren. Blij en vrolijk zeg ik altijd als iemand aan me vraagt wat voor muziek erop staat. Volgens CDNOW is de stijl Rock/Pop.

Op de site van Wheatus is het een goed idee om de biografie even te lezen. Je komt daarin onder andere te weten hoe ze de nummers bedacht hebben. Hump 'Em N' Dum'em gaat bijvoorbeeld over Bill Clinton .

De teksten van alle nummers staan in het hoesje. Dat is best een goede reden om die cd te kopen, die sjakies praten af en toe heel onduidelijk : I've got two tickets to Iron Maiden baby; Come with me friday don't say maybe is een mooi voorbeeld uit Teenage Dirtbag, na 20 keer luisteren hoor je misschien wat ze zeggen, maar met een papiertje met letters erbij is het toch wat makkelijker .

Het slechtste (eigenlijk minst goede) vind ik Hey, Mr. Brown. Het beste nummer weet ik eigenlijk niet, ik vind dat er vier beste nummers zijn : A Little Respect, Wannabe Gangstar, Teenage Dirtbag en Love Is A Mutt From Hell. Het zal jullie ook niet verbazen dat deze cd 10 van de 10 te behalen punten krijgt. Dit is mijn eerste cd die ik 5 keer achter elkaar kan luisteren zonder dat het gaat vervelen. Die zanger heeft best een blije stem, dat vind ik over het algemeen wel leuk om te horen (Zebrahead en The Offspring hebben dat ook). Ik hoop dat we nog veel goede muziek van Wheatus kunnen verwachten.

Track Listing :
1. Truffles
2. Sunshine
3. Teenage Dirtbag
4. A Little Respect
5. Hump 'Em N' Dump'em
6. Leroy
7. Hey, Mr. Brown
8. Love Is A Mutt From Hell
9. Punk Ass Bitch
10. Wannabe Gangstar



Score: 10,0
Meer informatie: Wheatus Website