FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 juni 2001

Dancefestival Mysteryland begonnen

Het jaarlijkse dancefestival Mysteryland is zaterdagmiddag rond twee uur begonnen. Verwacht wordt dat editie 2001 50.000 bezoekers zal trekken. Bijna alle kaarten zijn in de voorverkoop verkocht. De organisatie heeft enkele kaarten achter de hand gehouden voor danceliefhebbers die op het laatste moment besluiten om naar Biddinghuizen te komen.

Zaterdagmiddag was het rustig. De organisatie verwacht dat de grote drukte aan het eind van de middag begint. De bezoekers worden vermaakt op zeven podia en een mainstage met nationale en internationale artiesten, waar onder verschillende dj's.

Het achtste Mysteryland wordt dit jaar voor de eerste keer gehouden op een evenemententerrein bij attractiepark Sixflags in Biddinghuizen, dat is berekend op meer bezoekers.

Boete voor verspreiden naaktfoto's

Voor het verspreiden van naaktfoto's van zijn ex-vriendin is de 41-jarige Steven B. gisteren bij verstek door de Haagse politierechter tot een geldboete van duizend gulden en een maand voorwaardelijke celstraf veroordeeld.

B. had het album met naaktfoto's van de vrouw meegenomen nadat zij hem in 1998 te verstaan had gegeven dat de relatie ten einde was. Een jaar later ontvingen de vader van de vrouw, haar werkgever, buurtbewoners en de directeur van een basisschool naaktfoto's van de Haagse met daarop beledigende teksten. De vrouw diende daarop een klacht wegens smaad in bij de politie.

Omdat een typemachine op onrechtmatige wijze door de politie in beslag was genomen, werd B. vrijgesproken van de teksten op de foto's. Het verspreiden van de naaktfoto's door B. achtte politierechter H. Veenendaal wel bewezen. De uit Curaçao afkomstige Steven B. heeft ons land inmiddels verlaten.

Timothy McVeigh: CBS koopt filmrechten

Amper 72 uur na zijn dood heeft de Amerikaanse zender CBS de filmrechten gekocht van het verhaal van Timothy McVeigh, de bommenlegger van Oklahoma City.

De geplande minireeks zal het verhaal van McVeigh, de gedesillusioneerde Golfoorlog-veteraan die maandag werd geëxecuteerd, combineren met afzonderlijke verhaallijnen van mensen die als held of als slachtoffer bij de bomaanslag van 1995, die 168 doden en 800 gewonden eiste, waren betrokken. Die verhaallijnen worden aan elkaar geweven op dezelfde manier als regisseur Steven Soderbergh dit deed in de succesfilm 'Traffic', aldus producent Gerry Abrams. Eén van de helden is de agent die McVeigh één uur na de aanslag arresteerde voor een verkeersovertreding.

EO jongerendag waarschuwt jong gelovigen

De 27e EO-jongerendag trok zaterdag 32.000 bezoekers naar de ArenA. Naast lezingen van EO-coryfee Henk Binnendijk en Youth for Christ-medewerker Bram Rebergen over het thema Open your eyes, was er vooral muziek. De zanger Michael Tait, beter bekend met zijn groep DC-Talk, mocht op het meeste enthousiasme rekenen.
,,Het kan me niet schelen dat mensen me een Jezus-freak noemen'', zong het stadion mee met Michael Tait in zijn liedje Jesus Freak. Net als de sprekers spoorde ook Tait het jonge publiek aan zich niet te schamen voor hun geloof in God. ,,Houd er onwankelbaar aan vast'', citeerde Rebergen een bijbeltekst.

kijk uit voor andere godsdiensten

Spreker Henk Binnendijk leerde het publiek met behulp van een stoplicht dat het rode signaal moet gaan branden als zij zich aangetrokken voelen tot porno of paranoramiliteit. Het licht springt op oranje wanneer de godsdienstleraar over andere godsdiensten dan het christendom begint.
"Waarom zou je je verdiepen in oosterse godsdiensten? Wees voorzichtig, want de bijbel gaat voor je dicht als je er alles over wil weten", waarschuwde Binnendijk. Aan de hand van een verhaal leek hij duidelijk te willen maken dat de tieners best een onvoldoende voor het vak levensbeschouwing op hun rapport mogen hebben. Als ze maar wel opletten bij de lessen over de bijbel.

