Unieke landstitel Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen is voor het eerst kampioen van Duitsland geworden. Door een 5-0 zege vandaag op Werder Bremen is het vijf speelrondes voor het eind niet meer te achterhalen door naaste achtervolger Bayern München.

Na 24 minuten kon het publiek voor het eerst juichen toen Victor Boniface uit een penalty de 1-0 maakte. Toen Granit Xhaka na een klein uur de 2-0 maakte was de wedstrijd wel beslist begon het feest op de tribunes. De ingevallen Florian Wirtz zorgde voor de 3-0 en toen hij ook de 4-0 maakte kwam er al enkele tientallen fans het veld op.

Toen Wirtz in de 89e minuut de 5-0 maakte en daarmee een hattrick kon noteren zorgde dit voor een massale pitch invasion. De scheidsrechter besloot maar meteen af te fluiten en daarmee was de titel een feit. Jeremie Frimpong, normaal basisspeler, begon op de bank maar mocht na iets meer dan een uur alsnog invallen.