Zuckerberg presenteert Meta AI, zit jij te wachten op een chatbot in je WhatsApp?

Het toevoegen van een AI-chatbot aan WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger brengt kunstmatige intelligentie in één klap naar honderden miljoenen gebruikers. Zit jij te wachten op een chatbot in je WhatsApp?

Chatbot in social media (Beeld : vecstock on Freepik)
Chatbot (Beeld : vecstock on Freepik)

Stel je zit met een aantal collega's in een Whatsapp-groepschat en er ontstaat een discussie welke wandeling jullie het beste kunnen maken tijdens het aankomende personeelsuitje. De nieuwe chatbot brengt jullie mogelijkheden direct in de chat naar voren, zodat de groep vervolgens kan beslissen welke wandeling het beste past bij de groep. Maar je kunt de chatbot ook vragen stellen waar je anders een zoekmachine voor zou raadplegen. 

Zo schetste Mark Zuckerberg het gebruik van chatbot Meta AI afgelopen week. De geautomatiseerde gesprekspartner komt met meer AI-functies, zoals het genereren van teksten en afbeeldingen.

Door middel van 'prompts' (zoekopdrachten of commando's) is het bijvoorbeeld ook mogelijk om snel de achtergrond van een foto te wijzigen. Denk aan een commando als: 'Plaats me op de Chinese muur.' De chatbot is voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, het is nog niet bekend wanneer we in Nederland gebruik kunnen maken van Meta AI.

667 stemmen , laatste: 13-10-2023, 16:39