Wereldrecord

Op het veld van de ArenA verbeterden 4.000 jongeren het wereldrecord 'levend papier mozaïek'. Eerst vormden zij de Nederlandse vlag met daarin de woorden 'good hope tour'. Vervolgens draaiden ze de papieren om waarna de Zuid-Afrikaanse vlag zichtbaar werd. De good hope tour is de naam van de reis die tientallen jongeren in januari 2002 op initiatief van de EO zullen maken naar Zuid-Afrika. Zij gaan daar onder meer helpen in een opvanghuis voor aids-kinderen.

Een gebeurtenis tijdens de jongerendag kende een hoog 'All you need is love-gehalte'. EO-presentator Marc Dik bracht als een volleerd Robert ten Brink een jong echtpaar bij elkaar, van wie de vrouw in Roemenië woont. In afwachting van een verblijfsvergunning kan zij niet bij haar man in Nederland zijn. Dik trok de man het podium op, verklaarde dat Maxima minder problemen heeft om aan zo'n vergunning te komen en haalde vervolgens de vrouw uit de coulissen. Onder luide muziek, met joelende mensen en met de camera's op zich gericht, sloten de twee elkaar in de armen.

Alkmaar: Stille tocht voor (racistische?) moord

Zo'n 250 mensen hebben zaterdagmiddag deelgenomen aan de stille tocht ter nagedachtenis van de 26-jarige Yunas Gudetta uit Diemen.

De man afkomstig uit Eritrea werd vorige week zaterdag door drie Alkmaarders in het Noordhollands kanaal geduwd en verdronk.
De stoet trok met spandoeken en foto's van de overledene door het centrum van Alkmaar en eindigde op de plek aan het kanaal waar de man in het water werd geduwd. Daar werden bloemen in het water gegooid en kaarsen aangestoken.

Vanuit de Alkmaarse gemeente was niemand aanwezig, wel liep het SP-raadslid W. de Vroomen mee. Hij vond het opmerkelijk dat er geen officiële delegatie was.
De stille tocht is een initiatief van de Eritrese Jongeren Beweging (EJB) en de Eritrese gemeenschap uit Amsterdam. ,,Hiermee willen we duidelijk maken dat dit niet kan. Yunas was een zachtmoedige jongen die niemand kwaad deed'', aldus een woordvoerder.

De organisatie denkt dat Yunas het slachtoffer is geworden van een racistische moord, maar justitie ontkent dat. De drie verdachten zijn afgelopen week aangehouden.

CD Review : Wheatus - Wheatus

Sinterklaas 82 tm, NST moderator bij GOT, meldde ons dat hij een CD-Review op GOT had gezet. En dat wij die ook wel konden plaatsen. Bedankt Sinterklaas

Wat een kleutercd denk je als je voor het eerst het hoesje ziet. Geel met blauwe vierkantjes en rode blobberletters. Daar gaat het alleen nu even niet om, het gaat erom wat erop de cd staat.
Heel veel goede muziek.


Genre: rockSpeelduur: 34m06s

Noordned heeft weer eens materiaal tekort

eikhol meldde ons via de newssubmit het volgende:

Vervoersbedrijf NoordNed is wederom in de problemen gekomen met het treinvervoer in de provincies Groningen en Friesland. Door materieeltekort was NoordNed gedwongen op de lijn Winschoten-Nieuweschans vandaag bussen in te zetten.

Het bedrijf hangt daarom opnieuw een boete van de provincie Groningen boven het hoofd. NoordNed kreeg vorig jaar immers al een boete van f.350.000 omdat het niet de afgesproken capaciteit (2840 stoelen) kon leveren. NoordNed wijt het probleem nu aan de zeer grote drukte bij onderhoudsbedrijf NedTrain. Maar liefst 30 van de 88 treinstellen zijn op het moment defect en het is niet zeker hoeveel hiervan maandag weer kunnen rijden.

