Uitslag Heracles - sc Heerenveen

SC Heerenveen heeft zijn laatste kans gegrepen op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. In de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo wonnen de Friezen met 0-2.

De openingsfase was voor Heracles en de thuisploeg kreeg ook wel enkele mogelijkheden, maar na tien minuten voetballen stond Heerenveen wel met 0-1 voor dankzij Ché Nunnely, die profiteerde van een fout van Sven Sonnenberg. Vlak voor rust leek Sonnenberg bijna zijn fout goed te maken. Uit een vrije trap verlengde de verdediger de bal, maar de lat stond de gelijkmaker in de weg.

Na rust was Heerenveen de gevaarlijkste ploeg en kreeg de kansen, maar het bleef lang 0-1. Heracles mocht daardoor hopen op een gelijkspel en zag tot twee keer toe de 1-1 afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak voor tijd besliste Pelle van Amersfoort het duel door de 0-2 binnen te schieten.