Veronica-coryfeeën beginnen Radio 192

Een club oud-Veronica presentatoren begint een radiostation op de AM-frequentie 1332, dat Radio 192 gaat heten. Hiermee krijgt Nederand een tweede station dat vernoemd is naar een oude zeezenderfrequentie van Radio Veronica. Begin jaren '90 zag Radio 538 al het licht. 192 (oftewel 192 meter op de middengolf) is de tweede frequentie waarop zendschip Veronica uitzond, 538 was de derde.

De presentatoren bij Radio 192 zijn Tineke de Nooy, Eddie Becker, Krijn Torringa, Edvard Niessing, Chiel Montagne en Ad(je) Bouwman. Zij werkten al samen bij de Gooise zender Okay FM (ook op de kabel in Amsterdam), maar met de nieuwe frequentie zijn ze in de hele Randstad en gedeeltelijk daarbuiten te horen.

Will Luikinga, eveneens oud-Veronicaan, is onlangs aan het presentatieteam toegevoegd. Zijn radioprogramma "Will Wil Wel" was tot eind jaren '90 één van de populairste radiospelletjes op de Nederlandse radio.

Eric Clapton opnieuw vader geworden

De Britse zanger en gitarist Eric Clapton is op 57-jarige leeftijd opnieuw vader geworden. Zijn vriendin Melia McEnery (25) schonk het leven aan een dochtertje, Julie Rose.

Tien jaar geleden verloor Clapton zijn vierjarige zoon Conor door een tragisch ongeluk. Het jongetje viel uit een raam op de 53e verdieping van een wolkenkrabber in New York. Clapton schreef naar aanleiding daarvan het nummer 'Tears in Heaven'.

'Leven met Madonna zwaar werk'

Het leven van de wederhelft van Madonna gaat niet altijd over rozen. Dat vindt Guy Ritchie sinds hij getrouwd is met de popster. Hij verklaarde dit vrijdag in een interview met het Duitse weekblad Stern.

"Het is nog erg vroeg om te kunnen zeggen welke invloed mijn huwelijk met Madonna zal hebben op mijn leven. Maar ik weet wel dat het soms een zwaar karwei is," gaf de 32-jarige Ritchie toe. Ritchie noemde zijn vrouw "een getalenteerd actrice, maar koppig".

De filmregisseur zei goed te begrijpen "waarom de hele wereld in mijn vrouw geïnteresseerd is. Daarom ben ik met haar getrouwd."

De Amerikaanse superster trouwde in december vorig jaar met Guy Ritchie, de vader van haar zoon Rocco. Madonna heeft ook een dochter, Lourdes, van haar fitnesstrainer Carlos Leon.

Jordan breekt twee ribben bij training

Op zijn mogelijke weg terug naar de NBA moet basketbalvedette Michael Jordan zes tot acht weken pauzeren. De voormalige sterspeler van Chicago Bulls, winnaar van zes NBA-titels, heeft tijdens een onschuldig trainingspartijtje twee ribben gebroken. ,,Niets bijzonders, even een terugslag'', liet de schatrijke Amerikaan laconiek weten.
Doug Collins, komend seizoen de coach van de Washington Wizards, maakte de blessure van Jordan bekend. ,,Michael vertelde me dat het ging om een onbenullig incident tijdens een potje met enkele andere NBA-spelers'', zei Collins. ,,Het was in een duel gebeurd voordat hij er erg in had.''

Volgens Collins voelde Jordan zich niet ontmoedigd. ,,Maar hij was wel teleurgesteld. 'Het ging juist weer zo lekker, coach', zei hij tegen me. Zijn timing en voetenwerk werden steeds beter.''

Collins vertrouwt erop dat Jordan na diens volledige herstel een nieuwe poging zal wagen om terug te komen op NBA-niveau. ,,Deze blessure vormt echt niet het einde van zijn plannen. Ik weet zeker dat hij het over een paar maanden opnieuw gaat proberen. Er is alleen maar sprake van enige vertraging in het traject.''

Jordan, inmiddels 38, wil alleen terugkeren in de NBA, voor de tweede keer in zijn imposante loopbaan, als hij technisch en fysiek zijn vroegere topniveau kan benaderen. Indien hij weer gaat spelen, dient hij zijn aandelen in Washington Wizards tijdelijk over te dragen. Een andere ex-topper, Charles Barkley, overweegt eveneens een rentree in de NBA.

Lakers winnen tweede titel op rij

De Los Angeles Lakers zijn vrijdag voor de tweede keer op rij kampioen in de Amerikaanse profbasketballiga NBA geworden. De formatie van sterspeler Shaquille O'Neal versloeg in Philadelphia de 76ers met 108 tegen 96.

De best-of-sevenserie om het kampioenschap is daarmee beslist op 4-1. O'Neal was vrijdag goed voor 29 punten, zijn ploegmaat Kobe Bryant scoorde er 26. Topscorer was Allen Iversen van de 76ers met 37 punten. Hij kon echter niet voorkomen dat zijn team voor de vierde keer onderuit ging.

Gefraudeerd met benzinepas

Er wordt op grote schaal fraude gepleegd met benzinepassen in de Randstad. De schade voor de betrokken bedrijven loopt al gauw in de tienduizenden guldens per uitgegeven pas.

Bedrijven die veelvuldig gebruik maken van benzinepassen voor bedrijfsauto's, worden steeds vaker geconfronteerd met diefstal van brandstof. Passen die verdwenen of gestolen zijn, blijken door onbekenden te worden benut om ongelimiteerd te tanken. Dat gebeurt voornamelijk bij onbemande tankstations, die veelal geen permanent cameratoezicht hebben. Politiekorpsen in Utrecht en Nieuwegein zijn deze week met onderzoeken begonnen.

"Het is dweilen met de kraan open", aldus een Utrechtse pomphouder. Het getankte bedrag per vermiste pas kan volgens hem op één dag makkelijk 700 à 800 gulden bedragen. In de meeste gevallen laten degenen die een 'valse' kaart hebben, diverse auto's in een korte periode voltanken. Ter illustratie: bij één tankstation werd in één nacht acht maal een volle tank afgerekend - bijna 1000 gulden - met één en dezelfde bedrijfspas.

Het duurt helaas vaak enkele dagen tot weken voordat bedrijven pas het misbruik van een tankpas ontdekken. Daarna kan het tot maximaal 48 uur duren voordat die is geblokkeerd. "Maar dan is het kwaad al geschied", zegt de pomphouder.

Verloop wedstrijd bepaald door kijkers

E.V.V. Eindhoven uit de eerste divisie heeft een contract getekend met tv-producent IDDtv om een programma te maken waarbij kijkers het verloop van een voetbalwedstrijd mede kunnen bepalen.

In de programmareeks die 'The Real Manager' zal gaan heten kunnen de kijkers voor een wedstrijd hun mening geven over de opstelling. Als de wedstrijd van de voetbalclub dan op tv te zien is, kunnen de kijkers realtime via internet advies geven aan de trainer. Trainer Leon Vlemmings heeft ingestemt met deze vorm van bemoeizucht.

Programma-ontwikkelaar F. de Horde van IDDtv geeft toe dat het hele idee afhankelijk is van de vraag wie volgend seizoen de tv-rechten krijgt van het eerste-divisievoetbal. Daarover is nog geen duidelijkheid. De Horde hoopt het programma te stallen bij de zendgemachtigde die die rechten krijgt.

Aan het programma wordt daarnaast ook een docudrama gekoppeld waarin alle spelers van Eindhoven worden voorgesteld.

Trainer Vlemmings kan ook zelf om advies vragen wie de nieuwe aankoop moet zijn, wie een strafschop moet nemen en wie moet worden gewisseld.

IDDtv had het idee eigenlijk eerst bij een Engelse club willen realiseren, maar toen dat plan geen voet aan de grond kreeg werd uitgeweken naar Eindhoven. Er werd voor E.V.V Eindhoven gekozen omdat de club financiële problemen kent.
Laatste reviews en specials
review
Stellar Blade
special
Random Pics van de Dag #1281
special
Random Pics van de Dag #1280
special
Random Pics van de Dag #1279
review
Undead Inc.
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
©FOK.nl e.a.